Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: "Devletin vereceği her cezaya razıyız"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Enkazı bulan köylüler: "Bazı arkadaşlarımız donma tehlikesi geçirdi, bir arkadaşımızın apandisti patladı"
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının içinde bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede arama yapan ve 47 saat sonra enkaza ulaşan Döngel köylüleri hakkında dava açıldığı yönündeki haberlerin ardından açklama yapana Döngel Köyü eski Muhtarı Dilki, "Bu haber devlete atılan iftiradır. Suç işlemedik. Ama devletimizin vereceği her cezaya razıyız" dedi.

Helikopterin düştüğü Kahramanmaraş'tayken duyduğunu belirten Dilki, "Hemen köye döndüm. Camiye anons yaptırarak aramaya katılmak isteyenleri çağırdık. Köylülerin hepsi katılmak istedi. Ancak hava şartlarına dayanacak 16 arkadaşımızla aramaya başladık. Altı saat sonra Kızıköz'de enkazı bulduk. Havanın soğuk olması ve sarp araziden dolayı yorgun düştük. Bazı arkadaşlarımız donma tehlikesi geçirdi, bir arkadaşımızın apandisti patladı.
Dönüş yoluna geçtik. Sisne yakınlarında bizi askeri birlikler ve sağlık ekipleri karşıladı. Bazı gazetelerde bizler hakkında soruşturma başlatılacağı şeklinde haberler gördük. Bu devletimize atılmış bir iftiradır. Suç işlediğimize inanmıyorum. Devletimizin vereceği her cezaya saygı duyarız" dedi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, 25 Mart tarihinde meydana gelen helikopter kazasını arama çalışmaları sırasında enkaza ulaşan köylüler hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını bildirdi. Başsavcı Büyüktümtürk, yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan 'enkazı bulan köylülere inceleme iddiası' haberleriyle ilgili olarak, "Arama çalışmalarına katılan köylüler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından veya yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır" dedi.

Öte yandan, Dilki, Yazıcıoğlu ve helikopterdekilerin Ankara'da gerçekleştirilen cenaze töreninden dönünce Kahramanmaraş'ta kötü bir sürprizle karşılaştı. Dilki, merdivenden düşüp kolunu inciten 4 yaşındaki oğlu Volkan'ı Kahramanmaraş Çocuk Hastanesi'ne götürdü.