Hepimiz Biriz
TÜRKIYE’DE GOLF - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: TATİL ve TURİZM (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-TAT%C4%B0L-ve-TUR%C4%B0ZM-15)
+--- Forum: TURİZM ÇEŞİTLERİ (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-TUR%C4%B0ZM-%C3%87E%C5%9E%C4%B0TLER%C4%B0-465)
+---- Forum: Golf Turizmi (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-Golf-Turizmi-454)
+---- Konu Başlığı: TÜRKIYE’DE GOLF (/Konu-T%C3%9CRKIYE-8217-DE-GOLF-10463)



TÜRKIYE’DE GOLF - gamze33 - 18-06-2008

TÜRKIYE’DE GOLF

TARIHÇE


Istanbullular ilk olarak 1895 yilinda, o zamanki adi Constantinapole Golf Club olan , bugün ise Istanbul Golf Kulübü adini tasiyan kulübün kurulusu ile golf sporuyla tanistilar.

Halen faaliyetlerini sürdürmekte olan Türkiye Golf Federasyon'u 12.02.1996 yilinda Gençlik ve Spor Bakanligi'nin MDK/26 sayili karari ile Sayin Raif Bilir'in sahsi gayretleri ile kuruldu.

Türkiye Golf Federasyon'u bugüne kadar gerek ulusal gerekse uluslararasi alanda büyük asamalar kat ederek 9 Eylül 2005 tarihinde özerklik statüsüne kavusmustur.

GELISIMI

Sporumuzun tabana yayilmasi ve arzu edilen düzeye ulasabilmesi amaciyla, son yillarda yapilan egitim ve alt yapi çalismalari sonunda, 26 ilden 74 kulüp golf bransinda faaliyet gösterecegini taahhüt etmis olup, alt yapi ve hazirlik çalismalarini sürdürmektedir. Ankara, Antalya, Agri, Ardahan, Erzurum ve Istanbul’da bulunan kulüplerimiz, istenilen seviyede faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Buna paralel olarak sporcu sayilarimizda hizla artmakta olup, bugün itibariyle 12 ilde kayitli 3.212 Erkek, 1.229 Bayan olmak üzere toplam 4.441 lisansli sporcumuz mevcuttur.

TESISLER

Halen ülkemizde, Antalya’da 8 ve Istanbul’da 2 adet golf sahasi olmak üzere toplam 10 adet 18 çukurlu nizami golf sahasi mevcuttur. Buna ilave olarak Antalya’da 4, Istanbul’da ise 1 adet 9 çukurlu golf sahasi bulunmaktadir. Bu yil içerisinde yapilacak çalismalarla 18 çukurlu saha sayisinin 13’e ulasacagi tahmin edilmektedir.

Ayrica Ankara Ahlatlibel mevkii ve Kastmonu ilinde yapilmasi planlanan 9 çukurlu golf sahalarinin proje çalismalari ve resmi müsaadelerinin alinmasi islemleri süratle devam etmektedir

SPORCULARIMIZ

Milli golfçülerimiz, 2006 yilinda önemli uluslararasi basarilarini devam ettirmislerdir.

21–24 Eylül tarihlerinde yapilan ve 12 ülkeden 57 golfçünün katildigi Yunanistan Amatör Açik Sampiyonasinda, milli golfçümüz Gencer ÖZCAN sampiyon olmus ve yurtdisinda uluslararasi bir golf turnuvasi kazanan ilk Türk olarak tarihe geçmistir.

Milli Takimimiz 2006 yilinda, Slovenya’da yapilan Avrupa Erkekler Takim Sampiyonasi seçmelerinde 2. sirayi elde ederek, 2007 yilinda yapilacak Avrupa Erkekler Takim Sampiyonasina katilmaya hak kazanmistir.

14 yasindaki milli golfçümüz Koray VARLI ise, Ingiltere’de yapilan Avrupa 16 yas alti Gençler Açik Turnuvasinda Güney Avrupa Sampiyonu ünvanini elde ederek, ülkemize bir önemli basari daha kazandirmistir.

Uluslararasi Türkiye Açik Golf Sampiyonasi, 07–10 Eylül 2006 tarihlerinde, Istanbul Kemer Golf Kulübü tesislerinde gerçeklestirilmis olup, 22 ülkeden toplam 90 sporcu bu sampiyonaya katilmistir. Müsabakalar sonunda Milli sporcularimizdan Hamza Hakan SAYIN ikinci olarak Gümüs madalya, Gencer ÖZCAN da üçüncü olarak Bronz madalya kazanmislardir.

Ayrica Milli takimlarimiz, 2006 yili içerisinde Ispanya’da yapilan Avrupa Milletler Kupasina, Italya’da gerçeklestirilen Avrupa Amatör Sampiyonasina, Avusturya’da yapilan Avrupa Genç Ustalar Sampiyonasina, Ispanya’daki Avrupa Gençler Takim Sampiyonasi’na, Yunanistan’da gerçeklestirilen Avrupa Sampiyon Kulüpler Kupasina, Almanya’da yapilan Bayanlar Avrupa Amatör Sampiyonasina ve Güney Afrika’daki Dünya Amatör Golf Sampiyonasina katilarak turnuva deneyimlerini arttirmislardir.

Marmara Üniversitesi Spor Akademisinde golf sporu, federasyonumuzun hoca destegi ile, ihtisas bransi olarak uygulanmaktadir.

Muhtelif illerde golf egitimi verecek olan monitör ve antrenörlerin yetistirilmesi için kurslar açilmis ve açilmaktadir. Bugüne kadar açilan Antrenör Yetistirme Kurslari sonunda, 63 Birinci Kademe ve 9 Ikinci Kademe Golf Antrenörü yetistirilmistir.

Son yillarda golf sporunun tabana yayilmasi için baslatilan genis çapli alt yapi hamlesi çerçevesinde seçilen ilk ögretim okullarinda, golf dersleri verilmesine ve lisansli sporculari olan golf kulüpleri kurulmasina devam edilmektedir. Buna bagli olarak Agri, Ardahan ve Erzurum’da bulunan okullara yeterli sayida malzeme desteginde bulunulmustur.

GOLF KULÜPLERI

TGIF Golf Spor Kulübü Dernegi - Ankara (The Golf Internetional Friendship Society Golf Sports Club) TGIF’nin ilk temelleri 1997 yilinda atilmis ve 1999 yilinda ise resmen dernek olarak kurulmustur. 06.09.2000 tarihinde de Ankara Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Golf dalinda faaliyet gösteren bir Spor Kulübü olarak tescil edilmistir. Gaziosmanpasa, Ankara Tel: (312) 446 52 75

Kemer Golf & Country Club : KG&CC size çalisma sahasi, coaching hizmetleri, özel ders alma imkani, organizasyonlar ve turnuvalara katilma gibi golfün her alaninda kendinizi gelistirmenize yardimci olacak imkanlar sunmaktadir. Göktürk Kemerburgaz – Istanbul Tel: (0212) 239 77 70

Klassis Golf & Country Club : Klassis Golf & Country Club uluslararasi standartlardadir ve Avrupa'nin önde gelen kulüplerinden biridir. Masmavi gökyüzü, yemyesil dogasi ile her türlü sporun yapilabildigi bu olaganüstü mekanda sporun yani sira dinlenmek ve eglenmek için her sey en ince ayrintisina kadar düsünülmüstür. Golf Sahasinin Teknik Özellikleri: 18 Delikli Sampiyona Sahanin özellikleri: Par sayisi 73, uzunlugu 6245 metre olan sahada 4 adet Par 3, 5 adet Par 5, 9 adet Par 4'lük parkur bulunuyor.

National Golf Club : NationalTurkey'de bulunan sampiyona golf sahasi 18 çukurlu olup 6232 metre ve 72 par'dir. Tasarimcisi Ryder Cup oyuncusu David Feherty'dir. Toros Daglarinin eteklerinde bulunan sahamiz, tamamen çam ve okaliptüs agaçlariyla kapli olup golf oyuncularinin yeteneklerini test edebilmeleri için harika firsat sunmaktadir.

Antalya National Golf Acdemy : baslangiç seviyesindeki oyuncudan, en üst kademedeki oyuncuya kadar herkesin yararlanabilecegi ders olanaklari mevcuttur. Yarim saatlik derslerden, tüm hafta süren derslere kadar kendinize en uygun olan ders olanagindan yararlanabilirsiniz.

Istanbul Golf Kulübü : Istanbul Golf Kulübü 108 yillik geçmisiyle Türkiye'nin en eski golf kulübü olma özelligini tasiyor. 1895 yilinda kurulan ve Maslak'ta bulunan kulüp, taninmis is adamlarimizdan Mustafa Koç'un kaptanliginda faaliyetlerini sürdürüyor. 9 delikli sahasi ve onun yaninda bulunan akademik sahasi ile üyelerine ve ziyaretçilerine mükemmel bir hizmet sunan IGK, tarihi ile de Türk Golfü açisindan büyük bir öneme sahip...

Anlatilanlara göre Atatürk, Istanbul'da bulundugu zamanlarda sik sik Istanbul Golf Kulübü'nü ziyaret edermis. Ingiliz konsolosu ve dostu P.Loren'i ziyaret amaciyla, her firsatta at üzerinde kulübe gelir ve o zamanlarda kubbe seklinde olan, yesil renkli çinkodan yapilmis kulüp binasi önünde çok sevdikleri sekerli kahvelerini içerlermis.

Mustafa Kemal'in, bazi ziyaretlerinde, kulübe ait golf sahasinda vurus denemeleri yaptigida bilinmektedir.

IGK'da saha kullanim için hafta ortasinda 30 dolar, hafta sonlari ve resmi tatil günlerinde ise, 50 dolar ücret ödemeniz gerekiyor. Istanbul Golf Kulübü'yle ilgili daha detayli bilgiyi, www.igk.org.tr adresinden edinebilirsiniz. Adres : Yeni Levent/Istanbul Tel: 0212 324 06 09

Diger Golf Kulüpleri

1- Burçin Uysal Ilkögretim Okulu Spor Kulübü - Agri
2- Kemal Pasa Ilkögretim Okulu Spor Kulübü - Dogu Beyazit
3- Gençlik Spor Kulübü - Agri
4- Rifki Selim Burçak Kiz Lisesi Spor Kulübü - Erzurum
5- Gençlik Spor Kulübü - Erzurum
6- Çelebi Spor Kulübü - Erzurum
7- Gençlik Spor Kulübü - Ardahan
8- Gençlik Spor Kulübü - Gaziantep
9- Ali Güral Lisesi Gençlik Spor Kulübü - Kütahya
10-Adile Mermerci Polis Yüksek Okulu Spor Kulübü - Istanbul
11-Akdeniz Üniversitesi Golf Kulübü - Antalya