Richard Llewellyn Vadim O Kadar Yeşildi Ki

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.89/5 - 9 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Resim: M0QG1a.jpg]

1907 yılında Galler Bölgesinin Pembrokeshire köyünde doğan Richard Llewellyn ilköğrenimini Cardiff'te ve Londra'da yaptıktan sonra on altı yaşındayken ailesi tarafından gönderildiği Venedik'te plastik sanatlar eğitimi gördü ve sekiz dil öğrendi.1930'larda film endüstrisinde çalışmaya, yapım yönetmeni olarak sağladığı başarının yanı sıra 1937'de yayımlanan oyunu Poison Pen'le da yazarlığa başladı.1939'da yayımlanan ilk romanı 'Vadim O Kadar Yeşildi Ki'yle dünya çapında bir üne kavuştu.

'Yaşamını dünyada sürdürmek için ülkesinden ayrılmış Galli bir yazar' olarak kendini tanımlayan Richard Llewellyn 1983 yılında gözlerini hayata yumdu.

Şiirsel bir üslupla kaleme aldığı ve satış rekorları kıran unutulmaz romanlarıyla sağladığı ün sayesinde adını edebiyat dünyasında ölümsüzleştirdi.

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Richard Tillinghast İstanbul'un Tarihi, Kültürü ve Yaşamı trturkuaz 0 157 07-03-2018, Saat: 16:12
Son Yorum: trturkuaz
  Richard Matheson Ben, Efsane trturkuaz 0 277 17-12-2017, Saat: 16:03
  Richard Paul, Linda Elder Kritik Düşünce trturkuaz 0 478 25-11-2017, Saat: 13:52
  John Berger Ve Yüzlerimiz, Kalbim, Fotoğraf Kadar Kısa Ömürlü trturkuaz 0 975 22-03-2017, Saat: 1:18

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi