Gülen müdüre 4 yıl hapis

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.29/5 - 17 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gülen müdüre 4 yıl hapis
#1

Müdür: "Dosyanda usulsüzlük var, 20 bin YTL getir halledelim"
Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin A. bir firmanın sahibinden dosyasında ki usulsüzlüğü çözmek için 20 bin TL aldığı iddia edilen rüşvetle ilgili yargılandığı Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığının 28 Nisan 2008 tarihinde Çorlu Vergi Dairesi müdürlüğüne gerçekleştirdiği ‘Veren 06’ kod adlı operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A. hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davalar tek tek sonuçlanmaya başladı.
Daha önce de Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A. özel bir hastanenin iddia edilen sahte faturalarını görmezlikten gelmek için aldığı 25 bin TL rüşvet suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası almıştı.

Tutuklu bulunduğu başka bir suçtan da Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A. son söz olarak beraatını ve tahliyesini talep etti.
Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, müşteki T.C.’nin Çorlu’da faaliyet gösteren bir işyerinin sahibi ve işletmecisi olduğunu, 2008 yılının ilk aylarında Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A. tarafından vergi dairesine çağırılarak evraklarında eksiklikler ve usulsüzlükler olduğunu belirterek 300 – 400 bin TL ceza ödeyeceğini, başka bir çözüm yolunun olmadığını belirterek gözünü korkuttuğunu belirtti. Daha sonra iş yeri komşusu vasıtası ile muhasebeci sanık N.K. ile bu konuda görüştüğünü, sanık N.’nin sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’dan bahisle paraya ihtiyaç duyduğunu, paranın ödenmemesi konusunda büyük sıkıntılara gireceği söyledindi. Müşteki T.C. daha sonra sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’nın yanına giderek konuyu görüştüğü, sanığın müştekiden önce 20 bin TL ardından miktarı düşürerek 15 bin TL para istediği, müşteki hakkında işlem yapılmasından korkarak bankadan para çekerek 8 bin TL Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’ya teslim ettiğini kaydetti. Bu nedenle sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A. ve muhasebeci Nuri K.’nın cezalandırılmasını ve tutukluluk hallerinin devamına talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti açıkladığı kararında sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’nın 5 yıl, duruşmalarda ki iyi hali nedeniyle de 1/6 oranında indirim yaparak 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Diğer sanık Nuri K.’nın da 5 yıl, ½ oranında indirim yapılarak 2 yıl 6 ay, iyi hali nedeniylede 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’nın 2. suçtan da aldığı ceza ile toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunuyor. Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’ Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde halen devam eden 2 dosyası daha bulunuyor.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi