bana bir saatini ayırır mısın?

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.69/5 - 32 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bana bir saatini ayırır mısın?

Baba, birçok akşamlar olduğu gibi o akşam da geç saatte yorgun argın eve döndüğünde beş yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulmuş.

Çocuk babasını görür görmez; "Baba! Bir satte ne kadar para kazanıyorsun?" diye sormuş.

Zaten eve oldukça yorgun gelen baba çocuğunun bu bir anlam veremediği sorusuyla karşılaşınca terslemiş:

"Bu senin bilmen gereken birşey değil! "

Çocuk buna rağmen ısrar etmiş: "Lütfen babacığım,gerçekten çok merak ediyorum."

Oğlunun ısrarı üzerine dayanamayan baba : "Tamam senin için bu kadar önemliyse söyliyeyim.Bir saatte yaklaşık dört milyon lira kazanıyorum. "

Çocuk: "Pekibabacığım bana bir milyon lira borç verebilirmisin? " deyince baba iyice sinirlenmiş:

"Benim, senin saçma oyuncakların için verecek param yok. "

Çocuk mahzun bir şekilde sessizce odasına çıkmış. Aradan bir saat geçtikten sonra baba sakinlemiş ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını hatırlamış. "Belki gerçekten lazımdı " diye düşünüp çocuğun odasına gitmiş.

"Sana sert davrandığım için üzgünüm. Uzun ve yorucu bir gün geçirdiğim için biraz gerginim. Al şu 1 milyonu" demiş.

Çocuk sevinçle, teşekkür ederim babacığım diye haykırmış ve elini
yastığın altına sokup bir sürü buruşuk para çıkarmış.

Babasının verdiği parayı da onların arasına katıp saymaya başlamış. Bunu gören babası sinirlenmiş: "Paran olduğu halde, niçin yine para istedin? Ayıp değilmi?" diye çıkışınca çocuk boynunu büküp: "ama yeterince yoktu ki!" dedikten sonra elindeki paraların hepsini babasına
uzatmış:

"Babacığım burda tam 4 milyon lira var. Şimdi bana bir saatini ayırırmısın? "demiş.
kim o deme boşuna
benim ben.
öyle bir ben ki kapına gelen
baştan başa sen.   -özdemir asaf

mesai saati bitince iş iş yerinde kalır oranın stresi eve getirilmezzzzzzz

(20-02-2009, Saat: 13:53)arachnanthe yazdı: mesai saati bitince iş iş yerinde kalır oranın stresi eve getirilmezzzzzzz

bu söylediğini yapabilmek o kadar zor ki... ya da zor olduğuna inandırıyoruz kendimizi. sanki iş dışında da oradaki sıkıntı ve stresleri düşünmekle çözebiliyoruz. hayır çözülmüyor ama bizler o sorunları taşımak da ısrar ediyoruz. bundan en çok da çocuklar etkileniyor galiba.
kim o deme boşuna
benim ben.
öyle bir ben ki kapına gelen
baştan başa sen.   -özdemir asaf

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Empatik biri misin? -mimi- 2 2.608 05-08-2008, Saat: 22:22