yüzüncü yıl üniversitesi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.11/5 - 9 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yüzüncü yıl üniversitesi
#1

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ




TARİHÇE - TANITIM

Türkiye Cumhuriyeti’nin doğu bölgesinde bir üniversite kurulmasına ilişkin ilk düşünce, her zaman olduğu gibi ileri görüşü ve doğru kararları ile tüm insanlığın hayranlığını kazanmış olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.

Atatürk’ün isteği doğrultusunda İstanbul ve Ankara Üniversitelerinden sonra Türkiye’nin 3’üncü üniversitesi olarak Van’da kurulması düşünülen Şark Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarihinde “Yüzüncü Yıl Üniversitesi” adıyla kurulmuştur.

Bugün üniversitemiz 10 Fakültesi, 18 Yüksekokulu, 3 Enstitüsü ve 15 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile çağdaş bilimi hedefleyen ve bu yöndeki gelişmeleri izleyen, bilime katkı sağlamayı amaçlayan bir kurum olarak, gelişmiş üniversiteler arasındaki yerini almıştır.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, modern eğitim binaları, sayısı her gün artan yeni teknoloji ile donatılmış eğitim - araştırma laboratuarları, öğrenci yurtları, sosyal tesislerinin yanı sıra çağdaş ve Atatürkçü eğitim kadrosu ile kaliteli bir eğitim sunmanın gururunu taşımaktadır.

Türkiye’nin en doğusundaki üniversite olma özelliğiyle öne çıkan üniversitemiz, her yönüyle keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası bir bölgededir. Dağları, gölleri, yer altı zenginlikleri, hayvan ve bitki toplulukları ile gerçek anlamda el değmemiş bu yörede genç beyinlerin yapacağı o kadar çok şey var ki...





YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ'NE İLİŞKİN GENEL BİLGİLER:



Rektörü:

Prof. Dr. Hasan CEYLAN







TEL : (432) 225 17 83

FAX : (432) 225 10 36

ADRES: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Yerleşimi 65080 VAN

WEB SİTESİ : www.yyu.edu.tr





Öğretim Üyesi Sayısı: Prof.-90, Doç.-70, Yard. Doç.-309)

Öğretim Görevlisi-192 Okutman-49 Araştırma görevlisi- 715 Uzman- 28 TOPLAM: 1453

İdari Personel : 1161

Yabancı Uyruklu Akademik Personel - 19



Öğrenci sayımız: 14.519 (2006 itibari ile)





Fakülteler : Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Hakkari Eğitim Fakültesi ( 70 bölüm)



Meslek Yüksek Okulları: Gevaş MYO, Özalp MYO, Erciş MYO, Ahlat MYO, Adilcevaz MYO, Tatvan MYO, Hakkari MYO, Van MYO, İlahiyat MYO, Yüksekova MYO, Doğubeyazıt MYO, Hizan MYO, Başkale MYO, Van Sağlık Hizmetleri MYO, Muş Sağlık YO, Bitlis Sağlık YO, Bitlis MYO, Van Sağlık YO , Ahlat Turizm YO ( 75 Program )





ENSTİTÜLER:



Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri.





ÜNİVERSİTEDEKİ VE KENTTEKİ YURTLARIN KAPASİTESİ: Ortalama 4000 yatak





Öğrencilere Sağlanan Olanaklar :



Üniversitemiz hızla büyüyen bir üniversite olmasına karşın, barınma sorunu büyük ölçüde çözümlenmiştir. Kent merkezindeki özel yurtların yanı sıra, öğrencilerimizin barınma ihtiyacı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanmaktadır. Bu kurumun Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü içinde bulunan yurtlarının toplam kapasitesi 2074’e (1034 erkek- 1044 Kız) ulaşmıştır. Üniversitemize bağlı şehir dışındaki meslek yüksekokullarımızın yurtlarının toplam yatak kapasitesi 570’dir.



Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile kamu kuruluşlarınca verilen kredi ve burslardan yararlanabilmektedirler. Öte yandan bütçe kanunundaki esaslar çerçevesinde, üniversitemiz Yönetim Kurulu kararıyla başarılı fakat maddi durumu yetersiz öğrencilere, öğrenim süreleri boyunca karşılıksız burs verilmektedir.

Yemek Bursu 2000 kişiye sağlanıyor. Ayrıca tüm öğrencilere bazı firmalarla yapılan anlaşmalar sayesinde giyim yardımı yapılabiliyor.




BANKA HİZMELERİ


Yerleşkede İşbankası ve Yapı Kredi Bankası’nın şubeleri ve ATM’leri bulunuyor. Posta ve telefon hizmetleri için PTT şubesi, benzinlik, misafirhane, alışveriş merkezi, sosyal tesisler, lokantalar, fırın, pastane, kontörlü telefon, çamaşırhane, berber, kuaför, market ve büfeler ile öğrencilerimize hizmet veriliyor.





YERLEŞİM



Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü kent merkezine 14 km uzaklıkta, Van Gölü kıyısında 8500 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuştur.

Üniversitemizin 2 yüksekokulu, Tıp Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesi, kent merkezinde yer almakta ve üniversitemiz öğrencileri ile yöre halkına hizmet vermektedir.

Üniversitemiz çevre illerden Bitlis, Hakkari, Muş, Ağrı ve ilçelerinde bulunan yüksekokulları ile bölge üniversitesi olma özelliği kazanmıştır. Bölgede çağdaşlaşma ve gelişme çabalarına öncülük yapmaktadır.



ULAŞIM


Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü şehir merkezine 15 dakika, Van Havaalanı’na 25 dakika, otogara 10 dakika uzaklıktadır.

Kampüs ile şehir merkezi arasında ulaşım, belediye otobüsleri, öğrenci servis otobüsleri ve minibüslerle gün boyu aralıksız sağlanmaktadır.

Personelimiz için de, üniversitemize ait 10 otobüs ve 3 midibüs ile ulaşım hizmetlerine destek verilmektedir.

Van’a ulaşım, THY’nin Van - Ankara arasında her gün iki, Van -İstanbul arasında ise bir uçak seferi ile rahatlıkla sağlanabilmektedir.





BARINMA


Üniversitemiz hızla büyüyen bir üniversite olmasına karşın, barınma sorunu büyük ölçüde çözümlenmiştir. Kent merkezindeki özel yurtların yanı sıra, öğrencilerimizin barınma ihtiyacı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanmaktadır. Bu kurumun Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü içinde bulunan yurtlarının toplam kapasitesi 2100’a ulaşmıştır.

Üniversitemize bağlı şehir dışındaki meslek yüksekokullarımızın yurtlarının toplam yatak kapasitesi 1100’dir. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun hizmet veremediği il ve ilçelerdeki meslek yüksekokulu öğrencilerimizin barınma ihtiyacı, okul yönetimi ile işbirliği içinde çözümlenmektedir.

Ayrıca, kent merkezinde kiraladıkları evlerde oturmak isteyen öğrencilerimize, yöre halkı büyük destek vermektedir.





BESLENME



Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri beslenme ihtiyaçlarını, 1000 kişiye hizmet verebilen iki merkezi yemekhanede karşılamaktadır. Bunun yanı sıra, tüm birimlerde öğrencilerimizin sürekli yararlanabildiği kantin ve kafeteryalar bulunmaktadır.

Öte yandan akademik ve idari personel için üç yemek salonu ve bir kafeterya hizmet vermektedir. 1500 kişilik restoranı, kafeteryası ve içinde tüm sosyal olanakları barındıran sosyal tesisler 2004 yılı sonunda hizmet vermeye başlamıştır.

Üniversitemizin sağladığı bu olanakların dışında, kampüs içerisinde özel sektöre ait çeşitli pastane ve lokantalar da bulunmaktadır.

Kampüs dışında kalan Tıp Fakültesi ve iki yüksekokulun öğrencileri ile personelinin, yemek ihtiyaçları Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi mutfağından karşılanmaktadır.

Mutfak teşkilatı olmayan meslek yüksekokullarımızda öğrenci ve personelimizin yemek gereksinimleri, öğretmen evleri ve anlaşmalı lokantalardan sağlanmaktadır.




BURS – KREDİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile kamu kuruluşlarınca verilen kredi ve burslardan yararlanabilmektedirler. Öte yandan bütçe kanunundaki esaslar çerçevesinde, üniversitemiz Yönetim Kurulu kararıyla başarılı fakat maddi durumu yetersiz öğrencilere, öğrenim süreleri boyunca karşılıksız burs verilmektedir.




SAĞLIK


Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, çalışanları ve aileleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın iki hekim, iki diş hekimi , bir sağlık memuru , altı hemşire ve ambulansı ile verdiği hizmetten sürekli yararlanmaktadır.

Bunun yanı sıra, bölge hastanesi olma özelliğini taşıyan ve yüksek teknolojiyle donatılmış Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve kurum polikliniği, YYÜ öğrenci ve çalışanları ile tüm bölge halkına hizmet vermektedir.

Van merkezi dışındaki eğitim kurumlarımızdaki öğrenci ve çalışanlarımızın tedavileri ise o il ve ilçelere bağlı sağlık kuruluşlarınca yapılmaktadır. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan öğrencilerimizin ise tüm tedavi ve ilaç giderleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tarafından karşılanmaktadır.



SPOR



Üniversitemiz, spora verdiği önem ve destek çerçevesinde, disiplini ve takım çalışmasını bir ilke olarak benimsemiştir. Öğrencilerin bu ilkeleri edinebilmeleri ve enerjilerini doğru yönlendirebilmeleri için gerekli altyapı sağlanmaktadır. Spor konusu, yeni projelerle de sürekli gündemde tutulmaktadır.

Tam donanımlı ve 2 bin kişilik kapalı spor salonunun yanı sıra, 400 seyirci kapasiteli bir kapalı halı saha, masa tenisi ile bilardo salonları, basketbol sahaları, futbol sahası, dört tenis kortu, kondisyon merkezi ve jimnastik salonu bulunmaktadır.

Üniversitemiz, ilgili federasyonlarca düzenlenen futbol, voleybol, basketbol, hentbol, masa tenisi, bilardo, doğa sporları, güreş, judo, karate, badminton, kayak, step ve atletizm dallarındaki tüm yarışmalarda, takımları ile temsil edilmektedir.

Türkiye’nin ilk ve tek Yüksek İrtifa Dalış ve Sualtı Kurtarma Merkezi, Amerikan Dalış Organizasyonu NAUI işbirliği ile üniversitemizde kurulmuştur. Ayrıca rüzgar sörfü, kürek, yamaç paraşütü ve binicilik gibi alanlardaki altyapı çalışmaları son aşamasına gelmiştir.

Öte yandan her yıl 11 Nisan - 11 Mayıs arasında, Türkiye çapında bir katılımla düzenlenen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Şenliği’nde heyecan dolu anlar yaşanmaktadır.


DİĞER


Kampüsümüz içindeki

 İki banka şubesi ve ATM’leri , posta ve telefon hizmetleri için PTT şubesi, benzinlik, misafirhane, alışveriş merkezi, sosyal tesisler,

 Lokantalar, fırın, pastane, kontörlü telefon, çamaşırhane, berber, kuaför, market ve büfeler

Öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmaktadır.





DESTEK HİZMETLERİ



Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde bulunan Araştırma Fonu Saymanlığı, Maliye Bakanlığı tarafından verilen özel katma bütçesiyle üniversitemiz akademisyenleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin projelerini maddi olarak desteklemektedir.



KÜTÜPHANE



Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde bulunan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 2000 yılında son teknoloji ile yenilenen 4000 metrekarelik kapalı alanda, 8 salondan oluşan beş katlı bir binada, aynı anda 750 kişiye hizmet vermektedir. 2005 yılında kütüphanemizin kitap koleksiyonu 63 bin 509’a ulaştı.18 bin derginin abstraklarına ve yaklaşık 8-9 bin derginin 1990’dan bu yana çıkan makalelerinin tamamına erişilebiliyor. Yabancı süreli yayınların izlenmesi için 13 adet elektronik veri tabanı bulunuyor. Öte yandan açık raf sistemi uygulanan kütüphanemizde, internet bağlantılı 32 bilgisayar, kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.

Tıp, ziraat, veteriner, biyoloji, matematik gibi alanlara hitap eden ve 1984-1995 yıllarını kapsayan CD-ROM veri tabanlarına abone olunarak, araştırmacılara bilgi alma kolaylığı sağlanmıştır. Tüm hizmetler otomasyonla yapılıyor. Kütüphanemiz üyelik sistemiyle çalışıyor ve internet üzerinden erişilebiliniyor. Kütüphanede bunmayan materyaller öteki üniversite kütüphanelerinden sağlanarak okuyuculara ulaştırılıyor.



Konferans salonları : İki adet konferans salonu halen hizmet veriyor. Adları ve kapasiteleri şöyle:

Nihat Bayşu Salonu – 272

Hakkı Atun Salonu - 208

YYÜ Kültür Merkezi – 447

YYÜ Sosyal Tesisleri Konferans Salonu- 250



Hedefimiz,



*Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,



*İnsan haklarına saygılı,



*Çağdaş, laik , demokratik, aydın,



*Görev ve sorumluluğunun bilincinde,



*Kendini ifade edebilen,



*Özgür, araştıran ve sorgulayan, bilimsel düşünme gücüne sahip,



*Yapıcı, yaratıcı ve üretken,



*Demokratik yaşamın gerektirdiği işbirliği ve dayanışmaya sahip,



*Spora, sanata değer veren,



*Mesleğinde aranılan,



Gençler yetiştirmektir.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak,

Bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, hedeflediğimiz eğitim düzeyine ulaşmak, ulusal alanda kalkınma ve gelişmeye destek olmak, bilim dünyasının seçkin bir üyesi haline gelmek için

İlkelerimiz,



· Yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapmak,



· Disiplinlerarası işbirliği ve uyum sağlamak,



· Evrensel normlara uygun bilimsel çalışmalar yapmak,



· Akademisyenlerimize kendilerini geliştirme olanakları sunmak,



· Uluslararası bilimsel işbirliği yapmak,



· Öğretim programlarını, en son bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre yenilemek,



Sürekli ama sürekli yenilenmektir.



ZİRAAT FAKÜLTESİ

· Bitkisel Üretim

· Gıda Mühendisliği

· Hayvansal Üretim



1982 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ilk kurulan fakültelerinden olan Ziraat Fakültesi, geniş öğretim kadrosu ve çağdaş anlayış ile eğitim vermektedir.

Ziraat Fakültesi, ülkemizin tarımsal üretimini uluslararası standartlara taşıyabilmesi için gereken bilgi ve deneyime sahip mühendisler yetiştirmektedir.

10 bölümden oluşan fakülte, eğitim programlarında yeni teknolojiyi sürekli izlemektedir.

Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Zootekni ve Gıda Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve doktora, diğerlerinde ise yüksek lisans programları vardır.



GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

· Geleneksel Türk El Sanatları

· Heykel

· Resim

· Seramik

· Grafik

· Müzik

· Sahne Dekorları ve Kostüm

· Sinema Televizyon

· Fotoğraf

· Tekstil



Üniversitemizin en genç fakültelerinden olan Güzel Sanatlar Fakültesi 1997 yılından beri süren çalışmalarla modern altyapısını oluşturmuş ve eğitim - öğretime hazırlanmıştır.

Amacımız, öğrencilerimizi yenilikçi, yaratıcı, estetik ve farklı bakış açısına sahip, kendi alanında özgün sanatçılar olarak yetiştirmektir.





FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

· Kimya Bölümü

· Biyoloji Bölümü

· Fizik Bölümü

· Matematik Bölümü

· Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

· İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

· Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü

· Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü

· Sanat Tarihi Bölümü

· Tarih Bölümü

· Sosyoloji Bölümü

· Coğrafya Bölümü

· Arkeoloji Bölümü

Üniversitemizin ilk kurulan fakültelerinden birisidir. Bu fakültenin bölümlerinde yetkin ve çağdaş akademik kadrosu, modern laboratuvar imkanları ile bilimsel kimliğe sahip insanlar yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz, Merkezi Kütüphane’nin geniş olanakları ve fakültenin içinde kurulmuş olan internet merkezleri sayesinde gerek pozitif bilimler, gerekse sosyal bilimlerle ilgili dünya literatürüne ulaşabilmektedir.



MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

· Çevre Mühendisliği

· Elektrik- Elektronik Mühendisliği

· Endüstri Mühendisliği

· İnşaat Mühendisliği

· Jeofizik Mühendisliği

· Jeoloji Mühendisliği

· Kimya Mühendisliği

· Maden Mühendisliği

· Makine Mühendisliği

· Mimarlık

· Şehir ve Bölge Planlama

· Tekstil Mühendisliği



İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

· Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

· Ekonometri

· İktisat

· İşletme

· Kamu Yönetimi

· Maliye

· Uluslararası ilişkiler

1997 yılında kurulmuş olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin en genç fakültesidir. Fakültemizin amacı, iş piyasalarında ihtiyaç duyulan yenilikçi, üretken, gelişmekte olan ekonomik yaşamın gereklerini hızla kavrayarak doğru karar verme yeteneği kazanmış nitelikli girişimciler yetiştirmektir.



İLAHİYAT FAKÜLTESİ

· Temel İslam Bilimleri

· Felsefe ve Din Bilimleri

· İslam Tarihi ve Sanatları



Fakülte 1992 yılında, modern Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu Atatürkçü ve çağdaş anlayışlı din adamı yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.



TIP FAKÜLTESİ

· Temel Tıp Bilimleri

· Dahili Tıp Bilimleri

· Cerrahi Tıp Bilimleri



İlk öğrencilerini 1995 yılında alan Tıp Fakültesi, kısa sürede büyük bir atılım gerçekleştirerek, bugün 32.000 metre kare kapalı alanda 550 yatak kapasiteli bir hastane ile ayrı Temel Tıp Bilimleri binasına sahip bir kuruluş haline geldi.

Çağdaş, demokratik ve laik, ülkeyi yarınlara hazırlayacak dimağlar yetiştiren fakültemiz, 26 poliklinikten oluşan Araştırma Hastanesi ile kent ve bölge insanına hizmet vermektedir.

Fakültemiz yayımladığı Van Tıp, Doğu Fiziksel Tıp, Eastern Journal of Medicine ve Sleep and Hypnosis dergileriyle de yaptığı araştırma sonuçlarını, tıp dünyasına duyurmaktadır.



EĞİTİM FAKÜLTESİ

· İlköğretim

· Türkçe Eğitimi

· Güzel Sanatlar Eğitimi

· Beden Eğitimi ve Spor

· Yabancı Diller Eğitimi

· Eğitim Bilimleri

· Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi



1984 yılında Eğitim Yüksekokulu olarak eğitim - öğretim vermeye başlayan okulumuz, ülkemizin geleceğini şekillendirecek öğretmenleri yetiştirmeye, 1992 yılında Eğitim Fakültesi’ne dönüştürülerek devam etmiştir.

Gelişen bilgi teknolojilerinin kullanımı, öğretimde gerekli olan materyallerin geliştirilmesi, alan derslerinde öğretmen adaylarının bilgisayar, internet, çoklu ortam, televizyon, video, projektör, tepegöz gibi çeşitli teknolojileri tanımaları ve öğretimde kullanmaları, eğitim programlarımızın amacını oluşturur.

VETERİNER FAKÜLTESİ

· Veteriner Hekimliği Temel Bilimleri

· Hastalıklar ve Klinik Bilimleri

· Zootekni ve Hayvan Besleme



Fakültemiz, bölgemiz hayvancılığını geliştirmek, yapılan araştırmalarla veteriner hekimliği literatürüne katkı sağlamak amacıyla, 1983 yılından bu yana eğitim vermektedir. Fakültemiz bölümlerinde ikinci öğretim yapılmaktadır.



VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU

· Hemşirelik Programı

· Ebelik Programı

· Sağlık Memurluğu Programı

BİTLİS SAĞLIK YÜKSEKOKULU


· Hemşirelik Programı

BİTLİS MESLEK YÜKSEKOKULU


· İnşaat Programı

· Otomotiv Programı

· Makine Programı

· Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

· İşletmecilik Programı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEKOKULU


· Anestezi Teknikerliği Programı

· Radyoloji Teknikerliği Programı

· Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

· Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği Programı

ÖZALP MESLEK YÜKSEKOKULU



· Bilgisayar Programcılığı Programı
· Süt ve Süt Ürünleri Programı

· Bahçe Ziraatı Programı

· Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı

· Tarla Bitkileri Programı

· Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

TATVAN MESLEK YÜKSEKOKULU

· Elektrik Programı
· İnşaat Programı
· Harita – Kadastro Programı
· Bilgisayar Programı
· Gıda Teknolojisi Programı
· Laboratuvar Programı
· Muhasebe Programı
· İşletmecilik Programı
AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU
· Bilgisayar Programcılığı Programı

· Otomotiv Programı

· Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

· Turizm ve Otelcilik Programı

· Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

MUŞ SAĞLIK YÜKSEKOKULU
· Hemşirelik Programı

HAKKARİ MESLEK YÜKSEKOKULU

· Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Programı

· Elektrik Programı

· Bilgisayar Programcılığı Programı

· Bahçe Ziraatı Programı

· İnşaat Programı

· Muhasebe Programı

· Bankacılık Programı

ERCİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

· Elektrik Programı

· Makine Programı

· İnşaat Programı

· Çayır Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Programı

· Seracılık Programı

· Bankacılık Programı

GEVAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

· Bilgisayar Programcılığı Programı

· Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı

· Bahçe Ziraatı Programı

· Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

ADİLCEVAZ MESLEK YÜKSEKOKULU

· Bilgisayar Programcılığı Programı

· Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

· Turizm Otelcilik Programı

· İşletmecilik Programı

· Muhasebe Programı

VAN MESLEK YÜKSEKOKULU

· Radyo Televizyon Teknikerliği Programı

· Elektrik Programı

· Elektronik Programı

· Dekorasyon Programı

· Otomotiv Programı

· Makine Programı

· El Sanatları Programı

· Restorasyon Programı

· İnşaat Programı

· Bilgisayar Programı

· Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

· Muhasebe Programı

· İşletme Programı

· Turizm Rehberlik Programı

· Turizm Otelcilik Programı

ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZLERİ

Üniversitemizde eğitim yapan birimler dışında, kuruluş amaçlarına göre çeşitli konularda araştırma yapan ve bu araştırma sonuçlarını gerekli kişi ve kurumlara ulaştıran araştırma uygulama merkezleri vardır. Bu merkezler, uygulamalı araştırmaları ile üniversitemizin bu yöndeki araştırmalarını da destekler.

· Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi A.U.M.

· Uzaktan Algılama Merkezi

· Aile Araştırma ve Eğitim merkezi

· Bilgisayar Bilimleri A.U.M.

· Bilim A.M.

· Çevre Sorunları A.U.M.

· Sert Kabuklu Meyveler A.U.M.

· Türk El Sanatları A.U.M.

· Türk Kültürü A.U.M.

· Van Gölü Çevresi Tarihi ve Kültürel Değerleri A.U.M.

· Van Kedisi A.U.M.

· Van Gölü A.U.M.

· Deneysel Tıp A.U.M.

· Kadın Sorunları A.U.M.

· Sağlık A.U.M.

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI:



Halk Bilim Topluluğu Tarih Topluluğu, Turizm ve Rehberlik Topluluğu, Arkeoloji Topluluğu, Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Bilgisayar Internet Topluluğu, Bisiklet Topluluğu, Fotoğraf Topluluğu, Çevre Topluluğu, Sinema Topluluğu, Bitki Bilim Topluluğu, Plastik Sanatlar Topluluğu,Tiyatro Topluluğu, Felsefe Topluluğu, Türk Sanat Müziği Topluluğu, Rock Müzik Topluluğu, Matematik Topluluğu, Kimya Topluluğu,Edebiyat topluluğu, Çağdaş Eğitim Girişimcileri Topluluğu, Dans Topluluğu, Doğal Afetler Arama Kurtarma Topluluğu, Drama Topluluğu, Fizik Topluluğu, Folklor Topluluğu, Gıda Mühendisliği Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu, Sosyoloji Topluluğu, Biyoloji Topluluğu, Havacılık Topluluğu, Dağcılık Topluluğu, Sualtı Sporları , Topluluğu, Su üstü Sporları Topluluğu
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ karanlıktaki yüz 13 65.808 20-01-2009, Saat: 16:21
Son Yorum: esrawoswos
  mersin üniversitesi arachnanthe 16 28.196 23-09-2008, Saat: 18:56
Son Yorum: arachnanthe
  Çanakkale onsekiz mart üniversitesi GİZEMLİ 6 6.252 21-02-2008, Saat: 11:56
Son Yorum: kalbinur
  atılım üniversitesi karanlıktaki yüz 0 2.661 15-08-2007, Saat: 1:18
Son Yorum: karanlıktaki yüz
  orta doğu teknik üniversitesi (odtü) karanlıktaki yüz 0 2.392 12-08-2007, Saat: 2:14
Son Yorum: karanlıktaki yüz

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi