'Kuran her on yılda bir yeniden yorumlanmalı'

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.92/5 - 26 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'Kuran her on yılda bir yeniden yorumlanmalı'
#1

'Kuran her on yılda bir yeniden yorumlanmalı'
Diyanet İşleri Başkanı'ndan çarpıcı açıklama

Kuran-ı Kerim'in yorumlanmasıyla ilgili en radikal açıklama Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'ndan geldi: ''Her 10 yılda 1 Kur'an-ı Kerim yorumu yapmalıyız.''

CNNTÜRK'te Tarafsız Bölge programına konuk olan Bardakoğlu, sadece Kur'an-ı Kerim yorumu değil, kamuoyunun gündemindeki evlilik, flört, cemevleri gibi birçok dini konuya açıklık getirdi.

Kuran'ın yorumu

Bardakoğlu, Kur'an'ın yorumlanmasıyla ilgili, "Her 10 yılda 1 Kur'an yorumu yapacak güçte olduğumuzu ve ilahiyatçı arkadaşlarımızın her 8-10 yılda bir hadislere, Kur'an'a bir yorum yazmasının gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ali Bardakoğlu, Diyanet tarafından hazırlanan tefsir çalışmalarının da İslam dünyasına yeni bir bakış açısı getireceğini söyledi.

Şerif Mardin'e yanıt

Bardakoğlu, mahalle baskısıyla ilgili konuşan Şerif Mardin'in "Cumhuriyet'in aydınlanmacı öğretmeni, mahallenin gelenekçi imamına yenildi" sözlerine de farklı bir yorum getirdi:

"İmam dinin, öğretmen Cumhuriyet'in temsilcisi değildir. Böyle düşünürsek çatışma ortamını körüklemiş oluruz. Gönül ister ki toplumun bütün ileri gitmesi için dönüşmesi, gelişmesi için her adımı her modern çağdaş ileri adımı atsın ve onun öncüsü olsun. Öğretmen de toplumun bütün manevi kültürel ögelerine duyarlılıklarına yabancı kalmasın. Her ikisi de ayrı kanallarda giderse o zaman ayrışma başlar."

Alevilik

Bardakoğlu Alevilerle ilgili soruları da cevapladı. "Diyanet mezhepler üstüdür, Sünni bir kurum değildir" diyen Bardakoğlu Alevilere kucak açtı:

"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında yapılacak bütün iyileştirmeleri Alevileri de kuşatan bir bakış açısıyla kaleme alınmasını hep destekledik ve doğru bulduk.

Bir yerin ibadet yeri olup olmaması takdir edersiniz ki yasamanın konusu olmaması gerekir yapılan bir davranışın ibadet olup olmadığını kanunla belirlemeye kalkarsak bu sefer yine o laiklik çizgisinde ciddi bir sarsıntıya yol açmış olabilirsiniz."
Cevapla
#2

teşkler mustafa 14
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kuran okuyan bir gencin hikayesi .. GİZEMLİ 0 1.620 13-02-2009, Saat: 0:46
Son Yorum: GİZEMLİ
  kuran - I kerim meali programı HASENAT arachnanthe 0 2.291 08-10-2008, Saat: 0:11
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi