Hepimiz Biriz
Akupuntur Nedir? - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: SAĞLIK (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-SA%C4%9ELIK-88)
+--- Forum: Alternatif Tıp (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-Alternatif-T%C4%B1p-170)
+--- Konu Başlığı: Akupuntur Nedir? (/Konu-Akupuntur-Nedir-1120)



Akupuntur Nedir? - neonatal - 18-03-2007

Akupunktur doğu tedavi yöntemlerinden biridir. Vücudun belirli bölümlerine akupunktura özel olan iğneler batırılarak tedavi yapılır. İğnelerin amaca yönelik bir şekilde batırılması gerekmektedir, bu nedenle bu işlem profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır.
Akupunktur iğneleri on iki tanesi belli bir organa bağlı olan meridyenlerin bir kısmının arasına batırılır. Akupunkturun tedavi yöntemi, hastalığın kaynağı olan organları belirlemek ve chi’nin bu bölgede süratli bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmaktır.
"chi" doğu tıbbında insan zihnini ve vücudunu doyuran hayati bir güç olarak tanımlanabilir. Sağlıklı bir insanda chi’nin vücutta rahatça dolaşabildiği söylenirken, chi rahatlıkla dolaşamadığında ise organların birinde tıkanma olduğu düşünülmektedir. Rahatsızlıkların ortaya çıkması da chi’ye bağlanmaktadır.
Akupuktur modern tıbbın uyguladığı tedavinin yanında ek olarak uygulanabilir. Aynı zamanda modern tıbbın yan etkilerini tedavi etmek amacıyla da kullanılabilir.
Akupınktur yöntemiyle tedavi olmak istiyorsanız bir süre Akupunktur Tedavi Merkezlerin’nde tedavi gören kişileri izlemeli, tedavi olmuş kişilerle sohbet etmelisiniz..
Akupunktur tedavisi yapan uzmanın eğitimi hakkında bilgi edinmeye çalışın. Uzman olmadığına inandığınız kişilere vücudunuzu teslim etmeyin.
Uzman kişinin kullandığı iğnelerin mutlaka tek kullanımlık olması ya da her hastadan sonra sterilize edilmesi gerekmektedir. Bu, hastanın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Uygulaması
İyi bir akupunktur uzmanı hastalık belirtilerini göstermeden onu yok edebilir. Bunu başarabilmek için vücuttaki enerjinin dengesizliğini kavramak gerekmektedir. Akupunkturun en önemli yönü de budur.
Akupunktur mutlaka uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Tedaviyi yapacak olan kişinin enerji dengesizliğinin geldiği yeri çok iyi bilmelidir ki tedavi gerçekleşsin. Bunu ancak yeterli eğitimi aldıktan ve gerekli deneyimi kazandıktan sonra yapabilir.
Akupunktur uzmanı olan kişi sizin sağlık geçmişiniz hakkında detaylı bilgi edinmek ister. Bunun yanı sıra hayatınızı nasıl yönlendirdiğinizi, duygusal geçmişinizi de öğrenecetir. Sizi tamamen gözlemlemekte, oturuşunuzu kalkışınızı incelemektedir. Terapiye başlamadan once yaklaşık bir saat sizinle sohbet eder. Böylece enerji dengesizliğinin nedenini öğrenmeye çalışır.
Tedaviye başlamadan once uzman size neleri yanlış yaptığınızı, düzeltmeniz gerekenleri anlatacak ve size uygun bir tedavi şekli önerecektir.
Akupunktur tedavisine başlamadan önce uzmanınız size uygulama konusunda bilgide verecektir. Akupunktur iğneleri hızlı bir şekilde batırılarak süratle çekilir. Bu en çok kullanılan yöntemdir. Ama hastaların bir kısmında uzmanın hastanın vücudunu çizmesi de yeterli olabilmektedir.
Belirlenen bölgelerin gerekli ölçüde uyarılabilmesi için bazen iğneler yavaşca çevrilir. Uyarma yöntemlerinden biri de iğne başlarının "moxa" ile ovulması ve daha sonra yakılmasıdır. Bu şekilde iğne üzerinde taşıdığı ısıyı gerekli bölgeye iletecektir. Iğnelerin elekrik sağlayan bir alete bağlanması ve bu şekilde vücuda oldukça az seviyede elektrik akıtması da elektro akupunktur olarak bilinmekte ve bazı uzmanlar tarafından kullanılmaktadır.
Akupunkturun iğneli tedavi uygulaması insanların bir kısmına ürkütücü gelebilir. Vücudun her yerinde uygulanabildiği de düşünülünce bu davranışlar kabul edilebilir. Ancak uygulama sırasında düşünüldüğü kadar acı yoktur. Sadece iğnelerin batırılma aşamasında bir hassasiyet olabilir. Akupunktur tedavisi görmüş olan kişiler uygulamanın acısız ve çok etkili olduğunu savunmaktadırlar. Tedavi sırasında hasta chi’nin bedenindeki akışını da hissedebilir.
Akupunkturun ağrı kesici etkisi kimi doktorlar tarafından ameliyatlarda anestezi yerine kullanılmasını sağlamaktadır. Akupunkturun ağrı kesici etkisinden yararlanabilmek için akupunktur bölgelerinin uyarılır ve beyin, acıyı azaltan endorfin salgılamaya başlar. Akupunkturun yan etkisinini olmaması bir çok hasta üzerinde ameliyatlarda kullanılma şansı vermektedir. Bu yöntem en çok Çin’de uygulanır.
Seansın ardından kendinizi oldukça mutlu ve huzurlu hissedeceksinizdir. Seanslar devam ettikçe fiziksel fonksiyonlarınızdaki gelişmeleri kısa süre içinde fark edebilirsiniz.