Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: ADSL Güvenliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bilgisayar çağındayız.
Her geçen gün yeni buluşlar, yeni icatlar, yeni yöntemler...Bu günlerde belkide önceden de var olan bir tehlike.

ADSL güvenliği.

ADSL: TTNET tarafından saqlannan YÜKSEK HIZLA AZ PARA HARCIYARAK İNTERNETTE DOLAŞIM saqlayan bir sunum.Tabiki de bu ne kadar doqrudur bilinmez.Neyse bir konumuza gelelim.ArtıkADSL kullancıları hızla çoqaldığı için bir çok kirli yöntemlerde çıktı.Örneğin; Siyah Şapkalı Hackerler Kurbanının ADSL modemine baqlantıkurarak sanki o işlem yapıyormuş gibi bir çok kirli emellerineulaşıyor.Bu durum karşısında hiç bir şekilde hak taleb edemiyorsunuz. SUÇLU SİZ OLUYORSUNUZ.

Nasıl Korunur?
İlk önce TTNET tarafından size verilen şifrenizi değiştiriniz.Bu şifre herkese ortak olarak verilen "12345678" ya da telefon numaranızdır.http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp Kullanıcı Adı ve şifrenizi girdikten sonra Şifre Değiştir butonunu kulllanarak yapabilirsiniz.

UYARI
Bu işlemi yaptıktan sonra modem ayarlarına giripyeni şifrenizi eski şifrenizle değiştirmek gerekir. Aksi taktirdeinternetle baqlantınız kesilir.

Daha sonra modem giriş Kullanıcı Adı veŞifrenizi değiştirniz.Bu da kalıplaşmış bazı şifreler vardır. MeselaZooM marka bir modem için Giriş Kullanıcı adı: admin Şifre:admin'dir.Sonramodeminizde 21,23 ve 80 portlarınızdan başka herhangi bir portunuz açıkkalmamalıdır. Aksi halde mode güvenliğiniz düşecektir.

UYARI
21:FTP Port 23:Telnet Port 80:HTTP Port şeklindedir.Modeminizi fabrika ayalarlarını KESİNLİKLE değiştirmelisiniz.İşleriniz veya başka nedenlerden dolayı Modeminize Port açmak veya yönlendirmek için NAT NAPT gibi Router Modem araçlarını KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ.

Bu konuya açıklık getirelim.Genel Bir bakış;NAT (NetworkAddress Translation) (Adres dönüşümü) Sadece tek bir IP adresi ile tümağ kullanıcılarının internete çıkmasını sağlar ve yerel ağ ortamındakiIP adresleri tamemen internet ortamından yalıtılmış olarakkullanılabilir. Güvenlik duvarı ile birleşmiş bir kavramdır. NAT'ınbir genişletmesi olan NAPT (yada PAT) portlar ile beraber adresdönüşümünü sağlar, yani bütün ağdaki kullanıcılarının IP adresleri gibiaynı portlarını da tek bir port altında toplar. Böylece dışarıdanportlara ulaşılmaya çalışıldığında hiç bir yere varılamaz. Bunedenlerden dolayı NAT ve NAPT güvenliği oldukça arttıranetmenlerdir.Bunları disable halinde modem güvenlğiniz düşecektir. Vehazim sonuçlar doqurabilir.Şimdilik bu kadar.

Güvenli günler.

bu döküman BaLaMiR tarafından hazırlanmıstır