Karadenizin İncisi Akçakoca

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.44/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karadenizin İncisi Akçakoca
#1

[Resim: akakocagz5.png]

Karadeniz'in İncisi '' Akçakoca ''

--------------------------------------------------------------------------------

Akçakoca İlçesi,Karadeniz bölgesinin batı ucunda yer alır ve Düzce İlinin denize açılan kapısı konumunda en büyük ilçesidir.Ankara'ya 2.5 saat,İstanbula 2.15 saat yakın mesafesiyle 1950 li yıllardan itibaren Türkiye'mizde turizmi ilk başlatan merkezler arasında yer almıştır. 1950 lerde başlayan turizm faaliyetleri günümüze kadar artarak devam etmiştir.
Ulaşım kolaylığı,Karadenizin yeşil bitki örtüsünü tam olarak yansıtması,35 km'lik uzunluğundaki geniş kumsalı,ilçe merkezi ve köylerdeki temiz ve mavi bayraklı plajları,berrak ve temiz denizi,akarsuları, deniz ve ormanın muhteşem uyumuyla yansıtmış olduğu güzellikleri, tarihi evleri,tarihi hamam,camileri,mezarlıkları,kalesi,şelaleri,mağara ları ve hepsinden önemlisi turizm anlayışını kavramış , turizmde tecrübe sahibi olmuş konuksever halkının candan ve sıcak davranışları ile iş ve dış turizm bakımından daima aranan ve tercih edilen merkezler arasındadır.
Akçakoca'nın ılıman iklimi dolayısıyla ege ve akdenizin bunaltıcı yaz sıcağından kaçan tatilcilere yeşilin ve mavinin her tonunu bulabilecekleri iyi bir tatil imkanı sunar.Akçakoca aynı zamanda zengin bir bitki örtüsüne sahiptir.Özellikle kayın,kestane,ıhlamur,çınar,meşe ağaçlarından oluşan bitki örtüsü tatilcilere doyumsuz bir seyir zevki verir.
Akçakoca'nın insanları buraya çeken bir özelliği de zengin yöresel yemekleri ve deniz ürünlerinden oluşan mutfağıdır.Kalkan,lüfer,çinekop,mezgit,palamut,bar bun gibi balıklardan oluşan deniz ürünleri sahildeki balıkçı lokantalarında turistlere unutamayacakları damak tadı sunar.
Halen yaz aylarında 150.000 civarında yerli ve yabancı turist ilçeye gelerek deniz, güneş ve kumdan yararlanmaktadır. Yabancı turist olarak genelde Kuzey Avrupa Ülkeleri ve özellikle Almanlar çoğunluğu teşkil etmektedir.


İlçemizde halen 480'i Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgeli, 1200 kadarı da mahalli idarelerden ruhsatlı toplam 1680 resmi yatak kapasitesi bulunmaktadır. Özel sektöre ait 4 yıldızlı 2 otel, , 2 yıldızlı 1 otel, 1 yıldızlı 1 Otel bulunmaktadır. Mahalli idarelerden belgeli olarak faaliyet gösteren 31 otel, pansiyon bulunmaktadır.
Yine Turizm Bakanlığından işletme belgeli olarak faaliyet gösteren 1 Kampingde 15 çadır, 15 karavan ünitesi toplam 90 yatak vardır.
Kamuya ait başta Öğretmenevi olmak üzere,MTA,Meteoroloji ve Gençlik Spor'a ait turizm tesisleride 500 kadar yatak kapasitesi ile ilçe turizmine hareket kazandırmaktadırlar.
Turizm mevsiminin kısalığı turistik alt yapısının gelişmesine imkan vermediğinden,ilçeye gelen tatilci yoğunluğu dolayısıyla çadır-karavan turizminin gerektirdiği mevsimlik campink'lerin doğmasına ve ev pansiyonculuğunun gelişmesine neden olmuştur. İlçede ev pansiyonculuğunda yatak kapasitesi 1500 civarındadır. Kampinglerde çadır, karavan, motor karavanlarıyla gelenlere yönelik 2000 kişilik konaklama kapasitesi bulunmaktadır. Ayrıca yatırım çalışmaları devam eden konaklama tesisleri inşaatları da devam etmektedir.
İlçemizde yazlık konut yapımı devam etmekte olup,mevcutta yaklaşık 500 kadar yazlık konut vardır.


GEZİLECEK YERLER


CENEVİZ KALESİ MESİRE YERİ VE PLAJI: Şehir merkezinin 2.5 km batısında, fındık bahçeleri ve ormanın eteğindeki tarihi kalenin doğu ve batısında eşsiz kumsalı ve berrak sularıyla sizi bekleyen iki koy ve kale içinde Akçakoca Belediyesince işletilen ve çok rağbet gören bir piknik alanı mevcuttur. Konumu itibariyle yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan kale, moloz taşlarla bir burun üzerine inşa edilmiştir. Kesin kanıt olmamakla beraber, Cenevizliler tarafından yapıldığı söylenen kale, gelen misafirlerimizin hem doğa, hem de denizle baş başa piknik yapıp yüzerek iyi vakit geçirmeleri için harika bir ortamdır. Bahar ve yaz aylarında şehirden belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
FAKILLI MAĞARASI: İlçe merkezinin 8 km. güney doğusundaki Fakıllı Köyü içinde bulunan mağaraya gitmek için, Çuhallı çarşısından, itfaiye ve cezaevi güzergahını takip ederek, çevre yolu köprüsü altından geçilerek köy merkezine ulaşılmaktadır. Bu mağaraya 1 m. yüksekliğindeki, 15 metrelik bir galeriden girilerek ulaşılır. Halen doğanın bıraktığı şekilde bulunan mağaranın içinde çeşitli yönlere giden galeriler ve yoğun ilgi çeken sarkıt ve dikitler mevcuttur.
AKTAŞ ŞELALESİ: Şelalemiz eşsiz görünümü ile tüm ilgileri üzerine toplayan bir doğa harikasıdır. Şehir merkezine 11 Km uzaklıktadır. Aktaş köyünden şelaleye kadar olan uzaklık ise 3 km kadardır.
SARIYAYLA ŞELALESİ: Şelalemiz merkezden yaklaşık 14 km uzaklıktadır. Berrak akan suyuyla, yeşille adeta kucaklaşmıştır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ideal bir ortamdır.
CUMA YERİ VE AHMET DEDE TÜRBESİ: İlçemizin 3 km. güneybatısında Arabacı Köyü yolu üzerinde, asırlık çınar ağaçları arasında, pırıl pırıl akan bir derenin kıyısındaki bu güzel mesire yerinde, Ahmet Dede Türbesi ile ahşap tarihi bir cami ve taş bir hamam kalıntısı bulunmaktadır. Burada bulunan derenin kıyısı boyunca zaman zaman fındık tarlaları içinden, zaman zaman dere kıyısındaki taşlar üstünden atlayarak yürüyüş yapabilir, doğaya olan özleminizi giderebilirsiniz.
MELENAĞZI KÖYÜ VE PLAJI: Akçakoca'nın 13 km. batısında bulunan bu köyümüzde balıkçılık hayli önemlidir. Köy içindeki Melen Çayı balıkçı teknelerinin barındığı doğal bir liman konumunda olup; ırmak boyunca balıkçı tekneleriyle yapacağınız gezinti, size doğa ile baş başa emsalsiz anlar yaşatacaktır. Sahil boyunca geniş ve doğal plajlar, kır kahveleri, gazinolar, kamping alanları bulunmaktadır. Kıyıda su derin olmadığından, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Melenağzı'na hem karadan hem de denizden tekne ile ulaşabilirsiniz.
KARABURUN KÖYÜ VE PLAJI: Geniş doğal plajları, sığ denizi sakin ev pansiyonları ile çok rağbet gören bu yöremizde de kır kahveleri, lokanta ve gazinolar size farklı lezzetler sunmaktadır. Doğa ile baş başa kalıp, dinlenmek için ideal bir dinlence yeridir. Şehir merkezine 10 km. uzaklıktadır.
ÇAYAĞZl, KUMPINAR MEVKİİ VE AKKAYA KÖYÜ: Karadeniz Ereğli yolu üzerinde, ilçe merkezinin 7 km. doğusunda başlayan ve sahil boyunca uzanan geniş, doğal plajlarıyla büyük rağbet gören bu yöremizde, ormanlar arasında akan derelerde balık avlayıp, patika yollarda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Çok güzel piknik alanları mevcut olan bu bölgemiz kış avcılığı için uygundur.
ŞİFALI SU ORMAN İÇİ DİNLENME YERİ: Akçakoca - Düzce karayolu üzerindeki bu mesire yerinin içme suyunun bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılmaktadır. Su hiç havayla temas etmeden, membasından itibaren gün yüzü görmeden, kapalı olarak gelmekte, yaz-kış aynı ısıyı korumaktadır ve hava almadığı için bakteri barındırmamaktadır. Burada orman içine giden yollar üzerinde yürüyüş yapmak, yeşile ve doğaya duyduğunuz özlemi giderecektir.
EDİLLİ AĞZI PLAJI: Ormanla denizin adeta kucaklaştığı bu geniş ve doğal plajlar bölgesi, özellikle kalabalıktan kaçanların beğenip tercih ettikleri bir plajdır.

Akçakoca sahilleri genellikle aşın sıcaktan bunalanları ağırlarken, gezilip görülmeye değer birçok güzelliğin yanı sıra, ilçede değişik aktivitelere katılarak hoş zamanlar geçirebilirsiniz.
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

valla güzel yermiş bi karadeniz turu yapmak lazım aslında ee gamzecim sen patron oldun artık bi tura çıkarız şöyle hep beraber
Cevapla
#3

Nuricim bizim sağlık bakanı orda okuduğu için oraları gezdim .İnan harika bir yer herkese tavsiye ederim.Senle de güzel bir Karadeniz turu fena olmaz hani...Bir gelebilsen buralara....
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#4

ben hemen geliyom gamze zaten sıkıldım buralarda sen bi çırak bul denize falan haber verelim grubu toplayalım çıkalım karadeniz turuna ömerde çatlasın valla
Cevapla
#5

tabi tabi cıkın siz ben acısını cıkartırım yanlız
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi