Jet Fadıl'a kötü haber

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.75/5 - 24 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jet Fadıl'a kötü haber
#1

150 bin YTL'lik tahliye parasına hemen kavuşamayacak.
Gurbetçileri dolandırdığı iddiasıyla 7.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı
davadan zamanaşımı ile kurtulan ve 150 bin YTL'lik tahliye parası iade edilmesi kararlaştırılan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz'e kötü haber.

Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından daha önce menkul ve gayrimenkullerine tedbir kararı konulan Fadıl Akgündüz, paralarını geri alabilmesi için bu davadan aklanması ya da benzer bir zamanaşımını beklemesi gerekecek. Kara para akladığı iddiasıyla yargılandığı bu dava, 3 yıl sonra zamanaşımına uğruyor.
2002 seçimlerinde Siirt’ten bağımsız milletvekili seçilen, seçimin iptali sonucu
dolandırıcılık suçundan tutuklanan ve 150 bin YTL kefaletle tahliye olan Fadıl
Akgündüz’ün yargılandığı dava zamanaşımına uğramıştı.. Akgündüz’ün İsviçre
bankalarındaki hesaplarına konulan tedbir ve yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı, 150 bin YTL’nin de iadesine karar verilmişti.
Çoğu gurbetçilerden oluşan çok sayıda vatandaştan kar parı dağıtma vaadiyle para toplayan ve bunları geri ödemeyen Fadıl Akgündüz hakkındaki dolandırıcılık davası zamanaşımına uğrayarak ortadan kalktı. Akgündüz’ün, İsviçre bankalarında bulunan hesaplarına konulan tedbir ile yurtdışına çıkış yasağı da kalktı. Tutukluyken 150 bin YTL kefalet ücreti ödeyerek tahliye olan Akgündüz’e bu ücretin de iadesi kararlaştırıldı.
ADALET BAKANI DA KIZMIŞTI
Karara başta Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere kamuoyundan büyük tepki aldı. Akgündüz, tedbir kararının kalkması nedeniyle paraların geri alacaktı. Ancak Fadıl Akgündüz’ün aklanması gereken bir dosyasının daha olduğu ortaya çıktı.
TEDBİR SÜRÜYOR
Çünkü aynı suçlamalarla ilgili hakkında Bakırköy 15.Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kara para aklama’ suçundan açılan bir başka dava daha bulunuyor. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce trilyonların üzerinden kaldırılan tedbir kararı, bu mahkemede devam ediyor. Sanık Akgündüz'ün paraları geri alma hakkı bulunmuyor. Hazine avukatları ise devletin alacaklı olduğunu öne sürererek davaya müdahil olarak giriyor.
Akgündüz’ün İsviçre bankaları başta olmak üzere trilyonluk gayrimenkullerinden tedbirin kalkması için kendisini bu mahkemede aklaması gerekiyor.
ZAMAN AŞIMINA 3 YIL KALDI
Hakkında ‘kara para aklama’ suçundan 5 yıl hapsi istemiyle dava açılan Fadıl
Akgündüz’ün beraat etmesi ya da önceki mahkemede olduğu gibi zaman aşımı süresinden yararlanması gerekiyor. Hukukçulara göre Akgündüz'ün suçun karşılığı olan zaman aşımı süresi ise 12 yıl. 2000 yılında açılan bu davanın zaman aşımı süresi için yaklaşık 3 yılı var.
KARA PARA SUÇUNDAN AKLANMAK ZORUNDA
Fadıl Akgündüz hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan 4208 Sayılı Kara Para’nın Aklanmasına Muhalefet suçundan açılan davanın iddianamesinde, Akgündüz’ün Almanya'daki şirketlerinden Jetpa International Trading GMHB'nin, yurtdışında yaşayan kişilerden 47 trilyon 493 milyar lira para topladığı ve toplanan paralarla ticari yatırım yapma vaadinde bulunduğu belirtildi.
2002 SEÇİMLERİNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞTİ
JetPA adında otomobil hizmeti veren bir şirketi varken müteahhitliğe başlayan,
memleketi Siirt’te yüzde 100 Türk malı otomobil üretecek bir fabrika inşasına
başlayan Akgündüz’ün “İmza” adını verdiği otomobil modelinin tanıtım gecesi
televizyonlardan canlı yayınlanmıştı. Servetinin 700 bin dolara ulaştığı söylenirken iflasına açıkladı. Hakkında tutuklama kararı çıkınca yurtdışına kaçtı, 2002 seçimlerinde bağımsız milletvekili seçildiği Siirt’e geldi ve seçim iptal edilip milletvekilliği düşünce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akgündüz’ün boşalan koltuğu için yapılan seçimde Recep Tayip Erdoğan milletvekili seçildi.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İstanbul için önemli haber! asi cafe 0 1.736 01-04-2009, Saat: 13:55
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi