Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: Sevmek mi,Sevilmek mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Siz hangisi olmak isterdiniz sevenmi sevilenmi?


Sevgisiz olmaz....
Mutlaka seversin....
Öyle ya da böyle birini mutlaka seversin....
Insan olmanin, var olmanin, yasadigini hissetmenin, bir sey oldugunun farkina varmanin en üst düzeydeki fiilidir sevmek. Mutlaka seversin. Sanal ya da gerçek birini mutlaka seversin.

Kendini gerekli hissetmenin, anlamli bir varlik oldugunu fark etmenin, yasama sevincinin hücrelerinde dolastigini kavramanin en üst düzeydeki sözcügüdür sevgi.....

Mutlaka seversin. Dogru ya da yanlis birini ama mutlaka seversin.... Kendini çocuk gibi hissetmenin, hüznünü bir Eski Yunan tragedyasi gibi, neseni Dionisos senlikleri gibi yasayabilmenin, istegin, arzunun, yogunlasmanin ya da buharlasmanin çagrisina kaptirabilecegin en üst düzeydeki duygudur ask....

Mutlaka seversin. Kalici ya da geçici birini mutlaka seversin.... Sevgisiz olmaz....
Sevgisiz yasanmaz....
Sevgi zorunlu bir iliski biçimi....
Her zaman çakismaz, bazen seven oluruz bazen sevilen. Sevenin bir baskadir, sevdigin bir baska....

Bir iliskinin ortasinda bazen seven oluruz bazen sevilen.

Hangisi olmak isterdiniz?
Seven mi, sevilen mi?

Hafife almayin, çok ciddi sorudur. Tayin edici derecede mühim bir sorudur. Hayatta en az bir kez her insanin kendisine sormasi ve cevabini dürüstçe vermesi gereken bir sorudur. Insanin kendisini tanimlamasi gereken bir alandir. Bir iliskinin gidisatini belirleyen en önemli yol ayrimlarindan biridir.

Kimileri sevmeden yapamaz, eksik hisseder kendisini, kimileri sevilmeden.
Tabii ki çakisirsa müthis bir sey olur, daha büyük bir keyif düsünülemez, ama gerçekçi olmak gerekir, her zaman çakismaz, bazen
seven oluruz, bazen sevilen.

Sevgisiz olmaz....
Insan sevmeden yasayamaz. Asil olan sevmektir. Karsindakinin ne düsündügünün zerre kadar önemi yoktur....

Sen varsin, sen yasiyorsun ve birini seviyorsun, için üsüyerek seviyorsun, kendin için seviyorsun. Karsilik görmenin istatistiki bir anlami yok.

Kimse karisamaz, kimse engelleyemez, kimse anlayamaz, kavrayamaz. Deli gözüyle bakarlar size, sevdiginiz insan bile. Dogrudur, siz delisinizdir. Zarari kendisine dünya güzeli bir delisinizdir. Kimsecikler ulasamaz size. Kendiniz için seversiniz.
Karsinizdaki sizi ayni ölçüde sevmiyordur, belki de hiç sevmiyordur ama sevilendir, gikini bile çikarmaz. Siz onu kendi istediğiniz gibi seversiniz, kendi bildiginiz gibi. Sevme ilminin bütün inceliklerini gösterirsiniz. Öldüresiye seversiniz. O sizi sevmez ama hayranlikla izler.

Sevgisiz olmaz....
Insan sevilmeden yasayamaz....
Sevilmek varolmanin anlamidir....
Birinin sensiz yasayamayacagini, senden vazgeçemeyecegini içinde hissetmesidir. Birinin bütün dünyasini senin üstüne kurmasindan daha güzel bir sey olabilir mi?
Güvenle bakarsin hayata. Bilirsin ki, o seninle vardir, sensiz yoktur. Elbette içinde bir bosluk hissettigin zamanlar da olur, sen de sevdigin biri için deli olmak istersin. Ama senin için deli olan biri varken, sevildigin bir iliskiye riske atmaya deger mi diye sorarsin kendine? Ikircikli kalirsin.

Kendini dogruladigin, kendini iyi hissettigin bir iliskiden, sevilen olmaktan vazgeçemezsin. Hep ararsin sevilen olmayi.

Düsünülmeyi,aranmayi, hediyelere bogulmayi, zor anlarinda hep o birinin yaninda bulunacagini bilmeyi istersin. Bir kere sevilen oldun mu, bir daha asla sevilen olmaktan vazgeçemezsin.

Sevgisiz olmaz....
Su ya da bu sekilde, sevmeden ya da sevilmeden yasanmaz. Hayatin renkleri, sarkilari, kelimeleri, kokulari, zevkleri, duygulari uçar gider elinden.
Dimdizlak kalirsin ortada. Bakarsin aval aval ben bu dünyaya niye geldim diye.

Sevgisiz olmaz....
Bir kez bile deliler gibi sevmeden, hatta karsilik görmeden deliler gibi sevmeden, bir kez bile deliler gibi sevilmeden, karsiliksiz sevilmenin hazzina erismeden bu dünyadan çekip gitmek olacak sey degil.
Sevgisiz olmaz....


peki ya siz hangisi olmak isterdiniz

sevenmi?

sevilenmi?.....
Ben hep sevilen oldum ama hiçbir zaman seven olmadım.
Her ikisi de birarada olursa daha çok mutlu olurum
çok sevildim, bir defa sevdim halada sevmekteyim
"Sen varsin, sen yasiyorsun ve birini seviyorsun, için üsüyerek seviyorsun, kendin için seviyorsun. Karsilik görmenin istatistiki bir anlami yok. "

Bir kere sevdin mi yandın demektir. Sevilen olabilmenin ilk şartı sevmemektir. Çünkü bir kez sevdin mi, kendin gibi sevilmek istersin...Kimse sana benzemiyorsa, sevilmek baş ağrısı gibi gelir insana...Sevdin mi delirdin mi gerisi kimsesizliktir. Sadece seversin, sevildiğini hissetmen için karşındakinin senden daha deli olmasını beklersin. Ömür törpüsüdür belki sevilmeden sevmek...Sevildiğin yerde kalmak asıl sorudur çünkü içinde bir yabancı hep seninle gelir, nereye gitsen o oraya senden önce gitmiştir,sevensen eğer sevildiğin yerde hep misafirsindir. Oturuşun hep eğretidir, kalkmak üzere gibidir sohbetlerin,yüzeyseldir gülüşün...Acelesi varmış gibisindir çünkü diğer tarafta sevdiğin belki gelmiş seni beklemektedir, içindeki yabancı sana bunu hatırlatıp durmaktadır. Sevdin mi sevilmenin tadı hep yarım kalır...İki kişilik yaşanmaz çünkü yalnızsındır seversin ama tek kişiliktir aşk çoğu zaman...Sevilen olmak da aslında yalnızlığından kaçtığını sanmanın başka bir yoludur sadece...
Sayfalar: 1 2