Türkü Gözlü Güzele Açık Mektup

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.63/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkü Gözlü Güzele Açık Mektup
#1

=TÜRKÜ GÖZLÜ GÜZELE AÇIK MEKTUP=
Sana saflığın,güzelliğin ve aşkın ifadesi olduğu için’’Türkü Gözlüm’’diyorum.
Beni sensiz bırakan Sen ile Beni Sensiz bırakan Sen çelişkisinin kördüğüm olup boğazıma geçerek bir şafak vakti beni darağacında sallandırdığını görünce pişman olmayasın diye sana ilk ve son defa yazıyorum.BİLESİN.
Bir günlük hasretimin dahi,yüreğimde yıllarca süren çilelere denk fırtınalar koparmasına karşın zamanın ve mekanın hissiz vurdumduymazlığına düşülen aykırı notlardır yazdıklarım.Hasretinle ve özleminle daha bir güzelleştiğinin ve daha çok sevildiğinin belgesidir aslında zamana ve mekana düşülen aykırı notlar .
Sensizken seninle olmak ile seninleyken sensiz kalmak paradoksunda yüreğimin ta dibinden yükselen sessiz çığlıkların kağıda izdüşümüdür yazdıklarım.
Ama olsun varsın’’Sensizliğin tenhasında sensizliğe takılıyken gözlerim,sevdam ve sen daha bir güzelsin.BİLESİN.
Türkü gözlüm,sakın sevdamı;siyah beyaz arabesk Türk filmi sevdalarıyla ve sözlerimi arabesk şairlerin sevgililerine kin kusan şiirleriyle kıyaslama.Eğer beni ve sevdamı anlamak için,illa bir misal arıyorsan Leyla ve Mecnun var.Gerisi yalan.BİLESİN.
Mevsimlik ahlaksızlıkların aşk ile etiketlendiği internet kafelerdeki chatli aşkların bulunduğu bir ortamda figüran olmamam birileri tarafından monotonluk ya da yüreğimin çağdışılığı ile sıfatlandırılsada,sana ve aşkına talip olan benim tek ve en sağlam bonservisim budur.
Ben sana binlerce yıllık geçmişimdeki yiğitlerin bir çeşme başında,bir pencere kenarında bir çift kara gözün kaçamak bakışında ya da platonik bir tebessümle yüreklerinin yanıp kavrulmalarının mirasçısı olarak sesleniyorum sana.BİLESİN.
İşte tüm bu duygularla bir gece vakti senin için yakılmış Türküler’i dinlerken,sen niyetine Kırmızı bir güle bakarken ve bir bozlak hüznünce uzayan dumanlar dolarken,bir hikaye düşer aklıma.Bülbül ve Kırmızı Gül’e dair.
‘’Daha zamanın çok eskimediği günlerde padişahın kızına sevdalanır,sarayın genç bahçıvanı.Sevdası bir kor halini alınca,hatırı sayılır kişiler padişahtan kızı istemeye giderler.Padişah anlayışlı adamdır.
-Neden olmasın der.Senden tek isteğim kızımı alabilmek için,dünyanın en iyi bahçıvanı olduğunu ispat etmen.’’Bunun içinde bana otuz gün içinde bir dal KIRMIZI GÜL getirmeni istiyorum’’der.
Herkes birbirinin gözüne bakar.Çünkü o zamanlar gülün siyahı,beyazı,sarısı vardır da kırmızısı yoktur.
Bahçıvan bildiği tüm kitaplara bakar yazmazlar,tohumları karıştırır kırmızı olmazlar,bilginlere sorar bilemezler,tüccarlara sorar bulamazlar.Kısaca kimse bulamaz bahçıvanın derdine derman.Zaten ne zaman dertliye derman olmuştur ki derdi olmayan..
Son akşam uzanır yatağına ve ağlar saatlerce.Gece yarısı bir bülbül konar ve şöyle der.
-Derdini biliyorum.Ben sabaha kadar ararım,bulursam bahçeye bırakırım.
Bahçıvan gece güne devralana kadar bekler,son bir umutla.Padişahın yanına gitmeden çıkar bahçeye.Gördükleri karşısında şaşkınlık bile yaşayamadan gece neler olduğunu sorar kırmızı laleye.Lale gördüklerini anlatır.
‘’Seher vakti bülbül geldi.En güzel makamda en güzel sesiyle şakıdı ve beyaz güle en sivri dikenini yüreğime batır dedi.Beyaz gül denileni yapınca;BÜLBÜL öldü GÜL kızardı.
Sen de sözlerinle yüreğimi darmadağın ettin.Güzelliğin yüreğimin darmadağın olmasındandır.BİLESİN.
İşte sana bu yüzden GÜLÜM diyorum.Ve pek çok yiğidin sevdiği pek çok güzelin yiğitlerin sözleri yerine,sarhoş ağızlardan dökülen ayyaş kelimelere hayran olmak,yiğit yüreklere sultan olmak dururken laçkalaşmış et parçalarına mülteci olmak istediklerini görünce seni daha çok seviyorum.
Türkü Gözlüm tüm bunlara rağmen hissi ve mantıki zafiyete düşmüş kitleler sana benim bir suçlu olduğumu söylerlerse sebebi körler ülkesinde bakmanın yasak olduğunu geç öğrendiğimdendir.BİLESİN.
Ve bağışla beni,sınırsız duyguları sınırlı zamanlarda,sınırlı mekanlara sığdırmanın sınırsız...Çok geç zorluğunda sadece bunları yazabiliyorum sana.Gerisini ANLAYASIN.
Fuzuli’nin
‘’Aşk imiş her ne var alemde
İlim bir kıylü kal imiş meğer.’’beytinden.
Zannetme ki ölmek zor.Ölmek kolay kolayda kan gibi aklımdasına kadar.
Tüm bu zamanlar boyunca senin için yazılmış en güzel şiirleri ve sözleri bilirsin.Ama ben seni güzelliğini cümlelere ve ........şiirlere sığdırmaya çalışan tüm şairler adına senden özür dileyerek ve,
BİR SENİ,HEP SENİ,TEK SENİ SEVDİĞİMİ
BİR SANA.HEP SANA,TEK SANA SESLENEREK.
‘’ŞİİR DİYE YÜREĞİMİ SUNUYORUM YÜREĞİNE BİLESİN.’’
Bu mektubu yazan Mustafa Türkaslan abimize teşekkür ederim.
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Icon25 Hüzün Gözlü (1) Hayat 1 1.692 06-01-2008, Saat: 21:32
Son Yorum: hüzün gözlü
  sahipsiz bir mektup derin 0 1.712 10-10-2007, Saat: 21:18
Son Yorum: derin
  Mektup serkan kurt 0 1.910 13-08-2007, Saat: 14:13
Son Yorum: serkan kurt

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi