V.C. Andrews - Çatı serisi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.67/5 - 33 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V.C. Andrews - Çatı serisi

İki adet çatı serisi mevcut. Birinciseri ”Dollanganger ailesi serisi” : çatı, çatıdaki rüzgar, gazaptohumları, çatıdaki dikenler.İkinci seri “Cutler ailesi serisi” :çatıdaki nefes, çatının sırları, çatıdaki çığlık, çatıdaki fısıltılar,çatının karanlığında.Ben birinci (Dollanganger ailesi serisi) seriyiokudum ve tavsiye ederim.Farklı bir roman serisi

1. Kitap Çatı

[Resim: 82233959yl4.jpg]

Christopher ,Corinne , Cathyve Chris’den oluşan Dollanganger Ailesi , her şeyin iyi gittiği birhayat sürmektedirler. Bu mutlu aileye bir süre sonra Cory ve Carrieadında ikizler de katılır.
İkizlerin doğumundan sonra Christopher , evde onun için hazırlanmışdoğum günü partisine giderken ,trafik kazası geçirir ve hayatınıkaybeder. Çok mutlu olan Dollanganger Ailesi, Christopher’in ölümüyleyıkılır. Corrine kocasının ölümüyle çaresizlik içinde Virginia’dayaşayan anne ve babasının yanına taşınma planları yapar.Çünkü o,hayattabirilerinin desteği olmadan yaşayamayan bir kadındır.Kocası hayattaykende birçok yere borçlanmışlardır.Fakat tüm bunları kocası takip ettiğiiçin hiçbir şeyden anlamamaktadır ve eve haciz gelmiştir.Tüm bunlarınyanı sıra;onun anne ve babasının yanına gitmesinin amacı başkadır.Gladstone’deki her şeyi satarak,dört çocuğu ile birlikte Virginia’dakiFoxforth Malikanesi’ne taşınır ve romanın geri kalanında 4 çocuğun çatıarasındaki günleri anlatılmaktadır

2. Kitap Çatıdaki Rüzgar

[Resim: 80294521kd1.jpg]

Kaçtığımız gün ne denli genç, ne kadarcanlıydık. Karanlık, boğucu, sıkıcı odadan kurtulup güneye doğru yolalan otobüste nasıl da mutluyduk ama göstermiyorduk. Pencere kenarınaoturmuş, gördüğümüz her şeyden ürkerek, sessizce çevreyi seyrediyorduk.Özgürlük. Bundan daha güzel bir sözcük olabilir mi? Belki ölümün soğukelleri buraya kadar uzanıp bizleri çekip götürebilirdi, ama Tanrınınyanı başımızda olup bizi kolladığına inanmaya başlamıştık.(Kitap'tansayfa 7)

Korku dolu karanlık Çatı, Carrie, Cathy, Chris 'in zihinlerinekazınmıştı.Orda geçen günler hafızalarından asla silinmeyecekti...Anneleri onların varlıklarını yadsıyordu.Büyükanneleri ise içlerindeşeytan barındırdıklarına inanmıştı.Ama hiçbiri onların suçudeğildi.Cathy ne yapacağını biliyordu.Annesine ve büyükannesine Çatı'dayaşanan acı ve dehşetin unutulmayacağını gösterecekti... Kesinliklegösterecekti.

3. Kitap Gazap Tohumları

[Resim: 98435991wz9.jpg]

Akşamüstleri gölgeler uzamaya başlarken,Paul'ün mermer heykellerinden birinin yanına sessizce oturup, aslaunutamadığım geçmişi ve erişmek istemediğim geleceği fısıldamalarınıizlerdim. Yükselen ayın soluk ışıklarında dağılan sis, başka türlüdavranmış olmam gerektiğini anımsatırdı bana. Ama ben içgüdüleriyleyönetilen bir insanım ve asla değişemeyeceğime inanıyorum. Bugünsaçlarımın arasında ilk akları gördüm ve yakında büyükanne olacağımaklıma geldi. Acaba nasıl bir babaanne olacağım? Nasıl bir anne oldum?Chris'in gelip tatlı mavi gözleriyle bana solan bir kağıt çiçekolmadığımı söylemesini bekleyerek oturuyordum. Yanıma oturup kolunuomzuma atınca başımı göğsüne yasladım. İkimiz de kendi öykümüzün artıksona ermekte olduğunu, bundan sonrasının oğullarımız Jory ile Bart'akaldığını biliyorduk. Şimdi onlar yaşamlarını kendilerince anlatacaklarsize.(kitaptan önsöz)

4. Kitap Çatıdaki Dikenler

[Resim: 48826790wv6.jpg]

Cathy ve Chris geçmişintrajedilerini ve günahlarını peşlerinden sürükleyerek sonunda uzun süresaklı tutuldukları Foxworth Hall’e dönerler. Büyük uğraşlara rağmen birkara bulut gibi üstlerine çöken geçmişlerinden bir türlü kopamazlar.

Zalim anneleri tarafından günlük yaşamdan koparılıp bir odayakilitlenen dört masum çocuğun dehşet dolu öyküsü "Çatı" adlı romanlabaşlayıp "Çatıdaki Rüzgar" ve "Gazap Tohumları" ile devam etti. V.C.Andrews şimdi milyonlarca okuyucuyu büyüleyen bu tüyler ürperticiöyküyü "Çatıdaki Dikenler"le sona erdiriyor.

Heyecan dolu bu romanı okurken, böyle olaylar yaşanmış olabilir mi, diye kendinize soracaksınız?...
Amerikalı genç kadın yazar V. C. Andrews küçük yaşta geçirdiğihastalıktan ötürü, ömür boyu üzerinde yaşayacağı tekerleklisandalyesinde yazmaktan şikayetçi olmadığını açıklıyor. Kitaplarınınkonusunu gerçek hayattan alıp almadığı sorusunu da cevapsız bırakıyor.

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi