akp yi yakan sözler

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.87/5 - 15 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akp yi yakan sözler

NTERNETHABER

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Ak Parti'ninkapatılmasına ilişkin 162 sayfalık iddianamesinde Erdoğan'ın sözlerinede yer verildi.

İşte Ak Parti'yi yakan Erdoğan'ın sözleri:

TOMMİKS TEKSAS'A BİR ŞEY DEMİYORUZ, KURAN DA ÖĞRENSİN

- Bırakalım kitabını, Kuran'ı öğrensin. Bu durumdan niye rahatsızolalım. Bırakalım rahat rahat öğrensin. Tommiks-Teksas okumaya hiçkimse mani olmuyor ama kendi kitabını öğrenmesine niye mani oluyoruz.

TÜRBAN YASAĞINA KARŞIYIM

- Yüksekokullardaki türban yasağını hata olarak görüyorum. Bir demokratik ülke din özgürlüğünü sağlamalı.

HERKES HADDİNİ BİLSİN

- (Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasının laiklik ilkesiyleçelişeceği yönünde açıklamalar yapan kurumları hedef alarak)…Bizimönümüze ikide bir Anayasayı çıkarmasınlar. (…) En az onlar kadarAnayasa’yı biz de biliriz. (…) kimse kendini yasama-yürütme organınınüstünde göremez. Yargı ihsası rey makamı değil.(…)Herkes konumunu,yerini gayet iyi bilmeli…

KATİLİ MAKTULÜN AİLESİ AFFEDER

- Af yok, suç işleyen cezasını çeker, Devlet katili affetme yetkisinesahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerineaittir. Öyle olması lazım…

KAHROLSUN ŞERİAT DİYENLER KAHROLUR

- Türkiye'de şu anda birilerinin şeriatı var. Ama bu şeriat tükendi. Şuanda kahrolsun şeriat diyenler, kendi kendilerine kahroluyorlar.

BEN İSTANBUL'UN İMAMIYIM

- Ben İstanbul’un imamıyım. Elhamdülillah şeriatçıyım. Yılbaşınakarşıyım. Ata' ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok.

DÜN NEYSEM OYUM

- Siyasete girerken farklı, siyasetten sonra farklı bir yaşam tarzı mıuygulayacağım, halkımı mı aldatacağım? Dün neysem, bugün de oyum,değişemem, değişmedim.

ARINÇ'IN SÖZLERİ DE İDDİANAMEDE

İddianamede, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın sözlerine de yer verildi.

- Katı laiklik uygulamasıyla insanlara sosyal hayatı bir cezaevineçevirecek anlayışlar ne kadar zararlıysa, laikliği bir barış veözgürlük, din ve vicdan hürriyeti olarak tanımak ve insanlarıninançlarına müdahale etmemek de o kadar toplumsal barışa hizmetedecektir.

- Ilımlı İslam denilince, ılımlı olmayanı varmış gibi oluyor. Sadecebir İslam vardır. Önüne bir şey konulamaz. Bu İslamı zedelemeye yönelikbir tezdir. Kişiler laik olmaz.

- Hepimizi yaratan mutlak yaratıcı Allah’tır. Ayrıma ne gerek var. O üst ortak paydada birleşip el ele vereceğiz.

- Bir defa, şu ifade, çok çirkin bir ifade (…) Kaçak Kur’an kursu diyebir ifade olmaz. Yanlış bir şey. Bir defa, kanunun ruhuna aykırı.Kur’an öğrenilir. Kuranı öğrenmede kimse suç ifadesi kullanmaz.

- Bizim laiklikle derdimiz yok. Ben insan olarak laik değilim; devletlaiktir. Buna mukabil laik düzeni korumakla yükümlüyüm. Ama sizlaikliği bir din gibi takdim ederseniz, bu ülkenin halkını üzersiniz.

Tamda sosyal güvenlik paketindeki yanlışlıklar AKP'nin gücünü azaltmaya başlamıştı ki, böyle bir saçma olay ( ki zaten AKP kapanmayacak mahkeme sonucunda ) yine AKP'nin gücüne güç katacaktır. Çünkü vatandaş haksızlık yapıldığını düşünerek inadına AKP diyecek. Ama artık düşünüyorum da bu bilinçlimi yapıldı acaba. AKP' yi güçlü tutmak için birileri sürekli çalışıyo gibime geldi artık. Adına dış güçler, Amerika veya derin devlet ne derseniz diyin artık.

Valla fallar da açtırsalar, muska da yazdırsalar Hukuk bilim işidir. Hurafelerle teorilerle işi olmaz.. Herkes tarafından bombardımana tutulan Sayın Cumhuriyet Savcısını ben kendi adıma cesaretine saygımla önünde eğiliyorum. Sayın Yalçınkaya gibi, Sabih Kanadoğlu gibi Vural Savaş gibi savcılara Türkiye'nin içinde bulunduğu şu durumdan hergünden daha fazla ihtiyacı var bence... Ve kesinlikle CHP'ye taze kan aranıyor...
İleride halkımızın,bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccar ve aktörlerini birbirinden ayırdedeceğini ümid ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız (M.Kemal Atatürk)

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi