Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Kek pişirirken ve saklarken
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kek yaparken kullanacağınız yağı ve diğer tüm malzemeyi oda ısısında bekletin. Böylece yağın keke kolay karışmasını ve kabarmasını sağlarsınız. Keki, önerilen kapta pişirmeye özen gösterin ve pişirme süresine dikkat edin. Ayrıca, kek pişerken fırının ağzını açmayın. Kekiniz çabuk kızarıyorsa, üzeri kızardığı anda bir folyoyla sarıp pişirmeye öyle devam edin. Keklerinizin taze kalmasını sağlayarak saklamak için, pişirdikten sonra iyice soğumasını bekleyin. Daha sonra kek kalıbında ve üstü kapalı olarak serin ve kuru yere kaldırın.