18-12-2008, Saat: 12:36
"Bu bebeği sakla, beni unutamayacaksın, seni seviyorum"
Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir kireç deposuna poşet içinde bırakılan oyuncak bebeğin içine yerleştirilen bomba patladı. Patlama sonucu işyeri sahibinin oğlu hayatını kaybetti. İlçede 5 gün önce de bir fırında el yapımı bir bomba patlamış, işyerinde ve önündeki minibüste büyük hasar meydana gelmişti. Patlamanın ilk belirlemelere göre parça tesirli bombadan kaynaklandığı belirtilirken, bombalı bebeğin konulduğu poşetten “Bu bebeği sakla, beni unutamayacaksın, seni seviyorum” yazılı not çıktığı öne sürüldü.
Muğla’nın Ortaca ilçesi Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Dirmilli Kireç Deposunda sabah saatlerinde meydana gelen patlamada işyeri sahibinin oğlu Mustafa Can Yılmaz hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, sabah saat 08.10 sıralarında Mustafa Can Yılmaz’ın işyerine açmaya geldiği sırada patlama meydana geldiği belirtiliyor.
Patlamada sol kolu parçalanan ve ağır yaralanan Mustafa Can Yılmaz Ortaca Devlet Hastanesine kaldırılırken, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
GÖREN OLMAMIŞ
Patlama anında henüz bölgedeki işyerlerinin açılmaması yüzünden olayı tam olarak gören bulunmazken, patlamanın işyeri girişinde bulunan bir poşet içindeki oyuncak bebeğin içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu meydana geldiği iddia ediliyor.
Olayla ilgili geniş çaplı araştırma devam ediyor.
Patlama sonrası ilçeye gelerek olay yerinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü M.Emin Körpe gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda terör bağlantısı şu an için kurulamadığını belirtti. Olayla ilgili Muğla'dan takviye terör birimlerinin bölgeye geldiğini belirten Körpe, "Olay araştırılıyor. Olayın ayrıntısı ve bombanın ne tür olduğu bu araştırma sonucu meydana çıkacak" dedi. Körpe ayrıca 13 Aralık gecesi Ortaca'da bir fırında meydana gelen patlama olayıyla da bunun bir bağlantısının bulunmadığını belirtti.
SEVGİLİ ŞÜPHESİ
Patlamanın ilk belirtilere göre parça tesirli bomba ile yapıldığı belirtilirken, bomba koyulan poşette çıkan mektupda, "Bu bebeği sakla, beni unutamayacaksın, seni seviyorum" şeklinde not yazıldığı da iddia ediliyor.
5 GÜNDE İKİNCİ PATLAMA
İlçede geçtiğimiz Cumartesi gecesi de bir fırında patlama meydana gelmiş, patlama sonucu fırının önünde bulunan fırına ait minibüs kullanılamaz hale gelirken, fırında da büyük hasar meydana gelmişti.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...