Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Samsuna dev yatırım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Alman EMG Grubu, eski otogar alanına yapmayı planladığı 200 milyon dolarlık alışveriş ve eğlence merkezi ile 5 yıldızlı otel için düğmeye bastı.Alman EMG Grubu, Samsun'da kurmayı planladığı 200 milyon dolarlık yatırım projesi için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a sunulan projeye göre, Alman firma eski otogar alanında 23 katlı ve 400 yataklı bir otel ile dev bir Alışveriş ve Eğlence Merkezi kurmayı planlıyor. Projeye göre, tesiste yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.Alman EMG Grubu, Samsun'da yapmayı planladığı alışveriş ve eğlence merkezi ile 5 yıldızlı otelle ilişkin yatırım projesini, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a sundu. Firma yetkilileri, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nde dün Başkan Yılmaz ile bir araya geldiler. Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır'ın yanı sıra firmanınTürkiye Temsilcisi Turgut Özkaraca başkanlığındaki EMG heyeti katıldı.

Basına tanıttı
EMG Grup Temsilcisi Turgut Özkaraca, hazırladıkları projeyi kamuoyuna da açıkladı. Eski otogar alanına 200 milyon dolarlık bir maliyetle alışveriş ve eğlence merkezi ile 5 yıldızlı bir otel yapma niyetinde olduklarını belirten Özkaraca, "Şubat ayında gerçekleşecek olan ihaleye katılacağız. İhaleyi almamız halinde, eski otogar alanına görkemli bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Şu anda bu tesisle ilgili projeler hazırlandı. 23 katlı ve 400 yataklı olması planlanan tesiste, tahminen 2 bin 500 kişi istihdam edilecek" dedi.

Samsun'a özgü bir proje
EMG Grubu'nun üst düzey yetkilisi Michel Kofeller'in yanı sıra 10 kişilik bir heyetle Samsun'a geldiklerini belirten Özkaraca, "Hazırlanan bu projenin başka bir yerde örneği yok. Bu proje tamamen Samsun'a özgü bir şey oldu" diye konuştu. Özkaraca, ihaleyi almaları halinde otelin 24 ay, alışveriş merkezi'ni ise 18 ay içerisinde tamamlayarak hizmete açabileceklerini söyledi.
http://img91.imageshack.us/img91/9826/al...rimex5.jpg
Hayırlı uğurlu olsun da keşke yerli yatırımcılar da bi şeyler yapmaya başlasa artık.