FLAŞ GELİŞME.. BOMBALAR EMNİYETİ SARSTI

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.12/5 - 17 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FLAŞ GELİŞME.. BOMBALAR EMNİYETİ SARSTI
#1

Trabzon'daki el bombalarına ilişkin soruşturma Ankara'ya uzandı. Gözaltına alınan Ankara Emniyeti nde görevli Özel Harekatçı Polis Memuru Selahattin Ş. tutuklandı..

TRABZON Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 10 gün önce yaptığı operasyonda ele geçirilen 9 adet el bombası ve biri kaleşinkof iki silahla ilgili olarak yaptığı soruşturma Ankara'ya sıçradı. İfadeler doğrultusunda olaya adı karıştığı iddiasiyle gözaltına alınan ve 3 gün önce Trabzon'a getirilen Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli özel harekâtçı polis memuru Selahattin Ş. de tutuklandı. Büyük gizlilik içinde Ankara’dan Trabzon’a getirilerek sorgulanan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan polis memurunun, Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görev yaptığı öğrenildi.
SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİYOR
Trabzon’daki operasyonda tutuklanan ve evindeki çamaşır makinesi ile fırının içine saklanmış 8 adet el bombası ele geçirilen ve Hasan A. kişinin sattığı toplam 9 adet bombayı, Samsun’da ikamet eden Ferhat R.’den aldığını söyledi. Gözaltına alınan Ferhat R. ise bu bombaları Ankara’da görevli polis memuru Selahattin Ş.’ temin ettiğini ileri sürdü. İfadelerde adı geçen isimler üzerinde yoğunlaşan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirdi. Cumhuriyet Savcısı Avni Arslan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli özel harekâtçı polis memuru Selahattin Ş. gözaltına alınarak Trabzon’a getirildi.
ARACILIKLA SUÇLANIYOR
Selahattin Ş., Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 2 gün sorgulandıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından alınan ifadesi sonrası tutuklandı. Soruşturma kapsamında iki kişinin de aranmasına devam ediliyor. Tutuklanan polisin ifadesinde, el bombalarının teminine aracılık yapan bazı kişilerin isimlerini verdiği kaydedildi.
SAVCILIKTAN GİZLİLİK UYARISI
Öte yandan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, polis ve jandarma birimlerine yazılı uyarı göndererek hazırlık soruşturmalarının gizli olduğunu ve bu gizliliğin kesinlikle ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Trabzon’da ele geçirilen 9 adet el bombasının Ergenekon örgütüyle bağlantılı olabileceği yorumları üzerine medya organları konuya büyük ilgi göstermiş, Trabzon Valiliği de yazılı açıklama yayınlamıştı. Savcılığın, bu açıklamadan rahatsız olduğu ve bu nedenle güvenlik birimlerine gizlilik uyarısı yaptığı düşünülüyor. Soruşturma sürüyor.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ergenekon'da flaş gelişme asi cafe 0 1.502 19-12-2008, Saat: 12:30
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi