"Tayyip zehrini al da git"

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.73/5 - 15 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Tayyip zehrini al da git"
#1

Hava kirliliği nedeniyle yapılan bedava kömür protestolarına karşı yetkililerden yapılan açıklamalar şöyle..

Sağlık Bakanlığı, Ankara'daki hava kirliliği ile ilgili, 18 Aralık 2008 tarihinde Sıhhıye'deki istasyonun partikül ölçüm cihazının pompa sisteminde bir arıza olduğunu ve sonuçların bir saat önceki değerlere göre çok yüksek olarak hatalı rapor edildiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Ankara'nın hava kalite kontrolünün 1970 yılından bu yana Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı tarafından yarı otomatik cihazlarla yapıldığı belirtildi. Başkentin hava kalite kontrol ağının 2004-2006 yılları arasında yürütülen Avrupa Birliği projesiyle yenilendiği ve iki yıldır deneme amaçlı çalıştırılan sistemin henüz kesin kabulünün yapılmadığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Tüm elektronik sistemlerde olabileceği gibi, bu sistemde de zaman zaman arızalar olabilmekte, bu arızalar garanti kapsamı içerisinde, üstlenici firma tarafından en kısa sürede giderilmeye çalışılmaktadır. 18 Aralık 2008'de Sıhhıye'deki istasyonun partikül ölçüm cihazının pompa sisteminde bir arıza olmuş ve sonuçlar bir saat önceki değerlere göre çok yüksek olarak hatalı rapor edilmiştir. Durum, teknik ekip tarafından fark edilerek sorunun giderilmesi için ilgili firma haberdar edilmiş ve firma tarafından pompanın değiştirilmesi için sipariş verilmiştir.
''DOĞRULUĞU ARAŞTIRILMADAN BASINA YANSITILDI''
Bakanlığımızca yapılan faaliyetler tüm açıklığı ile kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Hava kalitesi ölçüm raporları da sistemin özelliğinden ve yazılım programı gereği ham veriler, online olarak Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nın web sayfasına aktarılmaktadır. Ölçüm değerleri daha sonra hava kalite kontrol laboratuvarı personeli tarafından doğrulanmakta ve onaylanmış ölçüm olarak kayda geçmektedir.''
Açıklamada, 18 Aralık 2008'de online olarak yayımlanan bu ham verilerin, bir gün önceki verilere dahi karıştırılmadan ve doğruluğu araştırılmadan basına yansıtıldığı ifade edilerek, bazı bilim adamlarının da konuyu yeterince araştırmadan yanlış değerlendirmelerde bulundukları bildirildi.
Sıhhiye istasyonundaki arıza giderilinceye kadar, ölçümlere ara verilmemesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan mobil ölçüm cihazı getirtildiği ve ölçümlere başlandığı belirtildi.
MUĞLA'DA HAVA KİRLİLİĞİ
Muğla Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, vakıf tarafından yoksul ailelere dağıtılan kömürlerin hava kirliliğine neden olduğuna yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Muğla Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nce tahsis edilen 475 ton kömürün, merkeze bağlı mahalle, köy ve kasabalarda 678 yoksul aileye Temmuz-Eylül 2008 tarihleri arasında dağıtıldığı belirtildi.
Açıklamada, dağıtılan kömürlerin TKİ Genel Müdürlüğü'nün belirlediği firma tarafından temin edildiğine işaret edilerek, ''Bu kömürlerin numuneleri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce alınarak Çevre ve Orman Bakanlığı laboratuvarlarında analizleri yapılmış ve kömür değerlerinin çevre mevzuatına uygun olduğu anlaşılmıştır'' ifadesine yer verildi.
Bazı gazetelerde çıkan, Muğla Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın fakir ailelere dağıttığı kömürler nedeniyle kent merkezinde hava kirliliği oluştuğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
''Kömürle ısınan Muğla kent merkezindeki mahallerde toplam 27 bin hanede yaşayan aileden sadece 278 aileye yaklaşık 195 ton kömür vakfımızca dağıtılmıştır. Muğla merkez, merkeze bağlı köyler ve kasabalarda 678 aileye yapılan kömür yardımları mütevelli heyeti ile kararlaştırılmış, bu ailelerin fakir ve muhtaç oldukları vakıfça tespit edilmiştir. Gazetelerde iddia edilenin aksine; dağıtımlar Aralık ayında değil çok daha önce Temmuz- Eylül ayları içinde gerçekleştirilmiştir. Vakfımızca dağıtılan kömürlerin sadece yaklaşık 195 tonu Muğla kent merkezi sınırları içinde kalmaktadır. 26 bin 722 adet hane halkının kömür yakıyor olabileceği düşünüldüğünde il merkezinde hava kirliliğinin Vakfımızca dağıtılan kömürlere bağlanamayacağı ortaya çıkmaktadır. Öte yandan, ilimizdeki hava kirliliğini sona erdirecek olan doğal gaz getirilmesi çalışmaları Botaş A.Ş. tarafından başlatılmış ve hattın geçeceği arazilerin kamulaştırma aşamasına gelinmiştir.''
Bu arada, Muğla Valiliği'nin ''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'' tarafından fakir ve muhtaç ailelere dağıtılan kömürlerin hava kirliliğine neden olduğu iddialarına ilişkin inceleme başlattığı ve hukuki yollara başvuracağı öğrenildi.
Kentte hava kirliliği iddiası, bir grup tarafından maske takılarak protesto edilmiş, gruptakiler Muğla Valisi Ahmet Altıparmak hakkında ''Anayasa'nın 56'ıncı maddesine muhalefet, çevrenin kasten kirletilmesi ve görevini kötüye kullandığı'' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve "Tayyip zehrini al da git" sloganları atmışlardı.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi