Türkiye sağanak yağışa teslim

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.67/5 - 12 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkiye sağanak yağışa teslim
#1

Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli yağış bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanan, ''Meteorolojik Uyarı'' da, Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğu ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi.
Yetkililerin ve vatandaşların yağışların ardından meydana gelebilecek sel, taşkın gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi.

TÜRKİYE YAĞIŞA TESLİM
Ege Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağışın ardından Gediz Nehri taştı, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde birçok tarım alanını su bastı.
Alınan bilgiye göre, son günlerde etkili olan yağışlarla Turgutlu'da Çampınar ve Musulcalı köylerinin köprüleri, sular altında kaldı. Gediz Nehri'ni besleyen Irlamaz ve Karaçalı çayları uzun bir aradan sonra hızlı bir şekilde akmaya başladı.
Turgutlu Sulama Birliği Başkanı İbrahim Çevikbudakçı, AA muhabirine, yağmurlara en çok kendilerinin sevindiğini ifade ederek, ''Bu yıl su sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyoruz. Sulama kanalları vasıtasıyla Gediz'den su çekmeye başladık. Kanala aldığımız sularla yer altı sularını zenginleştirmek istiyoruz. Gediz'i besleyen bütün dereler gümbür gümbür akıyor. Yağmurların yaz ayları için devam etmesini temenni ediyoruz'' dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da yağışların çiftçiyi sevindirmesinin yanında içme suyu sıkıntısını da ortadan kaldırdığını belirterek, yer altı sularında umulandan daha fazla yükselme olduğunu söyledi.
Orhan, ''Tek dileğimiz yağışların devam etmesi'' dedi.
Antalya-Korkuteli yolu, yağış sonucu oluşan sel suları ve devrilen ağaçlar nedeniyle ulaşıma kapandı.
hepimizbiriz muhabirin aldığı bilgiye göre, Antalya ve çevresinde etkili olan fırtına ve yoğun yağış, Antalya-Korkuteli yolunun tamamen kapanmasına neden oldu. Yolun sel sularının altında kaldığı, fırtına nedeniyle ağaçların yola devrilerek sürüklendiği bildirildi.
Antalya ve Korkuteli yönünden gelen araçlar geri dönerken, bazı sürücülerin bölgedeki benzin istasyonlarında beklediği görüldü.
Antalya-Korkuteli yolunda Termesos, Çağlık ve Tahtalıbeli mevkilerinde ağaçların devrildiği, sel sularıyla kapanan yola sadece iş makineleri ve belediye araçlarının girebildiği öğrenildi.
Yoldan geri dönen ve Kepez bölgesindeki bir benzin istasyonunda bekleyen sürücülerden Gürhan Beköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoldaki 10 kilometrelik alanın sel sularıyla kaplandığını, devrilen ağaçların yolda sürüklendiğini ve güçlükle Antalya'ya dönebildiklerini söyledi.
Polis ve karayolları yetkilileri, Antalya-Korkuteli yolunda mahsur kalan sürücü bulunmadığını bildirdi.
-BURDUR'DA DA YOĞUN KAR YAĞIŞI-
Antalya-Burdur ile Burdur-Afyonkarahisar karayolunda da kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
Burdur'un Tefenni ile Çavdır ilçeleri ile Çomakbeli beldesi ve Yeşilova ilçe yollarının ulaşıma kapandığı, karayolları ekiplerinin bu güzergahlarda yol açma ve küreme çalışması yaptığı öğrenildi.
Antalya-Burdur arasındaki Bucak-Kurna ve Çeltikçi mevkilerinde de yoğun kar yağışının başladığı, yolda yer yer kapanma meydana geldiği bildirildi.
Karayolları yetkilileri, Burdur-Antalya ve Burdur-Afyonkarahisar yollarındaki bazı sürücülerin cep telefonuyla kendilerini arayarak karlı yollarda mahsur kaldıkları ihbarında bulunduklarını, bu bölgelerde ekiplerin çalışma yürüttüğünü kaydetti.
Öte yandan, Burdur kent merkezinde başlayan kar yağışı nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.
Muğla'da, sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak nedeniyle son 6 saatte metrekareye 37 kilogram yağış düştü. Yağış sonucu, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları tıkandı, kent trafiğinde aksamalar oldu.
Şiddetli yağış nedeniyle Akyol Mahallesi Kermenler Sokak ve TOKİ konutlarındaki kanalizasyon kanalları tıkandı. Biriken sular, itfaiye ekiplerince tahliye edildi.
Karabağlar Yaylası'na ulaşımın sağlandığı yollar, şiddetli yağış nedeniyle su altında kaldı. Yaylada yaşayan vatandaşların, dışarı çıkmakta güçlük çektikleri bildirildi.
Yetkililer, önceki yıllarda da su baskınları görülen Karabağlar mevkisinde önlemler aldıklarını belirtti.
Muğla Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kentte son 6 saate metrekareye 37 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek, ''Yağmurlu hava hafta sonuna kadar devam edecek. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklemiyoruz'' dedi.
-VAN-
Van'da ve ilçelerinde dünden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, merkez ve Edremit ilçelerinde 4, Erciş'te 30, Gürpınar'da 11, Bahçesaray'da 6, Muradiye'de 10, Özalp'te 17, Saray'da 2, Başkale'de 6 ve Çaldıran'da 6 olmak üzere 92 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının etkisini azaltmasının ardından karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmasına başladığını belirterek, köy yollarının tamamını akşam saatlerine kadar açmaya çalışacaklarını kaydetti.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de en düşük hava sıcaklığının eksi 2 derece tahmin edildiği Van'da, vatandaşların özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerde dikkatli olması gerektiğini belirtti.
-ÇANAKKALE-
Çanakkale'de, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle, alçak kesimlerdeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
Meteoroloji yetkilileri, kent merkezinde 1.5 saatte metrekareye 2.3 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
Yağışın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, hava sıcaklıklarında hissedilir düşüş beklenmediğini söyledi.
Bu arada, kentte iki gün boyunca lodosun etkili olacağı belirtilerek, vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları istendi.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Türkiye'nin kene riski haritası arachnanthe 0 1.688 30-05-2009, Saat: 17:05
Son Yorum: arachnanthe
  Eşini öldürdü, banyo yapıp teslim oldu asi cafe 0 1.302 14-12-2008, Saat: 12:22
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi