Yargının tarafı olmaz

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.89/5 - 9 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yargının tarafı olmaz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Eruygur'un eşinin olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili konuştu
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.
"Yargının sizdeni bizdeni olmaz, adalete gölge düşürülür.
Hurşit Tolon'un GATA'ya sevki prosedüre uygun.
Almanya'daki Deniz Feneri davasında dosyanın gönderme hazırlıkları bitti, çok kısa sürede elimizde olur.
Tunceli ve diğer illerde yapılan yardımlar YSK kararının dışındadır."
İddialara göre, diyalog Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Beyin Cerrahisi Servis Şefi Albay Nusret Demircan arasında geçiyor.
Konuşmalardan, Şener Eruygur'un sağlık durumunun o dönemde kamuoyuna aktarıldığı kadar kritik olmadığı sonucuna varılıyor.
Mukaddes Eruygur, eşi Şener Eruygur'un taburcu edilip edilmemesi konusunda doktorla fikir alışverişinde bulunuyor. Konuşmalardan anlaşıldığı üzere, Şener Eruygur'un durumu iyi.
Dahası ses kaydının bir bölümünde, Eruygur'a hiçbir tedavi yapılmadığı söyleniyor. Hatta bununla ilgili önlem alınması isteniyor:
"Ne zaman fatura edilecek bu? Nasıl fatura edilecek? Bir tane kan testi gözükmüyor. Bir tane film gözükmüyor. Bomboş yatıyor. Emekli Sandığı fatura edilirken ne olcak? Onu demek istiyorum. Lüzumsuz bir şey var yani. Bunların bakımı problem olcak. Sen Yusuf Paşa ile bir görüş istersen. Problem olacak bu iş. Hiçbir şey gözükmüyor."
Mukaddes Eruygur'un asıl öğrenmek istediği, eşinin taburcu edilirse tekrar tutuklanıp tutuklanmayacağı.
Çünkü, Eruygur'un tahliyesindeki en büyük etken sağlık durumuydu, beyin kanaması geçirmişti ve durumu kritikti.
Eruygur'un sağlık sorunu göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmişti.
İşte bu konuşmada, Mukaddes Eruygur'un doktorla bu konudaki şok diolagları var:
Mukaddes Eruygur: "Ama şimdi taburcu olsun mu olmasın mı sizlerin vereceği karar..."
Doktor: "Dediğim gibi bizim yönümüzden bir sorun kalmadı. Fakat buradan çıktığınız anda tekrar aynı şeyleri yaşayacağınız korkusu var. Burayı daha emniyetli buluyorum."
M.E. : "Anladım"
Konuşma kaydı, bilinmeyen bir el tarafından paylaşım sitelerine kondu. Konuşmanın sonunda ise Mukaddes Eruygur'un, eşinin tahliyesi için "mahkeme seçimi" üzerine konuşmaları yer alıyor.
Eruygur İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek, "12 ve 14. mahkemeler bizden" diyor:
M.E. : "Şimdu bu Zekeriya Öz 13. mahkemede. İtirazlarımızı bunlar kapatıyor. 12. ve 14. mahkemeler bizdenmiş.
Eruygur'un bizden dediği, 12. mahkeme Hurşit Tolon'un tahliyesine karar veren mahkemeydi. Bu ses kaydının da Tolon'un tahliyesinden hemen sonra çıkması dikkat çekti.
Zar Atmam Şansa İnanmam Ortada Bir Şans Varsa Onuda Ben Yaratırım...

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi