Piyasalar 'Kötü Banka' ile coştu

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.75/5 - 12 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piyasalar 'Kötü Banka' ile coştu
#1

Sorunlu varlıkların devredileceği bir bankanın kurulacağı yönündeki haberler krizi geçici de olsa unutturdu
ABD hükümetinin 'kötü banka' oluşturarak banka bilançolarındaki para kaybeden tahvilleri devralacağı haberleri Wall Street'te bankalara gelen alımlarla sert bir yükseliş yaşanmasını sağladı. Dow Jones günü yüzde 2.46 oranında artışla 8 bin 375 puandan kapattı...
Kötü banka haberleriyle Citigroup % 19, Morgan Stanley % 18, Bank of America % 14 arttı. Goldman % 12, JP Morgan % 10 yükselirken S&P Mali Endeksi % 13 artış gösterdi.
FED toplantısından beklendiği gibi faizlerin "bir süre" sıfıra yakın kalacağı açıklaması geldi. Fed, toplamı 600 milyar dolar olan mortgage tahvil alımlarının gerekirse genişletilebileceğini, AAA notuna sahip kredi kartları ve otomobil tüketici kredileri tahvilleri için yapacağı alımların ise kısa sürede başlayacağını kaydetti. Fed 21 Ocak'a kadar 53 milyar dolarlık mortgage tahvili satın aldı.
DİĞER BEKLENTİ YENİ PAKET: 2 TRİLYON DOLAR
Wall Street Journal haberine göre, kurtarma paketini gelişmitirme yolları arayan ABD yetkilileri bankaları iyileştirmek için 1-2 trilyon dolar daha harcama yapmayı tartıştı. Obama yönetimi birkaç gün içince planlarını açıklayabilir fakat yeni tasarı son şeklini almadı ve detaylar değişebilir.
Yönetim bankalara para aktarmanın daha verimli yollarını arıyor ve bankalardan hisse almayı planlıyor.
Hazine sözcülerinden biri, "masada birçok seçenek var ve kesin bir karar yok" dedi ve planın kampsamlı olduğunu belirtti.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kahn: 2009 gerçekten kötü bir yıl olacak asi cafe 0 1.437 21-12-2008, Saat: 12:44
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi