Müslümanın Hayatı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.73/5 - 15 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Müslümanın Hayatı
#1

Hayatı ve hayatını yaşamak isteyen müslümanın ağzından çıkacak ilk söz şu olmalıdır: "Dünya da ahiret de bizimdir." (Leyl suresi: 18)
Dünya ile âhiretin arasını açmamak, yaşanacak bir hayat için garanti olmaktadır. Sırat-ı müştekim (Allah'ın yolu) ile sırat köprüsü nasıl birbirinin devamı olduğu gibi, dünya ve ahiret de birbirlerinin devamıdır. Böyle inanan ve böyle düşünen müslümanın, ikinci adım da şudur:
"Gökteki ilâh da, yerdeki ilâh da O'dur. (Allah'tır.) O, hakimdir, her şeyi bilendir." (Zuhruf suresi: 84)
B.M.Meclis başkan vekili söylesin dursun "Allah göklere karışsın, biz yeri idare ederiz" söz onların değil, söz Allah'ındır. Allah dünyanın, âhiretin, göklerin ve yerin, soğuğun ve sıcağın, doğunun ve batinin, kafirlerin ve müminlerin, hayvanların ve nebatatın Rabb'idir.
Tüm varlıkların Rabb'inin, Allah olduğuna iman eden mü'minler, Allah'ın hayata müdahale etmesinin de farz olduğuna inanırlar. Böyle olunca da Allah müslümanların yemeşine, içmesine, giyimine kuşamına, gezmesine, seyahatine, hukukuna, siyasetine, ekonomisine, devletine, nikahına, eğitimine müdahale eder, karışır, ölçüler kor, prensibini va'z eder.
Enfâl suresinin 39. ayeti gereği müslümanlar, dinin tamamının, yani hayat tarzının tamamının Allah için olmasına gayret eder ve bu uğurda hayatlarını ortaya korlar. Dinin bazı bölümlerini değil, tamamını kabul ederler.
Bakara suresinin 85. ayetinde anlatıldığı gibi, müslümanlar Yahudiler gibi kitabın bazı bölümlerine inanıp, bazı bölümlerini inkar yoluna gitmezler. Çünkü müslümanlar, hayatin tamamından Allah'a hesap vereceklerdir.
Bir asırdır müslümanlara, on yaşındaki çocuğa dikilen elbiseyi giydirmeye çalışan zihniyet, toptan iflas etmiştir. "Asker ol, sivil yaşa" zorluğunu baskı ve dayatmalarla sürdüren zihniyet kendi hayat tarzına "Kokuşmuş" demeye başlamıştır. Kininden, kibirinden, buğzundan ise gerçek sesleri, ağızlan hep susturmaya çalışmıştır. Ancak bunların hiç birinde muvaffak olamamıştır.
İslam dünyası İslam'la uyanışa geçtiğinde ise, Nato, A.B.D., Birleşmiş Milletler ağız birliği ederek, İslam alemine göz dağı vermeye başlamışlardır. Batinin izin ve kontrolünde olmayan bir İslami hayati tehlike gören zihniyet çâreyi vurmada, kırmada, işgalde görmüştür. Balkanları ve Kafkasları kan gölüne çevirmekle, bazı yerleri işgal etmekle (Somali gibi) haksızlığını ört-bas etmeye yeltenmiştir.
Bati, asırlardır kendi denetim ve kontrolünde tuttuğu dini hayata göz yumarken, denetleyemediği yerlerde ise İslami tehlike olarak ilan etmiştir. A.B.D. Eski Başkanı George Bush "Dünya için tehlike olan komünizm gitmiştir. Şimdi hür ve demokrat dünyanın önünde en büyük tehlike vardır. O da fundemental İslamdır." demiştir.
"Türkiye Bir Avrupa Ülkesidir" diyen zihniyet, en küçük bir olayı İslam'ın aleyhine yorumlamaya çalışmış, hatta "PKK değil, Laiklik önemlidir," diyerek, İslam'a olan kin ve hıncını ortaya dökmüştür.
Böyle bir ortam içinde müslüman ferdin müslüman ailenin, müslüman toplumun İslami hayat tarzı elbette kolay olmayacaktır. Lakin azmin, sabrın ve kararlılığın neticesinde kolay olan İslam müslümanlara da kolaylaştırılacak ve hayat tarzımız olan İslam'la yaşayıp yine İslam'la öleceğiz. İnşaallah.
Çünkü müslümanın İslam'ın dışındaki bir hayat tarzı ile ölmesine Allah'ın müsâdesi yoktur: "O halde sadece müslümanlar olarak ölünüz". (Bakara suresi: 132)
Müslüman olarak ölmek, müslüman olarak yaşamaya bağlıdır. Çünkü insan yaşadığı gibi ölür, öldüğü gibi dirilir. 24 saat müslüman kalabilmek, bir ömür boyu müslümanca yaşamanın mücadelesini vermek ve bu uğurdaki kabullendiğimiz hayat tarzımızı başka hayat tarzlarıyla karıştırmamak.
İslam ve sosyalizm, İslam ve kapitalizm, İslam ve laisizm, İslam ve demokrasi diyerek değil. Fussilet suresinin talimatıyla "Biz müslümanlardanız" diyerek hayati yaşamak.
Şuna kesinkes inanmalıyız ki, yaptırımcısı İslam olmayan hiç bir ameli Allah kabul etmez. Yaptığımız amellerin "olur" ve onayı Rabbimizden ve Resulümüzden çıkmalıdır. İlerleyen sa-hifelerde İbadet-Kulluk bölümlerini okuduğumuzda bu hassas noktayı hep birlikte öğrenmiş olacağız.
"Yeryüzünde bozgunculuk yapıp, dirlik, düzenlik vermeyen aşın gidenlerin emrine uymayın." (Şuarâ suresi: 151-152)
"Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, kötü arzularına uymuş ve işi gücü aşırılık olan kimseye boyun eğme."(Kehfsuresi: 28)
"Alabildiğine yemin eden, aşağılık, daima kusur arayıp kınayan, durmadan laf götürüp-getiren, iyiliği hep engelleyen, mütecaviz, günaha dadanmış, kaba ve haşin, bütün bunlardan sonra bir de soysuzlukla dalgalanmış, kimselerden hiç birine, mal ve oğullan vardır diye, sakın boyun eğme." (Kalem suresi: 10-11-12-13-14)
"O halde gücünüz yettiğine Allak'a isyanda* kaçının." (Teğabün suresi: 16)
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Müslümanin Iki Görevi redline 0 1.692 26-03-2007, Saat: 11:51
Son Yorum: redline

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi