05-03-2009, Saat: 12:06
Erdoğan: "Ortaya bugün çok şey çıktı. Demek ki geçmişten bugüne kimbilir neler oldu neler"
AK Parti Genel Merkezi'nden gerçekleştirilen canlı yayında Kral FM'in Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay'ın programına katılarak soruları yanıtlayan Erdoğan, partisine, ''2 Temmuz seçimlerine göre mukayese edilemeyecek kadar olumlu yönde bir ilgi olduğunu'' söyledi.
Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu'na kesilen vergi cezası ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, ''Bunun aslında muhatabı bile değilim'' dedi.
Erdoğan, devletin kurumlarının görevini bildiğini ve görevleri kapsamında gerekenleri ne gerekiyorsa yaptığını belirterek ''Bunu zaten benim yönlendirmeme gerek yok'' diye konuştu.
Maliye Bakanlığının grubu kaç kişiyle denetlediğini ve hangi neticeler aldığını da bilmediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Netice ortaya çıkar ondan sonra Bakanım benim önüme getirir. Bu da böyle olmuş olaylardan birisidir. Ortaya bugün pek çok şey çıktı. Biliyorsunuz teknik takipe takılmalar, bunlar gazetelerde internet sitelerinde yayınlandı. Bunlar bizi rahatsız eden konular. Kimlerle kimler ne bağlantısı kuruyor, bakın bunlar ortaya çıkıyor. Bunlar ortaya çıktıca... Demek ki geçmişten bugüne kim bilir neler oldu neler. Bugüne kadar tabii imtiyazlı bir hava vardı. Bu imtiyazlar ortadan kaldırılınca rahatsızlıklar başladı. Eğer siz hesabınıza kitabınıza güveniyorsanız neden rahatsız oluyorsunuz? Gece demeden gündüz demeden 'Benim servetim bire 5 katladı' diye övünen bu zatlar, olay bu noktaya geldiği zaman neden rahatsız oluyorlar? Bir taraftan 'Bire beş katladı benim servetim' bunu diyeceksin açık açık her yerde... Bana bizzat mektubunda bile bunu söyledi. Ama gel görelim ki bu tür olaylar da olunca 'E kalkıp bana kendilerinin aleyhine yazdık diye saldırdılar şu bu'... Bakın şimdi bana yeni bir mektup daha yazdı. Yazdığı mektubunda yine bu tür şeylerden de bahsediyor. Ben o mektuba cevap bile yazmayı düşünmüyorum.
Burada önemli olan şey şu; dürüst olmak lazım, samimi olmak lazım. Eğer olay hakarete varırsa, eğer olay aile boyutuna varırsa ki bundan çok rahatsız olduğunu da söyleyen bir insan. Böyle olduğuna göre bu alanların içerisine girmenin anlamı yok. Hiç bir zaman da Tayyip Erdoğan'ın kitabında hissilik, duygusallık yok.''
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...