Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: DTP'li Tuğluk yine tahrik ediyor!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tam 4 kez 'Sayın Öcalan' dedi...
Diyarbakır'da Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 10. yıldönümü nedeniyle dün çıkan olaylarla ilgili DTP'li Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, tahrik gibi açıklama yaptı. Tuğluk, "Kürt halkı polisin, Valinin ve hükümetin Öcalan'a karşı tutumuna bir cevap vermiştir" dedi. Tuğluk, açıklamasında Öcalan'dan 4 kez "sayın" diye söz etti.
Diyarbakır'da dün Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek için DTP il binasının önünde izinsiz yürüyüş yapmak isteyen DTP'liler ve polis arasında çıkan olaylarla ilgili DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'dan tahrik edici açıklama geldi.
DTP'li Aysel Tuğluk dünkü olaylarla ilgili yaptığı açıklamada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan 4 kez 'Sayın' diye söz etti. Tuğluk, "Kürt halkı polisin, valinin ve hükümetin sayın Öcalan'a karşı tutumuna bir cevap vermiştir. Aslında yürüyüş yapılmış olsaydı, hiçbir sorun çıkmayacaktı. Ama bunu hazmedemeyen polis ve vali, izin vermeyerek halkı adeta bir savaş alanının ortasına koymuştur. Parti binamız adeta bir savaş alanına döndü. Parti binamızın içinde yüzlerce vatandaşın bulunmasına rağmen gaz bombaları ve panzerlerle içeriye su sıktılar. Dışarıda bulunan vatandaşlara polisler saldırdılar. O sırada 13 kişinin yaralandığı bilgisi bize geldi. Polisler ambulansın alana girmesini engelledi. Bizim yaptığımız görüşmelerin ardından bir ambulansa izin verdiler. Ve daha sonra 20'nin üzerinde ambulans yaralıları aldı" iddiasında bulundu.
"POLİSLER HAKARET ETTİ"
Kendilerinin polis tarafından tartaklandığını ve hakarete uğradıklarını öne süren Tuğluk, şunları söyledi:
"Saldırılar sırasında özel bir polis ekibi, Baydemir'e hakaret etti. Bize ise polisler fiziksel müdahalede bulundu. O sırada bazı polisler ise tehditler ediyorlardı. Yani biz bu yönelimin aslında Türkiye'nin Kürtlere karşı nasıl bir tutum içinde olduğunu anladık. Türkiye kamuoyu son dönemde sayın Öcalan için yapılan gösterileri iyi okuması gerekir. Sayın Öcalan bir hassasiyettir. Türkiye kamuoyu bunu iyi bilmeli ve iyi okumalıdır. Öcalan'a yönelik gelişen her olumsuzluk karşısında cevap veren bir gerçeklik söz konusudur. Öcalan'ın tecrit edilmesi ve hücre cezası gibi cezalara çarptırılması, Kürt halkını rahatsız ediyor. Bunlar iyi okunmalıdır. Kürtler her kesime sayın Öcalan için cevap olacağını bizler de görüyoruz. Ve bunun herkes tarafından görülmesini istiyoruz. Öcalan barışın gelişmesi için bir aktördür. Kürt halkı da bu aktörü en üst düzeyde sahipleniyor."