Yahudilere saldırılar artıyor

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.67/5 - 15 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yahudilere saldırılar artıyor
#1

İsrail'in Gazze saldırıları sonrasında Yahudilere yönelen şiddet çoğaldı
İsrail'in geçen Aralık ayında Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıların başlamasıyla birlikte İngiltere'deki antisemitik saldırıların arttığı bildirildi.
Toplum Güvenliği Vakfı adıyla faaliyet gösteren ve İngiltere'de yaşayan Yahudilerin güvenliğini sağlamayı hedefleyen vakıf tarafından tutulan istatistikler, saldırıların başlamasını takip eden 4 hafta içinde İngiltere'deki Yahudilere yönelik 250'yi aşkın saldırının düzenlendiğini ortaya koydu.
Saldırıların Yahudilere ait ev ve iş yerlerine zarar vermekten, sözlü tehditlere ve bazı fiziksel tacizlere kadar çeşitlilik gösterdiğine işaret eden Vakıf yöneticileri, olayların Londra'nın merkezinde yoğunlaştığına dikkati çekti.
Vakıf istatistikleri, geçen yılın aynı döneminde benzer saldırıların sayısının 27'de kaldığını gösterdi.
Yapılan açıklamada, 2007'de toplamı 561 olan antisemitik saldırıların sayısının 2008'de biraz düşüş gösterdiği ve 541'e indiği bildirildi.
Gazze'ye yönelik saldırıların ardından yaşanan olaylar arasında Kuzeybatı Londra'da Brondesbury sinagogunun yakılması girişimi de bulunuyor.
Gelişmeleri değerlendiren Liberal Demokrat Parti Gölge İçişleri Bakanı Chris Huhne, saldırıların mutlaka önlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu saldırıların ilkokul çocuklarına yönelik sözlü hakaretlere kadar inmiş olmasını kınadı.
Müslüman toplum liderleri, akademisyen ve yazarlar geçen ay ortak bir açıklama yapmış ve İngiltere'deki Yahudilerin İsrail'in Gazze'deki eylemlerinden sorumlu tutulamayacağını bildirmişti.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  "Ege'de Türkiye ile gerginlik artıyor" asi cafe 0 1.290 05-02-2009, Saat: 12:27
Son Yorum: asi cafe
  Irakta Direniş Sevgisi Artıyor gamze33 5 3.407 06-04-2007, Saat: 12:26
Son Yorum: civanpercemi

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi