yangin sÖndÜrme araci yapimi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 23 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yangin sÖndÜrme araci yapimi
#1

yangın söndürme araçlarının temel görevi yanan cismin hava ile ilişkisini kesmektir. Çoğu zaman havadan ağır , yanıcı olmayan gazlardan ve diğer maddelerden faydalanır. karbondioksit havadan ağır ve yanıcı olmayan bir gazdır. aynı şekilde sabun köpüğünde havadan ağır bir maddedir. ve yangın söndürücü olarak kullanılabilir.
bu deneyi anne , babanızla veya öğretmeninizle bahçede yapmanız uygun olur.
mantar veya plâstik tıpalı büyükçe bir şişe bulduktan sonra tıpanın ortasından bir delik delin . deliğin kapanmasını önlemek amacıylada ince cam veya plastik bir boruyu açtığımız bu delikten geçirelim. Şişeye bir miktar sirke koyup , üzerine bir kaşık dolusu karbonat dökelim. zaman geçirmeden şişenin tıpasını takıp. Şişenin ağzını daha önce ateşlediğin gazete kâğıdına doğru çevirelim. karbonat ile sirke reaksiyona girip karbon dioksit gazı çıkaracaktır. havadan ağır olan bu gaz ateş ile havanın temasını kesip yaktığımız "zararsız-ufak"ateşin sönmesine neden olanaktır
bİrden soĞuma toprak oluŞumuna yardim eder mİ?
bu deney için bir ispirto ocağı, ceviz büyüklüğünde bir taş parçası (Örneğin kireçtaşı, kumlası), bir su bardağı ve bir maşa sağlayın. kaya parçasını alevde iyice ısıttıktan sonra içinde su bulunan bardağa birden bırakın kaya parçasının ufak parçalara ayrıldığını göreceksiniz.
Çöllerde de kayaların çok bulunmayış sebebi , sıcakken birden soğumadır. gündüz çok sıcak olan taşlar gece aniden bastıran soğukla çatlar ve parçalanırlar.
tuhaf olay ;

beni üzen sen, teselli veren sen
kurtulmaya da çaban yok,neyinim , neden ben ?
kaçıp gitsem uzaklara, bilirim beni bulur
ne benle mutlu olur
ne bensiz huzuru bulur13
Bul
Cevapla

Konu Araçları
Konuyu Paylaş :  
Konunun Linki :  
BBKodu :  
Konu Araçları :

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Icon24 kaĞit yapimi gr££n 0 2.218 16-09-2008, Saat: 14:58
Son Yorum: gr££n

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi