GEBELİKTE CİNSEL İLİŞKİ

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.08/5 - 24 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GEBELİKTE CİNSEL İLİŞKİ
#1

Gebelikte cinsellik zarar vermiyor'Gebelik süresince cinsel ilişki kurulmasının erken doğuma yol açacağı veya bebeğe zarar vereceği' şeklindeki düşünce ve inanışların yanlış olduğu belirtilerek, tıbbi problemler olmadıkça, hamilelikte son güne kadar bile cinsel ilişkinin sakıncası bulunmadığı bildirildi.

Jinekolog Opr. Dr. Ali Yazgan, yaptığı açıklamada, bir kısım anne adayı, cinsellik konusunu doktoruna açmaktan kaçınırken, bazen de doktorların bu konuyu hastası ile açıkça konuşmaktan kaçındığını vurgulayarak, "Bu iletişim kopukluğu yüzünden çiftler, 'gebelikte seksten uzak durmaları gerektiği' mesajını çıkarırlar veya halk arasındaki inançlara göre davranırlar" dedi.

Halk arasında, 'ilk üç aydaki cinsel ilişkinin düşük ile sonuçlanacağı' inancının yaygın olduğunu hatırlatan Opr. Dr. Ali Yazgan, "En fazla gebelik kaybının ilk üç ayda olduğu bir gerçektir ama, bunun sebebi, cinsel ilişki değil, genetik bozukluklara bağlı (anomalili-normal olmayan) gebelikler sonucu kendiliğinden düşük olmaktadır" diye konuştu.

Opr. Dr. Yazgan, gebelerin, cinsel istek artışına rağmen, 'cinsel ilişkinin rahim ağzının açılmasını kolaylaştıracağı ve erken doğuma sebep olacağı, damarların açılıp kanayacağı, erkek cinsel organının bebeğin başına zarar vereceği' gibi asılsız, rahatsız edici düşünce ve inanışlara kapılıp, cinsellikten uzak durduklarını ifade ederek, "Her ne kadar orgazm (boşalma), oksitosin (rahim kasını kasıcı madde) salgılanmasına neden olup rahim kasılmalarına yol açsa da, bunlar doğumu başlatmaz, erken doğuma neden olmaz. Cinsel ilişki bebeğe (fetusa) zarar vermez, erkek cinsel organının bebekle fiziksel olarak teması yoktur. Anne karnındaki bebek, rahim kasları, içinde bulunduğu gebelik kesesi ve kese içindeki sıvı ile darbelere karşı koruma altındadır. Rahim ağzı kanalındaki (servikal kanal) salgıların koyulaşması ile oluşan tıkaç bakterilerin ve semenin (sperm) rahim içine girmesini engelleyen bir bariyer oluşturur" diye konuştu.

Cinselliğe engel oluşturacak tıbbi problemler olmadıkça, gebelik süresince, hatta son güne kadar cinsel ilişkinin yasak olmadığını kaydeden Jinekolog Opr. Dr. Ali Yazgan, "Gebeler, cinsel ilişkinin zararlı olabileceği şartları kendi kendine değerlendirebilecek bilgi donanımından yoksun oldukları için, bu konuda en sağlıklı bilgileri doğum uzmanlarından alabilirler" dedi.

Sağlıklı bir gebelikte doğuma kadar olan sürede cinsel ilişkiyi engelleyecek herhangi bir sebep bulunmadığını söyleyen Dr. Yazgan, "Normal bir gebelikte orgazm ile birlikte görülen rahim kasılmalarının hiçbir zararı ve tehlikesi yoktur. Aksine bu kasılmalar, normal doğum için rahim kasının hazırlanmasına yardım eder ve doğum için pelvis kaslarının yeteri derecede güçlü ve dayanıklı olmasını da sağlar" şeklinde konuştu.

Opr. Dr. Ali Yazgan, iyi bir cinsel birlikteliğin, çiftleri birbirlerine daha da yakınlaştıracağını ve gebenin duygusal, alıngan, kırılgan mizacı sebebiyle muhtemel problemlerin çözümünde çiftlerin daha toleranslı olmasını sağlayacağını bildirdi.

Dr. Yazgan, gebelere cinsel ilişkinin yasak olduğu durumları ise şöyle sıraladı:

"Gebelik kesesinin erken açılması ve suların erken gelmesi, vajinal kanama, geçirilmiş gebeliklerde erken doğum tehdidi hikayesi ve şimdiki gebelikte erken doğum tehdidi, partnerin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıyıcısı olması ve plasenta previa (çocuğun eşinin önde olması ve rahim ağzı kanalını kapatması)."

kaynak:iha
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cinsel Bilgiler Arşivi Bahamut 0 6.461 11-01-2012, Saat: 19:52
Son Yorum: Bahamut
Icon28 Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar mustafa 0 3.637 07-12-2007, Saat: 22:23
Son Yorum: mustafa
  NELER CİNSEL YAŞAMI KEYİFSİZLEŞTİRİYOR neonatal 0 2.358 19-08-2007, Saat: 12:35
Son Yorum: neonatal
  KİRLİ HAVUZLAR CİNSEL HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR neonatal 0 1.990 08-08-2007, Saat: 13:03
Son Yorum: neonatal
  SİGARA,ALKOL VE STRES CİNSEL YAŞAMI ÖLDÜRÜYOR neonatal 0 2.853 13-07-2007, Saat: 16:50
Son Yorum: neonatal

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi