Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Deniz Feneri'nden açıklama geldi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
"Noterde tanzim edilen vekaletnameyle bir ilgimiz yok"
Deniz Feneri Derneği'nin, İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç'ın açığa alınmasına ilişkin açıklamasında, söz konusu noterde tanzim edilen vekaletnameyle derneğin bir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.
Deniz Feneri Derneği adına avukat Mehmet Yalçınkaya tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10. Noteri Büyükkılıç'ın açığa alınmasıyla ilgili bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlerde, Deniz Feneri Derneğinin adı ve logosunun kullanıldığını belirtti.
Haberlere konu olan soruşturmanın, söz konusu noterce düzenlenen bir vekaletnameyle ilgili olduğunu ifade eden Yalçınkaya, şunları kaydetti:
''Noter tarafından tanzim edilen vekaletname ile müvekkil Türkiye Deniz Feneri Derneğinin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle, yapılan haberlerde müvekkil derneğin isim ve logosunu basın yayın ilkelerine aykırı olarak kullanan basın yayın organlarının bu hukuka aykırılığa derhal son vermelerini, ilgisiz haber başlıklarında kullandıkları Türkiye Deniz Feneri Derneği isim ve logolarını internet sitelerindeki haber başlıklarından kaldırmalarını, basılı yayınların Basın Kanunu hükümleri uyarınca düzeltilerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini, aksi takdirde hukuka aykırı yayınlar nedeniyle yasal yollara başvuracağımızı tüm basın yayın organlarına saygılarımızla duyuruyoruz.''
Adalet Bakanlığı, İstanbul 10. Noteri Büyükkılıç'ı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Deniz Feneri soruşturması kapsamında, ''resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma'' suçundan hakkında açılan ceza davası nedeniyle bugün açığa almıştı.