Operasyon keyif vermedi!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.89/5 - 18 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operasyon keyif vermedi!
#1

Gelen gideni arattı... Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın derdi aynı.
Gelen gideni arattı, belki de 'üç büyükler' hakkında bu sezon için söylenecek en uygun atasözü. Şampiyonluğun favorileri taraftarına hayal kırıklığı yaşatırken, yıldız isimlerle dolu ligimiz böylesine bir tabloya hiç tanık olmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe sezon başında teknik ekiplerinde değişikliğe giderken, Beşiktaş 6 hafta sonra aynı yola başvurdu. Kan değişikliklerine rağmen tabloda fazla bir değişiklik yok hatta 'daha kötü' bile denilebilir. Yönetimler, yeni teknik adamlardan pek memnun değiller.
BEŞİKTAŞ
Ertuğrul Sağlam, Metalist Kharkiv kabusundan 4 gün sonra düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Siyah-beyazlı yönetim, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Mustafa Denizli ile el sıkıştı. İşte ikilinin performansları...
Ertuğrul Sağlam
Bu sezon 6'sı Süper Lig, 4'ü UEFA Kupası olmak üzere 10 maça çıkan Ertuğrul Sağlam, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sağlam yönetimindeki Beşiktaş'ın 19 golüne karşılık rakipler 9 kez fileleri havalandırdı. Sağlam döneminde Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalınırken, Metalist Kharkiv yenilgisiyle Avrupa'ya erken veda edildi. Sağlam yüzde 70 başarı oranı yakalarken, genç hoca istifa ettiğinde namağlup Beşiktaş ligde 3. sıradaydı.
Mustafa Denizli
'Kurtarıcı' olarak göreve getirilen Mustafa Denizli, 9'u Süper Lig ve 2'si Fortis Türkiye Kupası olmak üzere Beşiktaş'ın başında 11 maça çıktı. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 3 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Denizli yönetiminde hücum ağırlıklı oyunu tercih eden takım, 19 gol atıp 11 gol yerken, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. Beklentilerin uzağında bir grafik çizen Mustafa Denizli, yüzde 55'lik galibiyet oranı yakaladı. Siyah-beyazlılar artık namağlup değil ve 28 puanla ligin 6. sırasında yer alıyor.
GALATASARAY
Son şampiyon Galatasaray, geçen sezon bitime 6 hafta kala istifa eden Karl-Heinz Feldkamp'ın yerine Michael Skibbe'yi göreve getirdi. Bir tarafta disipliniyle ünlü Kalli, diğer yanda elinde Kewell, Meira, Lincoln, De Sanctis ve Baros'lu müthiş bir kadro bulunan Skibbe'nin yaklaşık 4 ayda yaptıkları...
Karl-Heinz Feldkamp
Feldkamp, ligde 15 haftalık bölümde 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 32 puan topladı. Lider Sivasspor'un ardından ikinci sırada yer alan sarı-kırmızılılar, söz konusu maçlarda 27 gol atarken, 12 gol yedi. UEFA Kupası elemelerinde Slaven Koprivnica ve Sion sınavlarını 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle geçen Kalli yönetimindeki Cimbom, UEFA Kupası grup maçlarında ise (15 Aralık 2007'ye kadar) 1 galibiyet ve 2 yenilgi sonucu 3 puan topladı. G.Saray, Avrupa kupası maçlarında attığı 17 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü. Fortis Türkiye Kupası mücadelesinde Denizlispor'u 2-1'le geçti. Alman teknik adam yönetiminde 15 Aralık 2007'ye kadar 23 maçın 13'ünü kazanıp 12'sini kaybeden sarı-kırmızılılar, yüzde 57 galibiyet oranı yakaladı.
Skibbe
Türkiye'ye geldiği ilk günden beri eleştirilen Michael Skibbe, ligde 15 maçın 9'unu kazanırken 3'er yenilgi ve beraberlik aldı. Topladığı 30 puanla 3. sırada yer alan Cimbom, rakip filelere 34 gol gönderirken kalesinde 17 gol gördü. Türkiye Kupası'nda Ankaraspor'la 0-0 berabere kalınırken, Ali Sami Yen'de konuk edilen Kayserispor 1-0 mağlup edildi. Steaua Bükreş karşısında aldığı 2-2 ve 1-0'lık skorlarla Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan sarı-kırmızılılar, Bellinzona'yı 3-2 ve 2-1'lik galibiyetlerle eleyerek yoluna UEFA Kupası'nda devam etme hakkı kazandı. Gruplarda 4'te 3 yapan Aslan, bu sezon Avrupa kupalarında 12 gol attı, 8 gol yedi. Galatasaray'ın başında 25 maça çıkan Skibbe, 15 galibiyetle yüzde 60'lık başarı oranı elde etti.

Not
: Galibiyet oranı daha iyi olmasına rağmen Skibbe ile Feldkamp'ın elindeki kadro yapıları birbirinden çok farklı. Feldkamp rakibin yardımıyla olsa da UEFA'da gruplardan çıktı. Skibbe yönetimindeki G.Saray ise Steau Bükreş karşısında sarı-kırmızılı camiaya büyük bir şok yaşattı. Feldkamp'lı takım Fenerbahçe'ye 2-0 yenilirken, Skibbe favori çıktığı karşılaşmada ezeli rakibinden 4 gol yiyerek başka bir hayal kırıklığına imza attı.
FENERBAHÇE
Son yıllarda 'teknik direktör istikrarı'ndan vazgeçmeyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve Süper Lig Şampiyonluğuna rağmen Zico'nun sözleşmesini uzatmadı. Takım, İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapan Luis Aragones'e emanet edildi. 'Beyaz Pele' ile 'Dede' nasıl bir performans sergilediler? İşte yanıtı...

Arthur Zico

Zico'lu Fenerbahçe, ligde geçen sezon 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 31 puan topladı. 15 hafta sonunda 3. sırada yer alan sarı-lacivertliler, 25 gol atıp 14 gol yedi. Anderlecht'i 1-0 ve 2-0'la eleyerek Devler Ligi'nde gruplara kalan Kanarya, 6 maçın 3'ünü kazanıp 2 kez berabere kalırken, sadece Inter'e yenildi. Zico yönetiminde Avrupa arenasındaki en büyük başarısını elde ederek grubunda 11 puan toplayan F.Bahçe'nin 8 golüne rakipler 6 golle karşılık verdi. Kupada Gaziantepspor'la 0-0 berabere kalınırken, Brezilyalı hocanın 24 maçtaki galibiyet oranı yüzde 58 oldu.
Luis Aragones
Bu sezon Avrupa'da hüsran yaşayan Fenerbahçe, Süper Lig'de son haftalarda tırmanışa geçti. Luis Aragones döneminde ligin 15 haftalık bölümü 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle geçildi. 29 puanla 4. sırada yer alan Kanarya, 29 gol atıp 17 gol yedi. MTK Budapeşte'yi 2-0 ve 5-0, Partizan'ı 2-2 ve 2'1'le eleyen sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 4 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Avrupa'ya veda edilirken, 11 gole karşılık 4 kez rakip fileler havalandırıldı. Aragones yönetimindeki F.Bahçe, kupada Ankaragücü'nü 1-0'la geçti. İspanyol teknik adam, 26 maçın 13'ünde gülen taraf oldu ve yüzde 50'lik galibiyet oranı yakaladı.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi