Van'da seçim gerginliği!

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.63/5 - 16 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Van'da seçim gerginliği!
#1

DTP'lilerle MHP'liler kavga etti
Van'ın Muradiye ilçesinde Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Belediye Başkan adayı tanıtım mitinginde gerginlik yaşandı. DTP ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri arasında çıkan taşlı sopalı kavgada biri polis 3 kişi hafif yaralandı.
DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in partisinin Muradiye belediye başkan adayının tanıtımı için Cumhuriyet Caddesi'ndeki DTP ilçe binası önünde yaptığı konuşma sırasında, aynı caddede bulunan MHP'lilerle tartışma çıktı.
DTP Milletvekili Özdal Üçer aday tanıtımı için topluluğa hitap ederken, MHP İlçe binası balkonundan bir kişi slogan attı. Bunun üzerine mitinge katılan bir grup DTP'li, MHP binasına sopa, taş ve buz parçaları fırlatınca binanın camları kırıldı. Gerginliğin artmasıyla iki grup arasında kavga çıktı. Otobüsün üstünde konuşma yapan Milletvekili Üçer, anons yaparak güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesini istedi. İki tarafla da göreşme yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayların büyümesini önledi. Yaşanan gerginliğin ardından DTP konvoyu polis eşliğinde ilçeden ayrılarak Çaldıran'a gitti.
Çaldıran'daki programdan sonra konvoyun Van'a dönüşünde Muradiye'de ikinci gerginlik yaşandı. Bu olayların ardından DTP Van Milletvekili Özdal Üçer ve partililer olayları protesto etti. Muradiye Kaymakamı ile görüşmeye giden aralarında Milletvekili Özdal Üçer'inde bulunduğu DTP heyeti, ilçede kalabalığın dağılmaması sonucu uzun süre kaymakamlıkta mahsur kaldı. Daha sonra polisin kalabalığı dağıtması üzerine DTP heyeti, polis ablukasında ilçe merkezinden çıkarıldı. Heyet polis eşliğinde Van'a döndü. Olaylarda iki MHP'li ve bir polis memuru atılan taş ve sopalar nedeniyle yaralandı. MHP'li iki kişi hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
MHP İlçe Başkanı Vezir Çavuşoğlu, "Demokrasi ve özgürlükten söz eden DTP'liler gittikleri her yerde bu tür olayları çıkararak kendilerini yandaşları olan medya tarafından haklı olarak gösteriyorlar. Biz bunları şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.
DTP İlçe Belediye Başkan Adayı İzzet Çelik ise "Biz buraya kavga etmeye değil hizmet etmek için aday olduğumuzu belirtmek üzere toplandık. Kazanacağımızı bildikleri için bu olayları özellikle çıkarıyorlar. Onlara asla fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Seçim öncesi beyaz eşya yardımı asi cafe 0 1.301 05-02-2009, Saat: 13:00
Son Yorum: asi cafe

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi