e-Devlet şifresi ptt' ye gitmeden nasıl alınır

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.81/5 - 54 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
e-Devlet şifresi ptt' ye gitmeden nasıl alınır
#1

E-Devlet'e giriş için PTT'den şifre almak zorunda değilsiniz. İşte şifre almanın kolay yolu...

TC Kimlik numaraları kullanılarak, devlet hizmetlerini tek bir kapıdan vatandaşa ulaştırmak amacıyla 5 yıldan bu yana konuşulan, 2005 yılında ihalesi yapılan e-Devlet Kapısı www.turkiye.gov.tr'ye "dilekçe vermeden" nasıl girilecek?

Uygulama için, dileyen vatandaşlar son bir kez PTT bürolarına gidip kendileri için özel olarak üretilecek şifrelerini aldıktan sonra bilgisayar başına geçerek işlemlerini gerçekleştirebilecekl er.

E-Devlet'in kapısından içeri girmek için son bir kez daha kapı önlerinde kuyruk beklemek istemeyenler ise diğer servis sağlayıcıların sundukları elektronik imza seçeneklerinden faydalanabilecekler


[Resim: adsz9fi9.png]



İZLENECEK ADIMLAR ŞÖYLE

-Vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresine girdikleri zaman giriş yöntemi olarak Mobil imzayı seçmeleri durumunda TC Kimlik numaraları ve cep telefonu numaralarını girecekler.

-Taahhütnameyi okuyup ekrandaki "İMZALA" tuşuna basan vatandaş, elektronik olarak imzalanacak belgeler imzalanmak üzere GSM şebekesi üzerinden SIM kartına gönderilecek.

-İmzalama talebi SIM kartına gelen kullanıcılar, telefon ekranında otomatik olarak açılan bir ekranda imzalanacak işleme ait açıklama metnini görecek. Onaylamak için "tamam" seçeneği seçilecek.

-İşlemi tamamlamak için Mobil imza şifresi girilecek, şifre doğru girildiğinde cep telefonuna "Size ulaşan imzalama talebini imzaladınız ve geri gönderdiniz. İmza attığınız işleminize, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz" şeklinde bir mesaj gelecek ve hizmetlerden yararlanmaya anında başlanacak.

BİR TIKLA DEVLET HİZMETLERİ ELİNİZİN ALTINDA

Bundan böyle vatandaş devletten alacağı hizmetlere bir tık uzakta olacak. Halen kamu kurumları tarafından web siteleri üzerinden sunulan online hizmetler tek bir çatı altında toplanıyor.E- Devlet portalı, devlet hizmetlerini vatandaşın ayağına getirecek.

HİZMETLER KADEME KADEME DEVREYE GİRECEK

Vatandaşlar, E-beyannameden pasaport, sürücü belgesine, ÖSS başvurusundan adli sicil kaydı belgesi almaya kadar pek çok işlemini bilgisayarının başından, kurumlara gitmeye gerek kalmadan halledebilecek. Bunun yanı sıra iş dünyası kamu ile işlemlerini yine e-devlet portalı üzerinden yürütebilecek. Devlet de vatandaşına eportal üzerinden ulaşabilecek.
kim o deme boşuna
benim ben.
öyle bir ben ki kapına gelen
baştan başa sen.   -özdemir asaf
Cevapla
#2

bütün işlemlerin internet üzerinden yapılması zaman alacak tabi o alt yapıyı hala tam oturtamadılar ben mernisi bekliyorum tüm nüfus kayıtlarına ulasabilmek için kendi hazırladığım soyağacı baya uğrastırdı ama doğruluğundan hala emin değilim
Cevapla
#3

omer mernısde onu gostermıyorlar len ben onu arastırdımda sadece nufus mudurlugunden mı ne verıyorlar bıldıgım
Cevapla
#4

tc kimlik numarasından dedeme kadar ulastım ama dedemden sonra aile numarası değiştiğinden genişletemiyorum mernis sayesinde bu sekilde soy ağacı cıkarılabilceğini bir cok yerde okumustum projenin tamamlanması bekliyorum işte

ama kendim 8 kusak geriye gittim tabi doğruluğu süpheli
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi