Türkler Avrupa'ya vizesiz gidecek mi?

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.87/5 - 15 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkler Avrupa'ya vizesiz gidecek mi?
#1

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan önemli açıklama...
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa'ya hizmet sunumu için seyahat eden Türk vatandaşlarının vizeden muaf tutulması yönündeki kararıyla ilgili "Öncelikle Avrupa'ya iş amacıyla gidenlerin, iş amacıyla gittiğini belirleyecek kurumun tespit edilmesi lazım" dedi.

Brüksel'deki İstanbul Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Bağış, Avrupa Adalet Divanı'nın Türk vatandaşlarıyla ilgili vize kararının AB Komisyonu ve AB üyesi ülkelerce değerlendirildiğini belirterek, "Buradaki süreç 'bu karar sadece Avrupa'ya yük taşıyan kamyon şoförlerini kapsar' deme noktasıyla 'bundan böyle hiçbir Türk'e Avrupa Birliği'nin hiçbir üyesi vize uygulayamaz' yelpazesi arasında gelgitlerimiz var. Biz Türkiye'nin ve vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak için, ne aldanan ne aldatan olmak için elimizden gelen çabayı sürdürüyoruz. Burada devletin bütün birimleri bir eşgüdüm içinde hareket ediyor" diye konuştu.
TIR şoförü Mehmet Soysal'ın açtığı davada Avrupa Adalet Divanı'ndan görüş isteyen Alman yargısının nihai kararında nasıl bir yorumda bulunacağının önem taşıdığını anlatan Bağış, şunları kaydetti:
"Şu aşamada 'bu konu şurada noktalanır' ya da 'şurada uzlaşılır' deme noktasına daha mesafe var. Yani öncelikle iş amacıyla gidenlerin, iş amacıyla gittiğini belirleyecek kurumun tespit edilmesi lazım. Bu Türkiye'deki ticaret odaları mı olacak, Türkiye'deki Çalışma Bakanlığı mı olacak ya da bahsi geçen ülkelerin ataşelikleri mi olacak yoksa konsolosluk bölümleri mi olacak? Çok fazla bilinmeyeni olan bir denklem, ama şu anda üzerinde çalışılıyor."

Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? asi cafe 0 1.248 19-01-2009, Saat: 11:08
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi