Hepimiz Biriz
Hastanede sahte fatura skandalı! - Baskı Önizleme

+- Hepimiz Biriz (https://www.hepimizbiriz.com/forum)
+-- Forum: GÜNCEL (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-G%C3%9CNCEL-11)
+--- Forum: HABERLER (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-HABERLER-338)
+---- Forum: YAŞAM (https://www.hepimizbiriz.com/forum/Forum-YA%C5%9EAM-550)
+---- Konu Başlığı: Hastanede sahte fatura skandalı! (/Konu-Hastanede-sahte-fatura-skandal%C4%B1-12135)



Hastanede sahte fatura skandalı! - asi cafe - 27-12-2008

Başhekim ve vergi dairesi müdürüne 3 yıl hapis.
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde özel bir hastanenin başhekimi ve yardımcısı iddiaya göre sahte fatura kullandıklarından dolayı bunu tespit eden Çorlu Vergi Dairesi müdürüne 25 Bin YTL tutarında rüşvet vermekten 3 yıl 4 ay, bu rüşveti aldığı iddiasıyla müdüre 3 yıl 4 ay ve suça yardım ettiği iddiasıyla mali müşavire 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığının 28 Nisan 2008 tarihinde Çorlu Vergi Dairesi müdürlüğüne gerçekleştirdiği ‘Veren 06’ kod adlı operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A. ile yapılan soruşturma neticesinde 17 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanan Özel Hastane Başhekimi ve Türkiye’nin önemli kalp – damar cerrahlarından Cenap Ö, yardımcısı Doğan M. ile hastane mali müşaviri Hikmet D. ‘Rüşvet almak ve vermek’ iddiasıyla Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan sanıklara Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde 9. celsede karar çıktı. Karar duruşmasına tutuklu sanıklar Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A., Özel Hastane Başhekimi Cenap Ö., yardımcısı Doğan M., başka suçtan tutuklu mali müşavir Nuri K. ve tutuksuz sanık Hikmet D. yoğun güvenlik önlemi altına Silivri (L) tipi cezaevinden getirildi.

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşma sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin A.’nın avukatı mahkeme başkanına 4 sayfalık, tutuksuz sanık Hikmet D.’nin avukatı da 8 sayfadan oluşan savunma verdi.

Cumhuriyet Savcısı 1 sayfalık mütalaasında başka suçtan tutuklu sanık Nuri K.’nın rüşvet suçuna iştirak etmediğinden beraatına, tutuklu sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin A.’nın benzer eylemleri alışkanlık haline getirmesi, ayrıca pervasız bir şekilde rüşvet alma işini devam ettirmesi kamusal gelirleri bu şekilde kendi menfaatine ve uhdesinde geçirmek yönünde ciddi eylemler içerisine girdiği, sıradan bir müdürün mal varlığı ve hayat tarzı ile hiçbir şekilde bağdaştırılmasının mümkün olmadığı dikkate alınarak tutukluluğunun devamına, diğer sanıklarında cezalandırılmasına karar verilemesini talep etti.

Mütalaanın ardından sınık Hikmet D. beraatını talep etti. Sanık Nuri K. beraatını, Murat Çetin A. yazılı savunmansını okudu. Sanık Cenap Ö. ve Doğan M.’ de olayın komplo olduğunu ve beraatlarını talep etti. Sanıkların avukatlarının savunmalarının sonrasına mahkeme heyeti haklarına hüküm verileceğini belirterek son sözlerini sordu. Tüm sanıklar son söz olarak ise beraatlarını istediler.

Ardından Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zikrullah Özbağ, sanık Hikmet D.’nin üzerine atılı rüşvet verme suçuna yardım ederek iştirak ettiği mahkemece sabit görüldüğünden temel cezanın alt sınırı belirlenerek 4 yıl hapis cezası, suçun işlenmesine yardım eden sıfatıyla katıldığı anlaşıldığından ½ oranında indirim yaparak 2 yıl, duruşmalarda ki iyi hali nedeniyle 1/6 oranında da indirim yaparak 1 yıl 8 ay hapis cezası, ceza infazından sonra işlemek üzere 10 ay süre ile TCK’ nın 53 maddesinin ‘e’ bendince ‘Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten’ yoksun bırakılmasına, sanığa yüklenen suçun 2 yıldan az süreli olmasından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar verdi.

Sanık Nuri K.’nın beraatına, Çorlu Vergi Dairesi Müdür Murat Çetin A.’nın üzerine atılı rüşvet alma suçunu işlediği mahkemece sabit görüldüğünden 4 yıl hapis, duruşmalarda ki iyi halinden cezanın 1/6 oranında indirilerek 3 yıl 4 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin A.’nın cezasının infazından sonra hak ve yetkilerinin kullanılmasının yasaklanmasına hükmetti.

Sanıklar Cenap Ö. ve Doğan M.’ nin üzerine atılı rüşvet verme suçunu işledikleri mahkemece sabit görüldüğünden 4 yıl hapis, duruşmalarda ki iyi hallerinden dolayı 1/6 oranında indirim yaparak 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

Ayrıca mahkeme başkanı suçun işlenmesi ile elde edilen maddi menfaat olan 25 bin YTL’ ye el konulmadığından yasa gereğince bu paranın sanık Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin A.’dan alınmasına karar verdi. 10 Eylül 2008 tarihinde başlayan yargılama 26 Aralık 2008 tarihinde sona erdi.