Göz altı torbalarından kurtulun!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.9/5 - 21 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Göz altı torbalarından kurtulun!
#1

Göz altı torbaları özellikle belli bir yaştan sonra ortaya çıkıyorve sizi yorgun yaşlı gösteriyor. Bu konuda sizi rahatlatacak bir öneri;kuşburnu...

Bir miktar kuşburnunu kaynatın ve süzün. Soğumasını bekledikten sonra bir bez veya pamuk batırın. Göz torbalarınızın üzerine koyun.

Yaklaşık 10 dakika bekletin. Göz altı şişlikleri için de patates kullanabilirsiniz.

İnce dilimlediğiniz çiğ patatesi şiş bölgeye yerleştirin ve bir süre bekleyin.

Düzenli bir uygulamada rahatladığınızı ve sorunun azaldığını göreceksiniz.
[Resim: emegesaygifj8bg3.gif]
Cevapla
#2

Göz altı morluklarına çözüm önerileri

Bazıinsanların gözlerinin altında, sanki bir darbe görmüş gibi mosmor birhare oluşur. Bu koyu gölgeler kimi zaman gençlere de uğrar. Bunlarlabaş etmek genellikle zordur. Ama nedenlerini ortaya çıkarabilirsek,hafifletilmesi veya tedavisi mümkün olabilir. En azından artmasıönlenebilir.
Öte yandan bazıkozmetik önlemlerle görünümü tamamen düzeltebiliriz. Bu lekelerin enyaygın nedeni; cildin zamanla incelmesi sonucunda kılcal damarlarıngörünür hale gelmesidir. Güneş ışınları bu sorunu adamakıllı arttırır.İkinci bir neden; alerjiler veya yüksek ateşle seyreden hastalıklardır.
Bazı gıdalar, polen,toz, kedi tüyü kimilerinde öyle bir kaşıntı, hapşırma ve gözsulanmasına neden olur ki, bu kişiler gözlerini ovuşturmadanyapamazlar. Sonuç içi kızaran, dışı moraran gözlerdir! Gözaltındaki morhareler çoğunlukla kalıtsaldır. Genellikle çok beyaz tenli ve gözçukuru derin olanlarda meydana gelir.
Fizyolojik nedenlerarasında vücudun fazla su tutması veya su kaybı, aşırı tuz tüketimi,sigara içmek, kalp hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıklarıbirinci sırada yer alır. Tabii uykusuzluk, kansızlık ve demir eksikliğigibi sorunların tümü, gözaltındaki lekelerle kendini ifade eder.
Önlemler neler?
Bu koyu halkalarıkısmen düzelten, artmasını önleyen bazı çareler var. Her şeyden önce,vücudunuzu susuz bırakmayın. Sonra son derece hassas olan göz çevresinigüneşten koruyun, uykunuza özen gösterin, yüzünüzü soğuk su ileyıkayın, tuzu azaltın, bol bol balık, sebze ve meyve tüketin.
Üzüm çekirdeğiextresi, C vitamini ve diğer antioksidanlar kılcal damarlarıngüçlenmesine ve cildin gelişmesine yardımcı olur. Bunlardan yararlanın.
Tedavi şekilleri
Gözaltı morluklarına salatalık ya da patates halkalarının veya çay kompreslerinin iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz.
* Size tavsiye bu malzemeleri poşetle değil taze olarak ve buzdolabında soğutarak uygulayın.
* K ve C vitamini içeren göz çevresi kremleri kullanın.
* Dolgu tekniği ile gözaltını hafifçe kalınlaştırdığımız zaman morluklar ortadan kalkıyor, görünüm düzeliyor.
* Özel bir teknikle yapılan gözaltı mezoterapisi de son derece güzel sonuçlar veriyor.
* Birçok durumda lazer peeling gözaltı morluklarını hafifletir. Ancak biraz sıkıntılıdır.
* Radyo frekansı ile yapılan yüz gençleştirme seansları hem zahmetsiz hem de gayet etkilidir.
* Bu yıl fraksiyonellazer (çok küçük delikler açan bir cihaz) ile gözaltı morluklarındaharika sonuçlar alınıyor. İyileşme süreci çok daha kısa olan bu yenilazer tekniği ile yaklaşık 3 seansta gözaltı morluklarını büyük ölçüdehafifletiliyor..
[Resim: emegesaygifj8bg3.gif]
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi