Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Vodafon'dan 1 milyon telefon !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 44799.jpg]
Abone kaybetmek istemeyen operatörler bedava telefon dağıtmaya başladı.

21972
+kdv
14,90 x 18 taksit


İlk etapta aylık 100 Yeni Türk Lirası ve üzerinde konuşan first class müşterilerini hedef alan Turkcell, aboneliği bırakmama karşılığında Nokia, Samsung, LG ve Motorola marka telefonları hediye ediyor. Şimdilerde Vodafone'un da elinde telefon stoku olduğu konuşuluyor. Turkcell'in bu adımı telekom uzmanları tarafından 'önleyici bir atış' şeklinde yorumlanıyor.

1 milyon telefon dağıtılacak

GSM operatörleri daha çok faturalı hatlardan kâr ediyor. Konuşmaları sınırlı tutmayarak uzun süre devam ettiren bu müşteriler, şirketlerin 'birinci sınıf' listesini oluşturuyor. Turkcell'in 200 bin Vodafone ve Avea'nın ise yaklaşık 100 bin civarında özel müşterisi bulunuyor. Müşteri sadakati endeksli kampanya girişimi için ilk adımda 1 milyon telefon dağıtmayı düşünen Turkcell, müşteri kaybetmemek uğruna her yolu deniyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde yurtdışı aramalarını 15 kuruşa indirdi. Bunun yanında hediye kontör limitini de yükselterek 50 kontör karşılığında 500 kontör kazanma fırsatı sunuyor.

En hazır operatör yine biz olacağız

Turkcell, 1998'de yapılan lisans anlaşmasına göre 530'dan 539'a kadarki numara blokunu 25 yıllığına tahsis etmişti. Pazar lideri, kazanılmış hakkının ihlali gerekçesi olarak gördüğü numara taşınabilirliği için dava açmıştı. Buna karşın şirket, söz konusu uygulamayla ilgili hazırlık içerisinde olduğunu her fırsatta vurguluyor. Turkcell Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, numara taşınabilirliği konusunda en hazırlıklı, en iyi hizmeti sağlayacak şirket olduklarını söylüyor. "Bir tarafta davamızı açtık; ama öbür tarafta yine en hazır biz olacağız.'' diyen Terzioğlu, davanın sonucunda yargı nasıl karar verirse öyle davranacaklarını kaydediyor. Şirket, konuyla ilgili merkezî veri tabanı hazırlandıktan sonraki 18 ay içinde numara taşınabilirliği sistemine geçilmesini öneriyor. Ancak yönetmelikte 6 aylık bir süre verildiğine işaret eden Terzioğlu, sektörün hazırlığı konusunda endişeleri bulunduğunu sözlerine ekliyor.
ewet bende hazıranda bu işleme başlayacağını okumusdum gazeteden başlasın abi tlf yi değistirecektim bende
Artık bizde yurtdışındaki uygulamaya geçiyoruz yani.
Telefon bedava hat pahalı...