Gölün Efendisi - Abant

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.5/5 - 4 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gölün Efendisi - Abant
#1

[Resim: abantpo1.png]


Bolu'nun 34 km güneyinde, toprak kaymaları sonucunda oluşmuş, 1.28 kilometrekarelik bir alanda yer alan Abant gölünün çevresine kurulmuş olan bir yer. Genel anlamda düşünüldüğünde 3 otel ve bir göl haricinde bir şey yokmuş gibi görünse de, yaşamadan anlamak imkansız.
Abant'a ulaşmak için öncelikle Bolu'ya gitmeniz gerekiyor. Ankara veya İstanbul'dan, her iki şehirden de Abant'a gidiş için en kısa yol Tem otoyoludur. Ankara'dan ortalama 1,5 saatte, İstanbul' dan ise 3 saatte ulaşabilirsiniz. Tem otoyolunun bittiği bir Abant sapağı vardır, burada bulunan dik bir tepeyi tırmandığınızda yaklaşık yarım saat sonra Abant'tasınız.
Her mevsimin renklerini üzerinde çok güzel bir elbise gibi taşımasını bilen Abant'ta, yaz aylarında, gölün etrafında bir hamakta ya da çimenlerin üzerinde yapılan bir öğle uykusu... kış aylarında ise, beyaz bir görüntü eşliğinde buz tutmuş bir göl manzarası. Ama en güzel mevsimi bahar aylarıdır. Yaprakların, yeşilden yavaş yavaş sarıya, ya da sarıdan yeşile dönüşü... ve bahar aylarının güzelliklerini hiç çekinmeden umarsızca size sunar Abant.
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

güzel bir yermiş ya
Cevapla
#3

içim gitti bak !!!!!
gerçekten 10 numara bi yer
Cevapla
#4

Her mevsimini görmüş biri olarak söylüyorum ki gitmelisiniz....! Teşekkürler Gamze
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi