Hepimiz Biriz

Tam Versiyon: SSK’lıya özel hastane kapıları kapanacak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
SSK’lıya özel hastane kapıları kapanacak Reform, özel hastanelerin sigortalılardan sadece yüzde 20 fark almasına imkan veriyor. Yetkililer ”Özel hastaneler bu kadar düşük bir farka hizmet veremez, sistemden çıkacaklar” diyor

Ayla ÖZCAN


SSK ve Bağ-Kur’luların fark ödeyerek özel hastanelerde tedavi olma dönemi Sosyal Güvenlik Reformu ile tarih oluyor. Eski sistemde özel hastaneler tedavi başına devletten aldıkları ücretin üzerine belirli bir fark koyarak SSK ve Bağ-Kur’lulara da hizmet veriyordu. Bu uygulama belirli bir gelir düzeyindeki pek çok kişiyi özel hastanelere yöneltmiş, sistemde önemli bir rahatlama sağlamıştı. Ancak yeni düzenleme özel hastanelerin sadece yüzde 20’lik bir fark alabilmesini öngörüyor ve bu oranla sağlıklı hizmet veremeyeceklerini belirten özel hastaneler sistemden çıkma yoluna gidiyor.

Türkiye genelinde 2 bin 500 özel hastane ile 60 bin çalışanı temsil eden Sağlık Kuruluşları Dernekleri Platformu’nun Koordinatörü Yaşar Yıldırım, Genel Kurul’a gönderilen yönetmeliğin yasalaşması halinde birçok hastanenin SGK anlaşmasını iptal edeceğini de belirtti.

Özel sağlık kuruluşları olarak yaşamlarını sürdürebilecek bir kâr payı ile yatırım ve müktesep hakları korunmak kaydıyla hizmet vermeye devam etmek istediklerini belirten Yıldırım, “Haklı ve makul taleplerimiz karşılanmaz ve hizmet veremeyecek durumda kalırsak, bu sorumluluğu özel sağlık sektörünün taşıyamayacağını kamuoyuna duyururuz. Bizler kamuya hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. Bunun için varlığımızı sürdürecek imkanların tekrar sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Tasarı ne getiriyor?

- Tasarıya göre, özel hastaneler; sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sundukları sağlık hizmetinin yüzde 20’sine kadar ilave ücret talep edebilecekler.

Bize ‘Kamu hastalarına özel sektörün kapısını açacağız, yatırım yapın’ dediler, bunu yaptılar

Sağlıkta Dönüşüm Projesi başlatılırken, “Kamu hastalarına özel sektörün kapısını açacağız. Yatırım yapın” mesajı verildiğini, bunun sonucu olarak bazı hastanelerin zincir oluşturduğunu kaydeden Yaşar Yıldırım, ancak inşaatı başlayan ya da arsası alınan 95 yatırımın atıl duruma geldiğini ifade etti.
ssk lıya denilmis bu devlet memurlarına acık oldugu anlamına geliyor yani olsun be oyu bizden alıp bizim sırtımıza vurur zaten bütün hükümetler alıstık artık zaten en cok vergiyide biz veriyoruz nede olsa koymaz bize zaten heryerde sıraya girmeye alıştık zaten eskisi gibi gireriz ssk nın önünde erkenden kuyruğa
Zaten gariban olan SSK lı abi.. Nerede kaldı sosyal devlet... Anayasayı çiğniyosunuz diyerek Rektörlere Menderesi örnek gösteren hain zihniyet bir koca ulusun haklarını yiye yiye iktidarda yüzsüzce oturuyor.... Kim anayasayı çiğniyor kim milleti çiğniyor... Hesap günü her günahla gel affederim yalnız kul hakkıyla gelme demiş güzel Allahım... ama kime söylüyosun. Allah'tan kitabından zerre nasibini almamış din tüccarları soygunda hanımları defilelerde gezsin. Sefa içinde yüzsün tez zamanda da kendi kazdıkları çukurlarda boğulsunlar... amin 14