MSN yazışmalarınız üçüncü kişiler tarafından okunamasın

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 25 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MSN yazışmalarınız üçüncü kişiler tarafından okunamasın
#1

Uzun zamandır süre gelen bir tartışma acaba MSN, YAHOO, ICQ vb. IMprogramlarında yazışmalarımız takip ediliyor mu? 1 – 2 ay öncesindeTürkiye’de özel bir kanalda da bu konu ana haberlere taşınmıştı. Butartışmaların gerçek olup olmadığını düşünmek size kalmış amainternette birkaç yılını geçirmiş tecrübeli kullanıcılar “Sniff”olayından haberdardırlar ve bu olayın hiçte zor olmadığını bilirler.


Nedir bu “sniff “ olayı?

“Sniff” Türkçeye “koklama” olarak çevrilebilir. Bilgisayar ortamında “Paket Koklama” olarak tanımlanabilir.

PaketKoklama: Ağ üzerinde iletilen verilerin çalınması işlemine paketkoklama denir. Bir paket koklayıcı ağ üzerindeki tüm trafiği kontroletmek için bilgisayar içerisine yerleşir ve kendi kendine çalışır.Bunlar yazılımsal ya da donanımsal olabilir. Birçok koklayıcı, ayrımsıztür olarak adlandırılan “promiscuous mode” özelliğine sahip Ethernetkart modülü vasıtasıyla kendileri haricinde diğer kullanıcılarailetilen paketleri de izinsizce ele geçirip, işleyebilirler. Bazı UNIXbilgisayarlarda tek bir komut satırı yazarak bilgisayarın ayrımsız türile çalışması sağlanabilir (Daha Fazla Bilgi İçin: PDF veya HTMLbağlantılarına bakabilirsiniz.

Asıl konumuza geri dönelim. MSN YAHOO vb. IM programlarınızda yazdıklarımız başkaları tarafından okunamasın diyorsanız www.SecWay.fr tarafından geliştirilen SIMP programıdır. Program kısaca IMprogramlarını kullanarak yaptığınız konuşmaların, şifrelenerek güvenlihale getirilmesini sağlayan, çift yönlü çalışan bir kriptolamaeklentisidir diye tanımlanabilir. Kurulumu ve kullanımı çok basit olanbu programı web sitesinden temin edebilirsiniz. Yazışmalarınızınkriptolanması için programın her iki tarafta da kurulu olmasıgerekiyor. İki tarafta kurduktan sonra “Public Key” ler karşlıklıolarak alınmakta ve daha sonraki yazışmalarınızda otomatik olarakşifrelenmektedir. Karşı tarafta kurulu değilse yazılar “kırmızı” kuruluise “yeşil” renkte çıkmaktadır.

Detaylı bilgi ve yükleme adresi: http://www.secway.fr/us/products/simplite_msn/
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi