Talaş Kebabı

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.94/5 - 18 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Talaş Kebabı
#1

Gereçler:600 gr körpe sığır eti ( antrekot tarafı)
5 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1/ 2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/ 2 demet maydanozHamuru:
3 adet yufka
100 gr margarin
1/ 2 bardak su
1 yumurta
Yapılışı:1. Sığır etini, enine yarım parmak inceliğinde, boyuna bir parmak uzunluğunda enlemesine parçalar halinde kestirin.
2. Soğanın yarısını ince ince doğrayın. Yağla birlikte ete katın. Kısık ateş üzerinde etler suyunu salıp çekinceye dek pişirin. Sonra sulandırılmış salçayı katın. Arasıra karıştırarak 5 dakika daha kavurur gibi pişirin.
3. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su, yeterince tuz ve baharat koyun. Pişmesine yakın, kalan soğanları yarım ay biçiminde doğrayıp etlere katın. Soğan ve etler yumuşadığı zaman üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Bir süzgece boşaltın.( Etin sosunu servis yaparken kullanın)
4. Bir yufkanın üzerine önce 3-4 kaşık eritilmiş yağlı su karışımı gezdirin. Yufkanın karşılıklı kenarlarını tam ortasına getirerek dörde katlayın. Meydana gelen kare biçimindeki yufkayı, tam ortasından enine ve boyuna dört kısma ayırın.
5. Her bir karenin ortasına 1,5 yemek kaşığı talaş içinden koyup bohça gibi kapatın. Yufkanın kapatılan kısmını alta getirerek hafif yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Börekleri bir gece buz dolabında bekletin. Fırına girmeden önce, üzerlerine sulandırılmış yumurta sürün. Orta ısılı fırında 35-40 dakika açık pembe renkte pişirin. Fırından çıkartıp sosuyla birlikte servis yapın.
SuSKunluĞum aSaLeTimdendir,Her Laf'a vereCek Cevabım var ama;Bir Laf'a Bakarım LaF mı   Diye.. Birde SöyLeyen Bakarım aDam mı  Diye...........
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Adana Mutfağından Adana Kebabı gamze33 2 4.308 02-08-2017, Saat: 12:11
Son Yorum: aylnn
  İnternet Kebabı.... darkangel 1 2.322 29-04-2008, Saat: 8:49
Son Yorum: arachnanthe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi