Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklamalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Eski Meclis Başkanı, Manisa Milletvekili Susurluk özeleştirisi yaptı, Kılıçdaroğlu'nu Sherlock Holmes'a benzetti
TBMM eski Başkanı ve AKP Manisa milletvekili Bülent Arınç, 28 Şubat sürecinin bittiğini söyledi ve “28 Şubat bin yıl sürer diyenler de bitti” dedi.
Arınç, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar bulundu. Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu Kanal a TV’deki “Görüş Farkı” programına katılan Arınç, 28 Şubat sürecinin bittiğini söylerken, Emekli Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’na yüklendi. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Kıvrıkoğlu ile ilgili sert eleştirilerde bulunurken, “28 Şubat süreci siyaseten bitti. Bin yıl devam eder diyenler de bitti. Şu anda Encümen-i Daniş üyesi sıfatı ile gelip Genelkurmay Başkanı’nı ziyaret etmek marifet değil. Bunun siyasi etkisi de olmaz, kimsede heyecan da uyandırmaz. Bundan heyecan duyan medyaya da herhalde gülüyorlardır” dedi.28 Şubat’ı yapan kadrolar ile o dönem mağdur olan siyasilerin 10 yıl sonra hangi noktalara geldiğini soran Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
”28 şubat ne amaçla, kime karşı yapıldı. Balans ayarını tankla yapmaya kalkanlar nerde şimdi? Balans ayarı sandık, seçimle oldu. Ezilen, horlanan insanlar siyaseten güçlü hale geldiler. Bir kısmı yönetimdeler. Ben o zaman RP’li idim. 28 Şubat Bana karşı yapıldı. Yargıtay Savcısı habis ur diyerek dava açtı. Şimdi bu şahsın yüzüne bakan var mı? Var, birkaç kişi bir araya gelince birbirinin yüzüne bakıyorlar. Ama biz varız. 5 yıl Meclis Başkanlığı , Cumhurbaşkanı vekilliği yaptım. Biz fikirlerden dolayı bize karşı yapılan hareket geldi geçti, çok şükür biz bugün ülke yönetiminde varız, başkalarından daha iyi yönetip, Türkiye’yi ileriye götürüyoruz.”
-BAYKAL, DARBELERDEN SEVİNÇ Mİ DUYMUŞ, BAHÇELİ DOĞRU YAPIYOR-
Arınç, Ergenekon operasyonu konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumunu överken, CHP lideri Deniz Baykal’ı ağır bir dille eleştirdi. ”Bahçeli, cepheden karşı çıkmıyor. Hukuk sürecine özen istiyor” diyen Arınç, Baykal’ı da şu sözlerle eleştirdi:
”Avukatlığa soyunmuş olması, bunu her yerde ifade ediyor olması, bir siyasetçi için talihsizlik. Bunların Sosyal Demokrat Parti Lideri tarafından yapılmasını bazı CHP’liler de endişeyle karşılıyor. Sayın Baykal, en azından merhum Ecevit’in bu konudaki çabalarını dikkate almalıydı. Türkiye, faili meçhulleri, siyasi suikastleri yaşadı. Darbeler, muhtıralar gördü. Bundan sevinç mi duyuyordu ki bu çabalardan endişe duysun.”
-"KILIÇDAROĞLUNUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU, KENDİNİ SHERLOK HOLMES ZANNEDİYOR"-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemiğe Arınç da katıldı. Başarılı bir milletvekili olduğunu söylediği Kılıçdaroğlu’nun sürekli elinde kağıt sallayarak yolsuzluk suçlamaları yaptığını, insanları karaladığını vurgulayan Arınç, “Elinde bilgi, belge varsa bunu sallamayacak, yargıya vereceksiniz. İnsan utanır. Birisine hırsız demek suçtur. Savcı edası ile bir şehre belediye başkanı olunmaz. Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi bozulmuş. Kendini çok kaptırmış. Artık evinde de eşine çocuklarına karşı bu hale gelmiştir. Medyanın pohpohlamasıyla kendisini Sherlock Holmes zannediyor. Eşine bile soracak, 'bu yemeği yaparken niye ocağı yaktın? Bu saate kadar nerdeydin?' Herkesi hırsızlıkla suçlamak kötü psikolojik rahatsızlıktır. Kendisinde ayan beyan ortaya çıkmıştır. Başarılı olacağına inanmıyorum. Suçlayıcı olarak masumlara leke atmanın, kara çalmanın bugün prim yapsa bile yarın ne kendisine, ne ülkeye faydası olur” diye konuştu.
-MESUT YILMAZ MASUM DEĞİL, MİLLETTEN ÖZÜR DİLESİN-
Rize bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı gibi üst düzey görevler yaptığın hatırlatan Bülent Arınç, sorumluluk mevkiinde bulunan bir insan olarak geçmişte yaşananlarda pay sahibi olduğunu söyledi. Arınç şöyle dedi:
“Rahmetli Özal’a kongre sırasında suikast teşebbüsünü gören gözlerin bunun arka planını, daha sonrasının da geleceğini düşünerek çok iyi çalışmalar yapması gerekirdi. 28 Şubat’ta yaptıklarını bu açıdan yapsaydı netice alırdı. Yani çok masum olduğunu söyleyemem. Söylediği engeller her dönemdeki iktidarın önüne çıkmıştır. Güçlü siyasi irade şimdi olduğu gibi engelleri aşar. İnşallah geçmiş dönemlerde kendi sebep oldukları olumsuzlukları Türk milleti önünde özür dileyecek duruma gelmesini arzu ederim. Mesut Yılmaz özür dilemeli. Siyaset sorumluluk işidir. Geçmişte olan hadiselerde var olacağım, bu hadiselerde katkım olmadığını söyleyeceğim bu inandırıcı olmaz. Mesut Yılmaz’ın o zaman olup bitenlerden üzüldüğünü de pek görmedik. Ama biz gücümüz varken yapamadıklarımızın hicabını duyduk, ızdırabını yaşadık.”
-REFAHYOL KEŞKE SUSURLUK’TAN YIKILSAYDI-
Necmettin Erbakan'ın, Susurluk olayıyla ilgili söylediği “faso, fiso” , “glu, glu dansı” sözlerine o zamanlar RP’de olan Bülent Arınç’tan özeleştiri geldi. Dönemin Başbakanı Erbakan’ın DYP ile koalisyonu yıkmamak adına böyle bir tavır sergilediğini ifade eden Arınç, “Susurluk ciddiye alınmamakla yanlışlık yapıldı. Başka sebeple yıkılan hükümet keşke Susurluk’tan dolayı bitseydi. Susurluk'un içinde bir tane RP’li, anası-babası ve yedi ceddi RP’li olan yoktu. Ama ortağımızın büyük kısmı bunun içinde idi” dedi.
-ERGENEKON’UN ADI GÜZEL DEĞİL-
Bazı çevrelerin “Ergenekon” ismine yaptığı itiraza Bülent Arınç’dan da dolaylı destek geldi. Ergenekon’un Türk tarihindeki yerine işaret eden Arınç, “Örgütün adını biz koymadık. Güzel de bir isim değil. Türk mitolojisinde, tarihinde önemli yer işgal etmiş bir kavramı suç, terör örgtüne vermek doğru değil. Ama örgüt adını kendisi koymuş” diye konuştu.