Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: "Ses kaydım ortaya çıkarılsın"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen "600 bin dolarlık ev istedi" iddialarına yanıt verdi...
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, kendisiyle ilgili iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu, ''ne 600 bin dolar ne de iddia edildiği gibi ev istediğini'' bildirerek, var olduğu öne sürülen ses bandının hiç vakit kaybetmeden ortaya çıkarılmasını istedi.
Sevigen, kendisiyle ilgili olarak ortaya atılan iddialar konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasına, ''Benimle ilgili olarak rüşvet iddiasında bulunanların alnını karışlarım'' sözleriyle başlayan Sevigen, 20 yıllık siyasi yaşamı boyunca ağır sorumluluklar yüklendiğini, ilkeli ve dürüst davranmaktan ödün vermediğini belirtti.
Bu nedenle sık sık bazı çevrelerin, ''çıkar, mevki ve makam peşinde koşanların'' hedefi olduğunu savunan Sevigen, açıklamasında ''Bu saldırı ve suçlama da aynı anlayışla ortaya atılan tamamen gerçek dışı bir iddiadır. Bu suçlamanın neye dayandığını, arkasında hangi siyasi hesap ve emellerin yattığını iyi biliyoruz. O nedenle diyorum ki 600 bin dolar ve ev istediğimi iddia edenler bunu dayandırdıkları ses bandını hemen ortaya çıkarsınlar ve içeriğini açıklasınlar'' ifadelerine yer verdi. Sevigen, şunları kaydetti:
''Ben ne 600 bin dolar, ne de iddia edildiği gibi ev istedim. 'Gezdi, gördü' dedikleri inşaatların yerini bile bilemem. İddia sahibi ile hiç baş başa kalmadım ve görüşmedim. Öte yandan kendisine aday olmayacağını 20'ye yakın dernek başkanı önünde söyledim.
Hiçbir dernek, vakıf veya kuruluşa bağış yapması için de yönlendirmedim. Gerçek bu iken böylesine asılsız, çirkin ve siyasi amaçlı iddialara itibar edilmesi hem üzüntü verici hem de şahsım ve CHP'yi karalama amaçlıdır. Altını çizerek bir kez daha vurguluyorum, var olduğu öne sürülen ses bandı hiç vakit kaybetmeden hemen ortaya çıkarılmalı ve açıklanmalıdır. Bu konuda (hodri meydan) diyorum. Eğer o bantta benim rüşvet talep ettiğim, 600 bin dolar istediğim kayıtlı ise 20 yıllık siyasi hayatımı hemen bitirir, üzerime düşeni yaparım. Ama adi ve alçakça iddia doğru değilse yargıda bunun hesabını sonuna kadar sorarım.''