Çok eski zamanlardan birinde,dünyanın tüm tavşanları bi r çam ormanında bir araya gelip,dertlerini konuşmaya başlamışlar.Hayatlarından hiç de memnun değillermiş.
-Biz herkesten korkuyoruz,ama kardeş,kimse bizden korkmuyor!demiş.en yaşlıları
-Kedi ,köpek,tilki,kut kim olursa olsun karşımıza bir hayvan çıkınca kaçmak zorunda kalıyoruz.Kazdığımız yuvalarımızda bile rahatça uyuyamıyoruz .Eşlerimizle,çocuklarımızla gönül rahatlığıyla yaşama hakkına sahip olmıyoruz.En ödlek hayvanların bile derdi bizi avlamak.Bizi gören peşimize düşüyor.Böyle yaşanır mı?Ben böyle yaşayacağıma ölüyüm daha iyi!
Bunun ardından yaşlı tavşan nehre doğru koşmaya başlamış.Ama söyledikleri o kadaretkileşmiş ki herkesi,tüm tavşanlar bu hayat böyl eyaşanmaz diye, yaşlı tavşanın peşi sır akoşmaya başlamışlar
Nehir kıyısında ise bir koyun sürüsü otlanmaktaymış.Koyunlar kendilerine doğru gelen binlerce tavşanı görünce tarifsiz paniğe kapılmışlar.Başlamışlar kaçmaya.Ama koyunlar kaçarda köpekler durur mu? Sürünün kçpekleri de koyunların yanı sıra koşmuş.En arkada da sürüyü durdurmak için çoban koşuyormuş.
Koca bir sürünün kendilerinden korkup kaçtığını gören tavşanları almış bir gülmeTabi artık suya atlayıpo intahar etmeyi akıllarındangeçirmiyorlarmış.Çünkü kendilerinden de birilerinin korktuğunu görmüşler.
Tavşanlar kendilerine hakim olamıyor,kahkah akrine tutulmuş gibi yerlere yatıp gülüyorlarmış.Derken birden üst dudakları gğlmekten yırtılıvermiş.
İşte o günün anısına bütün tavşanların üst dudakları yırtıkdır.
1.tavşanlar ayda koşsaydı nasıl koşardı?hareketleriyle gösteriniz
2.koyunlar tavşanlardan korkmasaydı neler olurdu?
3.bu masalın sonunu nasıl değişebiliriz?
4.sizce tavşanlar sorunlarını başka nasıl çözebilirdi?
5.bu masala bakşa nasıl ad konulabilir?
6.bu masalda başk akimler yer alabilir?boş bir kağıda çiziniz.
7.''bizi gören peşimize düşüyor'' ifadesi başka hangi cümleyle anlatılabilir?
tuhaf olay ;
beni üzen sen, teselli veren sen
kurtulmaya da çaban yok,neyinim , neden ben ?
kaçıp gitsem uzaklara, bilirim beni bulur
ne benle mutlu olur
ne bensiz huzuru bulur
beni üzen sen, teselli veren sen
kurtulmaya da çaban yok,neyinim , neden ben ?
kaçıp gitsem uzaklara, bilirim beni bulur
ne benle mutlu olur
ne bensiz huzuru bulur


