Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Doktor teyze
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
sağlıklı büyüyebilmek için yemek yemek gibi aşı olmam gerektiğini de biliyorum. bunun için annemle birlikte hastaneye gittik aşı için sıramı beklerken yanımda oturan amcanın sürekli öksürdüğünü gördüm önce onu kendine dikkat etmediği için üşüttüğünü gördüm çünkü kış günleri çok soğuk geçmişti.
yanımdaki amca benden önce doktorun yanına girdi. bu duruma biraz sevindim çünkü bu sayede amcanın durumunu doktor teyzeden öğrenebilirdim.
artık sıra bana gelmişti annemle birlikte doktor teyzenin yanına girdik doktor teyze bana yapacağı aşıyı hazırlarken hiç acımayacağını, sağlıklı olmam için aşı olmam gerektiğini söyledi. benim ise merak ettiklerim başkaydı. doktor teyze aşımı yaptıktan sonra ona amcanın üşüttüğü için mi hastalandığını sordum doktor teyze bana;
-hayır ! “ insanlar sadece üşüttükleri zaman öksürmezler” dedi.
amcanın neden öksürdüğünü çok merak etmiştim. doktor teyzeye amcanın neden öksürdüğünü sordum o da bana insanlar bazen sağlıklarına dikkat etmiyorlar kendilerine zarar verecek maddeleri yani sigara ve içki kullanıyorlar sonra da hastalanıp öksürüyorlar çünkü organları sigara ve içkiden zarar görüp yıpranıyorlar. bu organlar görevlerini doğru yapmıyor dedi.
bunları öğrenince merakım geçmişti doktor teyzeye teşekkür edip eve döndük. akşam öğrendiklerimi babama anlattım. artık mutluydum kendi sağlığımı korumak için sigara ve içki kullanmamam gerektiğini biliyordum.