Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Erdoğan Ankara adayını belirledi!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başkent kulislerine bomba gibi düşen isim

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cemil Çiçek'i düşündüğü bildirildi.
AKP adayı olarak Cemil Çiçek’in adı akşam saatlerinde Başkent kulislerine bomba gibi düştü. Başbakan Erdoğan’ın Ankara adayını belirlediği, ismin açıklanmasında yaşanan gecikmenin nedeninin ismin netleşmemesinden değil Çiçek’in adının zamanından önce ortaya çıkarak yıpranmasını önlemek olduğu ifade edildi. Hiçbir milletvekilinin adaylık için kendisine gelmemesini isteyen Erdoğan'ın yaşanan özel durum nedeniyle Ankara için ayrıcalık yaptığı, adaylık önerisine de Çiçek'in olumlu yaklaştığı bildirildi.

AKP içinde Başbakan ve çok dar bir çevrenin tartışarak üzerinde uzlaştığı belirtilen Çiçek’in Ankara halkı tarafından da kabul göreceği ifade ediliyor. Çiçek’in adı Erdoğan'ın çok yakın kurmayları arasında yapılan değerlendirmelerde, hemen herkesimle arası iyi olan, hatta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sabah sporu yaptığı tek AKP’li olan Çiçek’in Yozgat Belediye Başkanlığı da yaptığının altı çizilerek, “Belediyeciliği de yüksek politikayı da son derece iyi bilen bir siyasetçi. Başkent, belki de tarihinin en iyi belediye başkanına kavuşacak” yorumlarının yapıldığı kaydedildi.

Çiçek’in aday gösterilmesinin Ankara adaylığı için isimleri öne çıkan mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki başta olmak üzere parti içinde yaşanması muhtemel kırıcı tartışmaların da önüne geçeceği, örgütün de üzerinde uzlaşacağı bir isim olacağı ifade edildi.