Korsan Israrlı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.08/5 - 12 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korsan Israrlı
#1

Vekiller Gazi hakkını kaptırmadı Yeni Sosyal Güvenlik Yasası’na göre tüm çalışanların ödeyeceği sağlıkta katkı payını, bir gaziler bir de milletvekilleri ödemeyecek

Milletvekilleri basına sızması sonrası tepkilerden çekinerek geri adım attıkları kıyak maaşta da kararlı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Altan Karapaşaoğlu, “Başka tasarıyla geçireceğiz” dedi.

Hükümetin yaklaşık 3 yıldır çıkarmaya çalıştığı Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı önceki akşam Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Tasarı metninde milletvekili maaş düzenlemesi yer almadı ancak vekiller sağlık harcamalarında kendilerine getirdikleri “gazi hakkını” kaptırmadı.

Alt komisyon metnine konulan ve milletvekillerinin, eş ve çocuklarıyla birlikte sadece gazilere tanınan bir haktan yararlanarak, hastanelerde tedavi masrafı veya ilaç parası ödememelerini düzenleyen hüküm korundu. Tasarıdaki bu hüküm Komisyondan aynen geçti. Böylece toplumun tüm kesimlerinde hak kayıplarına yol açacak olan tasarı, milletvekilleri ve ailelerine sadece gazilere tanınan bedava sağlık hizmeti getirecek.

Plan Bütçe Alt Komisyonu Başkanı Zekai Özcan’ın itirazı nedeniyle direkten dönen vekillere kıyak emekli maaşı düzenlemesi son anda korsan olarak tasarıya eklenmişti. Buna göre, emekli olan eski milletvekillerine emekli maaşına ek olarak verilen 1500 YTL’lik temsil tazminatı, yeniden seçilen milletvekillerine de verilmeye devam edilecekti. Ayrıca, Meclis’e giremeyen emekli vekillerin temsil tazminatı ise yüzde 70 artırılarak 1500 YTL’den, 2 bin 550 YTL’ye yükselecekti. Yeniden seçilen emekli bir milletvekilinin maaşını 12 bin YTL’ye çıkaran kıyak düzenlemeyle, halen Meclis’e girememiş durumdaki emekli milletvekilinin maaşı ise 5 bin YTL’yi aşacaktı. Ancak, gizlice yapılan kıyağın basına sızması üzerine kamuoyundan gelen baskıdan çekinen milletvekilleri son anda düzenlemeden vazgeçti.

Tasarıya korsan biçimde giren kıyak maaş hükümleri yine korsan biçimde çıkarıldı. Ancak, milletvekilleri, kıyak maaştan vazgeçerken, “sağlıkta katkı payımızı, devlet ödesin” taleplerini kabul ettirdiler.

Kıyak yeniden ısınıyor

Kıyak maaşın tasarıya korsan girmesiyle ilgili kendisinin sorumlu tutulmasına kızan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Altan Karapaşaoğlu da görüşmeler sırasında VATAN’a kritik açıklamalar yaptı. Karapaşaoğlu, “Milletvekili maaş girişimi tüm milletvekillerinin mutabakatıyla yapıldı. Ancak konu tartışılmaya başlanınca, bu tasarıdan çıkardık. Ama bu talep, milletvekilinin anayasal hakkıdır. Bunu bir başka tasarıyla Meclis’ten geçireceğiz” dedi.

Ailemiz ‘Siz korsansınız’ diye bizi kınadı

Vekil maaşlarıyla ilgili girişimleri nedeniyle kendisine korsan denilmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu belirten Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Altan Karapaşaoğlu, “Bana ’korsan’ dediniz ama bu sadece benimle ilgili bir konu değil. Şimdi burada sanki hiç haberi yokmuş gibi davranan çok vekilin haberi de vardı, bilgisi de vardı. Biz ailece otururken, bizleri eşimiz çocuğumuz bile kınadı. ’Siz maaşlarınızı korsan düzenlemeyle artırmaya kalktınız’ diye. Bize ’Korsansınız siz’ dediler. Sadece şunu söylemek istiyorum. Bu sadece benim ve iki kişinin değil, tüm milletvekillerinin isteği ve oluruyla getirilmişti” diye konuştu.
----gaziler,terörist peşinde koşarken sizler terörist yandaşlarını meclise soktunuz;onlar aç-susuz savaşırken sizler Türkiye''nin soyulmasına seyirci kaldınız;onlar vatanın bir karış toprağını vermemek için çabalarken sizler tüyü bitmemiş yetimin haklarının ihalelerde hallaç pamuğu gibi atılmasını sessizce izlediniz;pardon da siz ne zaman ve nerede gazi oldunuz da gazi haklarından yararlanmak istiyorsunuz------
[Resim: 7903atamizindeyizby5hs7ii4.jpg]

“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Bul
Cevapla
#2

Orduevi kantininde tost kaşarı keserken elini yaralamış olabilir birileri .. )) gazilik oradan geliyo olabilir.
Bakın kraliçenin torunu afganistanda askerlik yapıyomuş. ortaya çıkınca veliahtın güvenliği için geri çağırdılar...
bizim siyasilerin çocuklarına bakın.. haklarını yemeyelim canım Amerikalarda askerlik yapıyo çocuklar... Kimlerin ve hanig amaçların orduları için yapıyolar bilinmez tabi...
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi