Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: PKK'lı hacker'a 10 yıl
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Devletin gizli bilgilerini Murat Karayılan'a gönderen şahıs hırsızlık şüphesiyle yakalanmıştı
Diyarbakır'da MİT ve Genelkurmay Başkanlığı ile birçok kuruma ait gizli bilgileri ele geçirerek terör örgütü PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan'a ilettiği belirlenen hacker R.Ç. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. R.Ç.'nin bilgisayarında 48'nci Motorize Piyade Takım Komutanlığı'nın Şırnak Namaz Dağı 2008 yılı operasyon bölgesine intikal tesis notları, Özel Kuvvetler Okul Komutanlığı'nın harekat planları, Tuzla Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme raporları gibi gizli bilgeler bulunmuştu.Diyarbakır'da hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra üzerinde taşıdığı dizüstü bilgisayarda MİT ve Genelkurmay Başkanlığı ile birçok kuruma ait gizli bilgiler çıktığı gerekçesiyle tutuklanan R.Ç. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı.
9 Kasım 2009'da merkez Sur İlçesi'nde devriye görevi yapan polisler, sabah saatlerinde elinde bir paketle dolaşan R.Ç.'yi hırsızlık şüphesiyle durdurmuş ve elindeki kutuyla ilgili sorulara çelişkili ifadeler verdiği için gözaltına alınmıştı. Asayiş polisinin gözaltına aldığı şahıs götürüldüğü emniyette paketin içinde laptop olduğu belirlenmiş ve laptop incelendiğinde içinde MİT ve Genelkurmay Başkanlığı dahil birçok kuruma ait gizli bilgiler bulunmuştu. Daha sonra Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan R.Ç. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamesinde hırsız şüphesiyle durdurulan R.Ç.'nin diz üstü bilgisayarında devletin gizli bilgilerinin bulunduğu belirtildi.
ÖZEL ŞİFRELERLE SAKLAMIŞ
R.Ç.'nin film DVD'lerine kendinin özel bir yöntemle şifre attığını ve kendi rızasıyla şifreleri çözdüğünün vurgulandığı iddianamede şöyle denildi: "Şüpheli R.Ç.'nin şifreleri çözmesiyle; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğüne ait personel isim listesi, görev planları, 48. Motorize Piyade Takım Komutanlığı'nın Şırnak Namaz Dağı 2008 yılı operasyon bölgesine intikal tesis notları, Özel Kuvvetler Okul Komutanlığı'nın harekat planları, Tuzla Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme raporları, bazı terörle mücadele şube müdürlüklerine ait dokümanlar gibi bir çok gizlilik içeren bilgiler bulundu. Bu bilgilerin HEDİT isimli bir programla şifrelenerek film ve müzik klipleri uzantısı olarak şifrelenerek gizlendiğinin anlaşıldı."
Diyarbakır'da 6 yıldan beri bilgisayar işiyle uğraşan R.Ç.'nin hacker olduğu belirtilen iddianamede, "neokurd" nikiyle bir çok porno yayın yapan internet sitesine virüs göndererek çökerttiği kaydedildi.
TERÖRİST BAŞI KARAYILAN'DAN DEVAM TALİMATI
R.Ç. savcılık ve polisteki ifadelerinde bazı bilgisayarlara ?trojan virüsü' göndererek kendince önemli bilgileri arşivlemeye başladığını söylediği öğrenildi. R.Ç. ifadesinde , "Yaklaşık 2 yıl bu bilgileri topladım. Daha sonra tanıştığım U.Y. bana bu bilgileri özellikle de askeri ve emniyet ile ilgili bilgileri arşivleyerek, DVD'lere aktarmamı istedi. U.Y.'nin telefonla beni arayarak, 'bu bilgileri PKK terör örgütüne gönderelim çok işlerine yarar' demesi üzerine DVD'lere aktardığım bilgileri eniştesi olan Baver ve Hani İlçesi'nde sözleşmeli öğretmen olarak çalışan M.K.'ye teslim ettim. Aradan 15 gün geçtikten sonra M.K. yanıma gelerek DVD'lerin Murat Karayılan'ın eline ulaştığını, bana selam gönderdiğini söyledi. Bu işleme devam etmemi istediğini bana iletti. Ben örgüte sempati duyduğum için bu bilgileri DVD'lere aktarıp veriyordum" dedi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde, R.Ç.'nin bu eylemlerinden dolayı TCK'nın 314/ 2 maddesi uyarınca "Örgüt içerisinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçunu işlediği gerekçesiyle dava açılmasına karar verdi.
R.Ç.'nin 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak