Meclis'te 'Çorba yasa' tartışması

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 18 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meclis'te 'Çorba yasa' tartışması
#1

Ekonomik krizin önlenmesine ilişkin tasarının görüşmelerinde ilginç tartışma..
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ekonomik krizin önlenmesine ilişkin tasarının görüşmelerine, Alt Komisyonun hazırladığı rapor üzerinden devam edildi.
Alt Komisyon, İşsizlik Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarı üzerindeki çalışmalarının ardından raporunu hazırladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı maddelerin çıkarıldığı rapor üzerinden tasarının tümü üzerindeki görüşülmesine geçildi.
CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, ocak ayında gerçekleşen bütçe açıklarına dikkati çekerek, 2009 bütçesinde öngörülen bütçe büyüklüklerinin tamamen değiştiğini belirtti. Hamzaçebi, ''Bütçe varsayımları çöktü. Hükümetin yapması gereken en acil şey, bütçeyi tümüyle değiştirip Meclise yeni bütçe getirmektir. Kriz ortamında gelecek tasarı bu olmamalıydı. Daha kapsamlı düzenlemelere gidilmelidir. Ya kriz bütün boyutuyla kavranamadı ya da kriz, servetin yeniden dağıtımı için fırsat olarak görülüyor'' diye konuştu.
IMF ile anlaşmanın yerel seçimlerden sonra yapılabileceğini savunan Hamzaçebi, ''Bugün IMF'ye meydan okuyan hükümet, gücü yettiği kadar direnecek. Eğer seçimlere kadar direnebilirse seçimden sonra IMF ile anlaşmaya imza atacaktır'' diye konuştu.
-''KRİZİ ÖNLEME PAKETİ DEĞİL''-
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kredi ve kredi kartı borçlarının 114 milyar liraya ulaştığını belirterek, tasarıda yer alan düzenlemelerin yanı sıra krizin önlenmesine yönelik başka tedbirlerin de alınması gerektiğini bildirdi.
Bütçe tahminlerinde, ocak ayında 5-6 kat sapma meydana geldiğine dikkati çeken Kalaycı, seçim öncesi mali disipline uyulmasını istedi.
DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, ''Hükümet krizi algılamıştır ancak tedbir almada ayakları titremektedir'' dedi.
2009 Bütçesinin, kriz ortamı düşünülerek hazırlanmadığını belirten Öztürk, tahmin edilen bütçe gelirlerinin, daralan piyasa nedeniyle tutturulamadığını söyledi.
Krizi önlemeye yönelik varlık vergisi ve sicil affıyla ilgili kanun çıkarıldığını anımsatan Öztürk, bu düzenlemelerin krizi önlemediğini, beklenen faydayı sağlamadığını iddia etti.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise tasarının içerisinde 8 maddenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ilgilendirdiğini belirterek, ''Birçok alanda düzenleme öngörülüyor. Bu tasarı torba değil çorba yasa'' dedi.
Tasarının 3-4 maddesinin dışındaki maddelerin, krizin önlenmesine yönelik olmadığını savunan Günal, ''Krizin önlenmesi için çıkarılması beklenen paketin onda birini bile bu tasarıda göremedik. Bu düzenleme, krizi önleme paketi değil. Bize, krize önlem olacak düzenlemeler getirin. İŞKUR'a başvurular artıyor, bunu önlemek için çalışma yapın'' diye konuştu.
Günal, bir hafta sonra Meclisin tatile gireceğini belirterek, yerel seçimlere kadar krize yönelik başka bir düzenleme yapılma imkanının olmayacağını söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, görüşmeler devam ediyor.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cumhurbaşkanı Gül'den Meclis krizi için açıklama! Fatih Özşentürk 0 2.363 09-07-2011, Saat: 10:14
Son Yorum: Fatih Özşentürk
  REFERANDUM ÖNCESİ ANA YASA DEĞİŞİKLİKLERİ VE 82 ANAYASASI İLE FARKLAR arachnanthe 0 4.272 08-07-2010, Saat: 16:08
Son Yorum: arachnanthe
  Anayasa yapımcısı Meclis kurulmalı asi cafe 0 2.366 07-02-2009, Saat: 14:06
Son Yorum: asi cafe
  Seks hatları Meclis gündeminde asi cafe 0 1.824 29-01-2009, Saat: 11:19
Son Yorum: asi cafe
  DTP 'den Meclis'i şoke eden kitapçık gamze33 0 1.522 29-10-2008, Saat: 21:09
Son Yorum: gamze33

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi