Gökçek'ten içki denetim ekibi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.97/5 - 30 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gökçek'ten içki denetim ekibi
#1

Gökçek'ten içki denetim ekibi

Ankara'da “alkollü içki satan dükkan ve eğlence mekanlarını denetlemesi için gece denetim ekibi kurulması” tepki çekti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “alkollü içki satan dükkan ve eğlence mekanlarını denetlemesi için gece denetim ekibi kurulması” kararı tepki çekti. Kararın iptali için Çankaya Belediyesi dava açtı

ANKARA- Başbakan’ın da oturduğu semt olan Keçiören’de içki sattığı için dövülen esnafla ilgili tartışmalar sürerken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin iki ay önce “gece denetim ekibi kurma” kararı aldığı ortaya çıktı. Karar, Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Çankaya Belediyesi’ni bir kez daha karşı karşıya getirdi. Büyükşehir Belediyesi “kararın CHP’li üyelerin de desteğiyle alındığını” açıklarken, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz “kararın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerine gösterilmeden çıkarıldığını” savundu.

Amaç içki yasağı getirmek

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Belediye Meclisinin aldığı kararla tüm Ankara’daki yerleri denetleme yetkisini “kaşla göz arasında üstüne aldığını” öne sürerek “İktidarın farklı toplum kesimlerinin farklı ihtiyaçlarına cevap vermeye son derece isteksiz tutumunun bir yansıması olarak Büyükşehir aslında bu kararla etap etap özellikle Çankaya’da ve Ankara’da içki yasağı getirmeyi amaçladığını ortaya koymuştur” iddiasında bulundu. İş yerlerinde yangınla ilgili tertibat alma gibi yetkilerin bu kararın çıkartılmasında gerekçe gösterildiğini belirten Eryılmaz, “Sırf bu ve benzer yetkilerin gerekçe gösterilerek sadece eğlence yerlerine yönelik gece denetim ekibi kurulma kararının düşündürücü ve ürkütücü” olduğunu kaydetti.

İş yeri açma ve gece-gündüz denetleme yetkisinin yasa gereği sadece ilçe belediyelerine verildiğini savunan Eryılmaz, “yasa bu denli kesin bir görev ayrımı getirmişken Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararın son derece talihsiz ve gelecekte istenmeyen pek çok hadiseye ve toplumsal korku üretmeye yol açacak bir karar” olduğunu ileri sürdü.

“Alenen ilçe belediyelerinin yetkisini gasp eden bu keyfi karara karşı her türlü hukuki yolu deneyeceğiz” diyen Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi kararının CHP’li meclis üyelerine gösterilmeden çıkartıldığını iddia etti. Eryılmaz, kararın iptali için 10. İdare Mahkemesine dava açtıklarını bildirdi.

3’er kişilik 4 ekip

Ankara Belediyesi’nin 11 Haziran’da yapılan meclis toplantısında oybirliğiyle alındığı belirtilen karar gereği, saat 24.00’ten sonra faaliyet gösteren eğlence mekânlarını ve dükkânları denetlemek için “gece denetim ekibi” kuruldu. Kurulan 4 ekibin her biri bir zabıta, bir itfaiye ve bir sağlık memuru olmak üzere 3’er personelden oluşuyor. Kararda, “içki satan dükkân ve mekânlar hakkında vatandaşlardan gelen, açma-kapama saatlerine uymadıkları, içki satışı yapan esnafın ruhsat harici dükkân içinde ve dışında içki içirdiği, yüksek sesle ve argo konuştuğu ve yangınla ilgili gerekli önlemlerin alınmadığı yönündeki şikâyetler üzerine ekiplerin kurulduğu” kaydedildi.
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi